Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
RIJEČANI O SUCIMA

U NEKOJ DRUGOJ DRŽAVI TO BI BILO NEMOGUĆE 'Mogao bih poludjeti! Pa zamislite da se još bavim time tko se s kime nađe u kojoj birtiji...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. veljača 2017. 12:06

Nogometaši Rijeke u nedjelju u 17.000 igraju važnu utakmicu protiv Intera, a priče o stimulaciji društva iz Zaprešića za ogled protiv Rijeke izazvale su dosta rasprave. No, mirni Matjaž Kek se na konferenciji za novinare nije dao ‘upecati’.

- Svako ima pravo reagirati na svoj način i pripremati se za utakmicu. U Rijekinoj svlačionici smije se pričati samo o kvaliteti igre, suradnje igrača na terenu i cilju koji mi imamo. Sve ostalo me apsolutno ne zanima. To očito govori da smo nešto i napravili, ja s igračima želim biti u komunikaciji koja se tiče igrališta i igre jer u Osijeku smo vidjeli dvije strane Rijeke, jednu goropadnu i dobro postavljenu, ali i momente koji nam ne dopuštaju da budemo umišljeni. A ovo drugo, sada tek je počelo, tek smo pred drugim kolom - kaže Kek.

Nakon one utakmice u Maksimiru bilo je puno prigovora na račun Ante Vučemilovića koji sudi u Zaprešiću. Posebno je zanimljivo što je nakon Maksimira izašla njegova “ispovijed“ predsjedniku Intera Branku Laljku i treneru Samiru Toplaku u jednom zagrebačkom restoranu. U nekoj drugoj ligi ili državi, sudac koji takvo što nije demantirao, vjerojatno bi momentalno bio izbačen sa svih lista...

- Uza sve zamislite da se još bavim time tko se s kime nađe u kojoj birtiji. Mogao bih samo poludjeti. Ne zanima me i nemam ni jedne dvojbe, suci moraju preuzeti svoju odgovornost, odgovornost je i onih koji ih postavljaju i tu ne vidim nikakvog problema, od igrača ću tražiti samo da ne dobivaju kartone kakav je dobio Bradarić u Osijeku. To nas samo stavlja u problemu, a ne nosi nam ništa.

Što ako se nađu na ručku prije utakmice?

- Neka se dogovore tko će platiti!

Ručak mislite?

- Ha-ha, ova je dobra bila, ali ručak - istaknuo je Kek.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:50