Bišćan
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
IZ TABORA RIJEKE

U RIJECI SE NADALI KOJEM BODU, ALI NIJE IŠLO! BIŠČAN ČESTITAO DINAMU Kvaliteta je na njihovoj strani! Ali, da smo otišli na odmor s golom prednosti...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. ožujak 2019. 21:39

U derbiju 24. kola Prve HNL vodeći Dinamo je u Maksimiru svladao drugoplasiranu Rijeku sa 3-1 (1-1) i tako povećao svoju prednost na 17 bodova. Na presici nakon utakmice prvi se pojavio trener Rijeke Igor Bišćan. On je uvijek istog izraza lica, i kad pobjeđuje i kad gubi, tako da mu je nemoguće isčitati emocije.

- Čestitam Dinamu na pobjedi, oni su potvrdili razliku u kvaliteti koja je očito na njihovoj strani. Mi smo došli u Maksimir da pružimo najbolje što možemo u ovom trenutku. Možda smo onaj treći pogodak primili prejednostavno i premekano. Imali smo plan, malo nam se posrećilo na početku, postigli smo pogodak. Da smo otišli na poluvrijeme s tim vodstvom, možda bi Dinamu donijeli nevozu, pa bi se možda približili bodu. Naravno da nismo došli s namjerom da imamo više loptu u nogama od Dinama, gradili smo plan da budemo čvrsti u bloku, te da iz toga probamo izaći što češće i biti opasni prema naprijed. Mislim da je u prvom poluvremenu to izgledalo dobro - kazao je Bišćan.

Pričao je kako je bilo očekivano da će njegova momčad biti pod stalnim pritiskom drugo poluvrijeme.

- Bilo je i pitanje koliko ćemo ih moći tjelesni istrpiti. Znali smo da ćemo imati probleme da neće biti jednostavno, na kraju se pokazalo da nismo uspjeli. Ali čestitam svojim dečkima na poštenoj borbi i trudu. Nemam im baš previše toga za zamjeriti.

Pitali smo Bišćana ima li Robert Murić snage za više od pola sata?

- Procijenio sam u jednoj ovakvoj utakmici, da bi ti za njega bilo preintenzivno, te da će biti daleko od protivničkog gola većim dijelom utakmice pa je bolje da ga sačuvamo za razdoblje utakmice kad će biti malo više prostora, što bi njemu otvorilo veće mogućnosti. Iz tog razloga nije počeo.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:53