foto: Damir Krajać / CROPIX
S UEFOM SE NIKAD NE ZNA

USKORO PADA ODLUKA Hoće li se Ademi priključiti Dinamu u slavljeničkom tjednu?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. svibanj 2016. 22:01

U tjednu kad će Dinamo proslaviti 11. uzastopni naslov prvaka, moguće i dvostruku krunu, možda bude još razloga za slavlje. Naime u četvrtak 12. ili petak 13. svibnja Modri bi napokon trebali saznati što će biti s Arijanom Ademijem. Dokapetan će odletjeti u Švicarsku na novo saslušanje i odluku UEFA-e, on i njegov tim naoružani novim materijalima i dokazima koji bi im, nadaju se, trebali ići u prilog.

I pridonijeti barem smanjenju kazne, potpuno skidanje suspenzije bilo bi, dakako, najbolja vijest. Podsjetimo, Zoran Mamić prije dvadesetak dana kazao je da su uzorci preparata koje su poslali na analizu u dva laboratorija dokazano kontaminirani sanozololom, što znači da Ademi nije nedozvoljena sredstva uzeo svjesno, već se zabranjena supstanca našla u dopuštenoj tableti. A to bi ipak trebalo nešto značiti. Međutim, s UEFA-om se nikad ne zna, njezine presude i osude često su znale šokirati, pa se nitko unaprijed ne zavarava da će iz Švicarske sigurno stići sretne vijesti. Nadaju se najboljem i hrabre kako kazna veća od ove aktualne ne može biti.

Ostane li UEFA tvrda i ne smanji kaznu, Dinamu i Ademiju preostaje još jedna instanca, Sportski sud, CAS, na kojemu su šanse uvijek veće. Ali pričekajmo prvo UEFA-in pravorijek, vjerujući da će se Ademi pridružiti Dinamu u slavljeničkom tjednu.

Linker
25. travanj 2024 12:35