Direktor Varaždina i izbornikov sin Toni Dalić
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX
DRASTIČNA KAZNA

'UBUDUĆE BISMO MOŽDA TREBALI UVESTI RENDGEN I OBAVLJATI GINEKOLOŠKE PREGLEDE!' Sin izbornika Dalića ogorčen zbog odluke HNS-a...

Piše: Ivica HercegObjavljeno: 06. veljača 2020. 09:02

Neugodna čestitka u vidu novčane kazne stigla je varaždinskom prvoligašu zbog događaja na utakmici 20. kola protiv Hajduka. Uz bodovnu sušu stradala je i njegova blagajna za 16 tisuća kuna.

Disciplinski sudac tako je sankcionirao neprimjerenu reakciju domaćih navijača u 93. minuti utakmice sa šest tisuća kuna, te dodatnih 10 tisuća kuna zbog propusta u organizaciji utakmice (zbog toga što su gostujući navijači upotrebljavali pirotehnička sredstva).

Iz varaždinskog kluba povodom prijave izjasnili su se da je do pogrdnog skandiranja došlo u trenutku četvrte intervencije VAR-a na utakmici, točnije višeminutnog prekida prije nego je dosuđen treći 11-erac za Hajduk.

- Mučno iščekivanje i nedoumica o čemu se radi izazvali su naše navijače, jer doslovno nitko na stadionu osim sudaca nije znao o čemu je riječ. Potpuno je izostala komunikacija između gledališta i sudaca u VAR sobi, iako su nas na svim seminarima i edukacijama o početku primjene VAR-a uvjeravali da će ona biti uspostavljena. Zanimljivo da sam upravo oko toga postavio pitanje na sastanku uoči susreta sa službenim osobama - kaže direktor Toni Dalić.

Poduzeli sve moguće

Inače, Varaždinu je na visinu tog dijela kazne utjecalo to što je već kažnjen zbog istog propusta.

Dalić obrazlaže i stav svojeg kluba oko drugog dijela kazne:

- Mi smo poduzeli doslovno sve da organizacija utakmice bude bez propusta. Još nekoliko sati prije početka utakmice naši su ljudi iz sigurnosti pomno pregledali tribinu Jug gdje je bila smještena Torcida. Tom prilikom pronađena je određena količina vakumiranih baklji o čemu je izvješten MUP i rukovoditelj sigurnosti. Na kraju će, izgleda, ipak biti učinkovitije i jeftinije biti umjesto nekoliko desetina ili stotinjak policajaca osigurati rendgenske ili ginekološke preglede.

Inače, ne bi bilo loše da da disciplinski sudac pri odmjeravanju kazni uzme u obzir težinu i učestalost prekršaja. Ispada da je Varaždin kažnjen prestrogo u apsolutnom iznosu od Hajduka, čiji su navijači u drugom poluvremenu učestalo vrijeđali domaći klub i HNS.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:23