Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
BURNO U GRADSKOM VRTU

U OSIJEKU PRELOMILI: ŽELIMO BITI DRUGI I OSVOJITI KUP, KREĆEMO U OZBILJAN SHOPPING! S druger strane, stigle su ponude za tri ponajbolja igrača...

OSIJEK Trener Ivica Kulešević rezimira učinjeno u jesenskom dijelu svjestan da za postavljene ciljeve treba pojačanja, a ne slabljenje kadra
Piše: Darko RužićObjavljeno: 20. prosinac 2019. 10:33

Minuo je jesenski dio natjecateljskog kalendara. Sve je poznato, sve se zna. U svim klubovima, pa i Osijeku, u tijeku je analiza učinjenoga. Onoga što je obavljeno i prebiranje po onome što je propušteno. Generalno, u prvoligašu s Drave su zadovoljni. Tako kaže inventura, iako...

- Mogli smo imati, što se prvenstva tiče, i koji bod više. Bilo je za to mogućnosti, ali u cjelini zadovoljan sam. Plasirali smo se u polufinale Kupa, ostali u priključku na tablici s drugoplasiranim Hajdukom i sada jedino razmišljam da se odmorimo i prionemo poslu za drugi dio, onaj proljetni u kojem ćemo pokušati dobar učinak učiniti još boljim - izjavio je trener Ivica Kulešević.

O sebi, naravno, nije govorio. Neće ni ubuduće. Ali, činjenica je, od privremenog se trenera prometnuo u onoga koji je zakoračio uspješne rezultate i igre njegovih učenika u koje se svi uzdaju. I što je najvažnije, klupski čelnici i navijači. Privremeno trenersko rješenje u Gradskom vrtu je tako postalo je rješenje "do daljnjega"

- Naša je sreća da u vlastitom stručnom kadru imamo takve ljude poput njega koji su u stanju raditi taj važan posao na pravi način - s neskrivenim je zadovoljstvom kazao predsjednik kluba Ivan Meštrović.

Kada to kaže prvi čovjek kluba, pogovora nema. Ni ne treba ga biti. Samo, ambicije Osijeka su i veće od onog što je ove jeseni učinjeno. I u Kupu i u prvenstvu.

- Naš je cilj drugo mjesto u prvenstvu - podsjeća Kulešević.

A Kup je nešto drugo.

- Jednako tako. U tom specifičnom natjecanju, ako se želi do konačnog uspjeha, mora se pobijediti svakog protivnika s kojim se nadmećeš. Nije nam ždrijeb donio ništa neočekivano, ne može se birati, ali ako želimo u finale, moramo u idućem susretu izboriti pobjedu. No, daleko mi je još to. Moramo prvo početi i odraditi pripreme, izbrusiti potom formu, a onda vjerovati da smo spremni za ono što nas čeka, za ono što je pred nama - izjavio je Kulešević.

Oprezan je on čovjek, stručnjak, nikada se nije zaletio ni zalijetao, uvijek je odmjeren. Makar u svakoj prigodi spremno odgovara i ponavlja:

- Izgradio sam se kao optimist.

Nikada, ni u jednoj prigodi, neće progovoriti kritički o nekom od svojih igrača. Hvalu će spremno izustiti. Takav je i takav treba biti. Neće se raspričati ni o onom da bi želio i volio da mu u kadar dođe još poneko pojačanje. Priča je to i tema koju ostavlja za iza zatvorenih vrata s klupskim čelnicima. Ali da o tome razmišlja, da jako dobro zna kakav mu igrač treba, koja bi pojačanja želio imati u kadru, to je sasvim jasno. Iako, o tome se u ovom trenutku u Osijeku ne govori, s velikom sigurnošću možemo ustvrditi kako će Bijelo-plavi u proljeće ući s nekim novim licima, s dodatnom kvalitetom. Međutim, to je u opisu poslova sportskog direktora Alena Petrovića, a on, ma koliko god bio susretljiv za novinare koji svakodnevno prate rad i zbivanja u klubu, unaprijed ima spreman odgovor, "na putu sam, ne mogu sada razgovarati". Neka tako i ostane, neka tako bude do trenutka kada će Petrović lica razvučenog u osmijeh predstaviti nekog novog igrača Bijelo-plavih.

A da će tako biti, sasvim je sigurno. Jer, Osijek zna što mu i koliko treba, baš je zapeo za osvajanje drugog mjesta u Prvoj HNL, pa čak i osvajanja Kupa. Tako će sigurno ove zime u ozbiljan shopping! Iako, u izlogu su i neki njegovi sadašnji igrači, Marić, Šutalo, Škorić, kupci se javljaju, a odgovori iz Gradskog vrta da nikoga od standardnih neće prodati možda i nisu "zabetonirani". Poznato je, naime, svaka brava ima ključ. I ne samo to, novac prolazi kroz sve, pa i tamo gdje "burgija" neće.

Topli su posljednji dani ove kalendarske godine, a mogli bi biti itekako "vrući", ako ne prije, već u prvim danima predstojeće 2020...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 19:05