Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
PEČAT NA SJAJNU POLUSEZONU

UDARNA IGLA MODRIH OTKRILA ŠTO IH JE MOTIVIRALO ZA VISOKU POBJEDU 'To nas je strašno zaboljelo, sad znamo da smo bolji'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. prosinac 2019. 22:02

Realni su bili riječki nogometaši nakon poraza u Maksimiru, svjesni da je Dinamo bio puno bolji.

- Teška utakmica, Dinamo nam je brzo zabio dva gola i poslije toga sve je išlo ja njegov mlin. Zasluženo su nas pobijedili. Pokušali smo ih ugroziti ali nije išlo, moramo nešto naučiti iz ovog poraza - rekao je Ivan Tomečak.

Dok je Franko Andrijašević dijelio komplimente Dinamu na cijeloj sezoni, a onda također skinuo kapu Modrima na odličnoj utakmici.

- Bilo je slično kao i u prvoj utakmici, primili smo golove iz prva dva udarca. Imali smo neke prilike, nismo zabili, i Dinamo je zasluženo slavio. Dinamo je ove godine visoko dignuo ljestvicu, ima europsko iskustvo i to se vidjelo i u ovoj utakmici Moramo dići glave, dali smo sve od sebe.

Pitali smo Franka kako bi izgledala utakmica one šampionske Rijeke i ovog Dinama.

- Uh, bila bi to zanimljiva borba, ali ipak je to bilo nešto drugo.

Mislav Oršić zabio je još jedan pogodak, već 19 ove polusezone, a priznao je da je kao i cijela momčad bio posebno motivirana.

- Onaj poraz u finalu Kupa nas je stvarno zabolio i to nam je bio dodatni motiv. Sad smo tri puta zaredom pobijedili Rijeku, pokazali smo da smo bolji. Što se tiče mojih golova, drago mi je da zabijam, ali ne zamaram se time hoću li biti najbolji strijelac lige. Što mi vrijedi da sam najbolji strijelac ako mi na kraju ne budemo prvi. Bitno je da mi pobjeđujemo.

Primijetili smo da je i on htio pucati kazneni udarac, ali je loptu uzeo Petković.

- Trener je nešto rekao da ja pucam, ali Petko je kazao da je spreman pa je on puknuo - sa smiješkom je rekao Oršić.

Petar Stojanović na Rujevici je prije mjesec dana bio strijelac, a sada je odigrao solidnu partiju.

- Završili smo najbolje što smo mogli, sretni smo zbog pobjede. Pokazali smo još jednom da smo najbolji u Hrvatskoj,sad se idemo odmoriti za nove izazove. Ova godina, 2019., bila je stvarno uspješna, igrali smo proljeće u Europi, Ligu prvaka, bilo je puno pobjeda, najdraža mi je ona protiv Atalante. Ipak, od svega najviše ću pamtiti ovu momčad, suigrače, stručni stožer, to naše zajedništvo na terenu i izvan njega. Sretan sam što sam dio te priče.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:13