Goran Mehkek / CROPIX
NAJLJEPŠA VIJEST

U MAKSIMIRU DOBILI JOŠ JEDAN RAZLOG ZA OTVARANJE ŠAMPANJCA Kad se radi o Dinamu, to je zaista zapanjujući podatak

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. rujan 2018. 15:03

Baš je super ove sezone u Maksimiru. Naročito kad se radi o navijačima. Osjeća se ona prava atmosfera iz nekih davnih godina, u gradu se opet priča o Dinamu, na tribinama je dobro navijanje, a ono što dodatno veseli jest činjenica da, posebno na europskim utakmicama, ima jako mnogo navijača.

Primjerice, protiv Young Boysa maksimirske tribine bile su pune, a bile bi i protiv Fenerbahčea da kapacitet stadiona zbog sigurnosnih razloga nije smanjen za 20 posto.

Na prvenstvenim utakmicama logično je manje navijača, ali ZG publika je specifična, zanimaju je samo veliki događaji, ne samo kad je nogomet u pitanju.

Međutim, ono što je oduševilo sve u klubu jest podatak da je za ovu sezonu prodano 6.000 godišnjih ulaznica! Kad se radi o Dinamu, to je zapanjujući podatak. Jer to znači da ih se prodalo duplo više negoli prošle, kad je cifra bila tek nekoliko ulaznica preko 3.000.

Kako su se prodavale te godišnje ulaznice, tako su se sve više smješkali u maksimirskim dvorima. Jer realno, nisu to očekivali. Jest da je Dinamo posložio dobru i ozbiljnu momčad, da su plavi dečki igrali dobro, ali teško je bilo očekivati da će se prodaja godišnjih ulaznica baš poduplati.

A kad se stadion rasprodao za utakmicu s Young Boysima, u plavom domu su otvarali šampanjac. Jer ni Dinamo, kao ni ostali hrvatski klubovi, ne može živjeti od prodaje ulaznica i od TV prava, u Hrvatskoj je to nemoguća misija. Zagrebački klub i dalje će živjeti i puniti budžet od prodaje igrača. Naravno, velika stavka bit će i mogući u ulasci u europska natjecanja kao što je to ove sezone bio ulazak u Europsku ligu koji je osigurao 7,92 milijuna eura.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Linker
19. travanj 2024 08:55