Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
JASNA ODLUKA UPRAVE

U RIJECI SU DONIJELI ODLUKU GLEDE BUDUĆNOSTI DAROVITOG VEZNJAKA! 'Već smo odbijali ponude, imamo plan za njega'

Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 04. siječanj 2020. 21:15

Andrej Kramarić otišao je s Kantride (Rijeka je na Rujevicu preselila 2. kolovoza 2015.), u zimskom prijelaznom roku prije pet godina. Kao prvi strijelac (21 gol) HNL-a (ostao je neuhvatljiv do kraja sezone), nakon što je blistao u skupnoj fazi Europske lige. Zabio je tri gola Feyenoordu, jedan Standardu na Kantridi. Zmaju (Blato) u Kupu osam komada, Lokomotivi u prvenstvu pet golova... Otišao je u Leicester City za deset milijuna eura! Najveći je to transfer otkako je 20. ožujka 2012. godine riječkog prvoligaša preuzeo Damir Mišković... Bradarić je u Cagliari otišao za pet, Andrijašević u Gent za četiri i pol, Mitrović u Bešiktaš za nešto manje...

Najveći su to transferi Rijeke koja u ovom zimskom prijelaznom roku želi zatvoriti financijsku konstrukciju prigodom od tri milijuna eura. Za miran život u proljetnom nastavku prvenstva, lova na drugo mjesto, odnosno pokušaj da se obrani Sunce, ali i investira pojačanja. Naglasak je na stoperima. Jer, otišao je Župarić (Portland Timbersi), nakon što je “otkaz” dobio Punčec (Kansas City).

Je li transfer Ivana Lepinjice u Chelsea za 3,5 milijuna eura, rješenje svih financijskih i igračkim problema prvoligaša s Rujevice?Postoji, navodno, kombinacija da ga uzmu odmah i do ljeta ostave na Rujevici ili da ga pošalju na posudbu... Chelsea i klubovi iste razine imaju po dvadesetak igrača na posudbama.

Rijeka, 101119.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Dinamo, 1. HT HNL, 15. kolo.
Na fotografiji: Nikola Moro, Tibor Halilovic i Ivan Lepinjica.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Gazda u Dubaiju

Damir Mišković je tradicionalno u ovom razdoblju u Dubaiju, sportskog direktora Srećka Juričića gripa je prikovala za krevet, ali računalo u glavi, kada je u pitanju prijelazni rok, ima Ivan Mance, Juričićev zamjenik. Prvi operativac. Izuzetno uspješan, a takav ne bi bio da vam servira informacije na pladnju... Mance je nedvojbeno čovjek Miškovićeva povjerenja.

- Lepinjica? Postoji određeni interes, gleda ga dosta klubova. Dvije smo ponude odbili, jednu iz Belgije, drugu iz Francuske. Zamisao je da ostane do ljeta, nastavi razvojni put. Ali vidjet ćemo kako tržište diše. Pumpanje cijena preko novina nije stil rada HNK Rijeka. Ne razbacujemo se ciframa.

Cijena od 3,5 milijuna eura, koju je navodno ponudio Chelsea, nije uzbudila Ivana Mancea, bez obzira na to što će još jednom kazati “živimo od prodaje”.

- Brojke su korektne, ali financijski ciljevi su veći od toga... Prati ga, kako rekoh, puno velikih klubova, poglavito iz Engleske i Škotske. Lepinjica je mlad i atraktivan igrač. Odbili smo Belgijance Francuze, nikamo nam se ne žuri...

U izlogu je i Acosty. Odigrao je sjajnu završnicu sezone, a ugovor mu istječe u lipnju... Njegova nova destinacija mogla bi biti Kina ili arapske zemlje... Postoje ponude i za Čolaka. Njegova je cijena viša od tri milijuna eura koliko je sugerira Transfermarkt... Zasad, međutim, miruje.

Tvrde da je lakše pronaći napadača nego - stopera. Kada je riječ o ulaznim transferima. A Rijeci, nakon što nema više Župarića i Punčeca, nasušno treba zapovjednik obrane, jedan kao od brda odvaljeni stoper starog kova.

- Imamo nekoliko opcija kada su u pitanju stoperi. Uskoro ćemo riješiti tu situaciju.

Imena? Zaboravite, Mance ih neće izgovoriti niti pod prijetnjom oružja. Zbog toga je - uspješan.

Linker
23. travanj 2024 16:17