Zagreb, 140419.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica seniora 1. HNL, 29. kola izmedju NK Lokomotiva i HNK Hajduk Split.
Na fotografiji: De Macedo Da Silva Jairo, Francesco Tahiraj.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

BIJELI NE ZNAJU ZA SLAVLJE

USUSRET NADOLAZEĆEM JADRANSKOM DERBIJU! HAJDUK DUGIH SEDAM I POL GODINA BEZ POBJEDE Splićani od 39 bodova Rijeci na Poljudu uzeli samo sedam!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.04.2019. u 17:22

 • Prošlo je već 13 utakmica otkada Hajduk nije pobijedio Rijeku na Poljudu. Dobro je znano koliko je trajala ukupna tradicija nepobjedivosti Riječana u jadranskom derbiju dok nije Kopić pokorio Rujevicu u prosincu 2017. godine zgodicima Tome Bašića i Ercega za pobjedu 2:1. Identičnim ishodom realizirao je Hajduk i zadnju pobjedu na Poljudu, davnog 7. kolovoza 2011. godine.

  Od tada su prošla 92 mjeseca, a u međuvremenu su Rijeku pokušavali na Poljudu pobijediti Krstičević, Tudor, Vučević, Burić, Pušnik, Carrillo, Kopić i Vulić. Oreščanin je deveti trener Bijelih koji ulazi u poljudski jadranski derbi sa željom da napravi ono što je posljednji uradio Balakov.

  Zagreb, 140419.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica seniora 1. HNL, 29. kola izmedju NK Lokomotiva i HNK Hajduk Split.
Na fotografiji: Adam Gyurcso.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
  Foto: Damir Krajac / CROPIX
   

  Bugarski je stručnjak, koji danas vodi Etar iz rodnog mu Velikog Tarnova, dugo imao status “zadnjeg pobjednika” sa strane Hajduka u jadranskim derbijima. Zato što je Rijeka tada bila u zadnjoj godini “društvenog vlasništva” prije negoli se pojavio privatni kapital, a Hajduk je imao Subašića, Andrića, Vukušića, braću Sharbini.

  Imao je prilično skupu momčad nasuprot skromne i jeftine Rijeke. Međutim, od ljeta 2012. kada je Rijeka krenula na pogon Volpija, a kasnije i Miškovića, nema Hajduk pobjede na Poljudu. Ali dovoljno je davno bila zadnja i previše je utakmica prošlo da jednom i ta tradicija ne bi bila prekinuta.

  Matija Djanjesic / CROPIX
  CROPIX
   

  Najduža neporaženost nekog gosta na Poljudu u HNL-u. Ni Dinamu nije uspjelo da se provuče više od sedam i pol godina koliko Riječani bez poraza napuštaju Poljud. U 13 utakmica, od mogućih 39 bodova Hajduk je uzeo samo 7! Mizernih 18 %! Ali, na svakoj sljedećoj sve je veći pritisak na gosta i zakon velikih brojeva jednom će doći na naplatu. No, drži se Rijeka duga 92 mjeseca bez poraza na Poljudu.

  Iz drugih medija