Vojko Basic / CROPIX
BESPRIJEKORNO PROLJEĆE

U SRIJEDU ĆE SE NA POLJUDU SUKOBITI NAJBOLJA OBRANA PROTIV NAJBOLJEG NAPADA Brojke sve govore: Dinamo čeka najveće HNL iskušenje u 2019. godini

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. travanj 2019. 13:38

Dvije najbolje momčadi proljeća susreću se u zadnjem dvoboju prvog kruga u srijedu na Poljudu. Hajduk i Dinamo bez poraza, Bijeli s dva remija (Rijeka, Gorica), a Modri s jednim neriješenim ishodom (Lokomotiva).

Bit će to primarno sudar najboljih obrana, jer Hajduk i Dinamo zajedno su primili tek osam pogodaka. Hajduk ima najbolju obranu proljeća, Bijeli primaju pogodak svaku treću utakmicu. U 720 minuta primiti tri gola zaista je golem uspjeh; Dinamo je također sjajan, ali je primio pet pogodaka.

Zagreb, 161218.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, seniori, 18.kolo, utakmica: GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Bassel Zakaria Jradi, Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

S druge strane, Dinamo je napadački bolji, zabili su Modri 21 zgoditak i time su najefikasnija momčad drugog dijela sezone. Andrić, Gavranović i društvo prijete Posavcu i njegovoj zadnjoj liniji, koja je u pet dvoboja na proljeće ostvarila “clean sheet”, što je poznatija inozemna inačica pohvale za čuvara mreže i njegovu obranu. Posavec je zaključao mrežu Osijeku, Rijeci, Gorici, Rudešu i Istri. Pokleknuo je iz jedanaesterca u Koprivnici, u sudačkoj nadoknadi dvoboja u Zaprešiću i protiv Lokomotive na Poljudu. Samo je jednom na proljeće vadio loptu iz svoje mreže na splitskom stadionu. Toliko je dobrih statističkih pokazatelja kod Posavca, isto koliko i kod napadača Modrih, koji će mu zaista biti najveće iskušenje, najveći izazov, jer Modri zabijaju 2,6 po utakmici.

Nisu se, doduše, iskazali u dvama posljednjim HNL-susretima, kada im je očito pao motiv poslije ispadanja od Benfice, ali po tri su komada zabili i Rijeci i Osijeku, svojim prvim pratiteljima. Međutim, oba susreta na proljeće igrali su na Maksimiru.

I Dinamu je utakmica u srijedu najveće iskušenje u HNL-u ovog proljeća. Ma koliko bili sigurni u naslov prvaka, na klupi imaju ozbiljnog trenera koji neće dopustiti opuštanje, Hajduk će imati motiv dokazati se protiv europskog Dinama, a Bjelica će od Modrih zahtijevati punu koncentraciju s obzirom na to da se njegova momčad komotno može pripremati za sljedeću sezonu. Ali to sigurno neće raditi tako da se opušta protiv najboljih, a Hajduk je u ovom trenutku sigurno najjači protivnik kojeg lider može imati u HNL-u.

Bez obzira na četvrto mjesto, svi statistički pokazatelji proljeća govore u prilog tezi da će se u srijedu na Poljudu naći dvije momčadi s trenutno najboljom formom u HNL-u.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 10:32