sn ilustracija

ANALIZA TREĆEG POLUVREMENA

UTAKMICA ZBOG KOJE SU U ISTRI POLUDJELI NA SUCE 'Znamo da su u teškoj situaciji, ali nadam se da će im nakon ove analize neke stvari biti jasnije'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 30.04.2018. u 22:41

 • Sudačke odluke u odigranom 32. kolu HNL-a tradicionalno su pojašnjene u emisiji HNTV-a 'Treće Poluvrijeme'. Ovaj put u stručnom stolcu nalazio se član sudačke komisije HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović, te legendarni nogometaš Dinama Igor Cvitanović.

  Najviše se prašine podiglo u utakmici između Istre i Intera u kojoj je bilo najviše posla nakon koje su domaćini bili ogorčeni suđenjem. Ipak, Vučemilović-Šimunović smatra kako su suci u spomenutom ogledu odradili dobar posao, te da problem možda leži u tome da je loša situacija u čitavom klubu možda izazvala burne reakcije.

  Prva situacija dogodila se već u 4. minuti kada je Matei zaradio samo usmenu opomenu iako gosti u studiju ističu da je Pejin vrlo lagano mogao pokazati žuti karton.

   

  - Sudac je u samoj pripremi utakmice odlučio držati vrlo visoki kriterij i u nekoliko je situacija odlučio samo usmeno opomenuti igrača. Neopravdana je ljutnja nogometaša i trenera Istre jer sudac nije namjerno nekome dodijelio opomenu koja će ga isključiti iz danjeg natjecanja.

  U 48. minuti pomoćni sudac je podigao zastavicu nakon pogotka Intera i označio zaleđe, ali je glavni sudac utakmice Pejin ipak pokazao na centar.

  - Pomoćni sudac je označio zaleđe koje je on iz svoje pozicije vidio. Nakon što napadač primi loptu pokušao je uputiti udarac, a ona zatim dolazi do drugog igrača koji zabija pogodak. Nakon suradnje ustanovljeno je kako je loptom ipak igrao domaći nogometaš i tu nema riječ o zaleđu, ispravna odluka suca.

   

  U 83. minuti nogometaši Istre traže kazneni udarac zbog igranja Komorskog rukom.

  - On tu ne povećava svoj obujam i pitanje je da li uopće igra rukom. Kako god bilo on tu nije zaustavio putanju lopte prema vratima.

   

  U 87. minuti doduđen je jedanaesterac za Inter.

  - U ovoj su situaciji čak dvojica nogometaša napravila prekršaj za najstrožu kaznu i sudac je potpuno opravdano pokazao na bijelu točku. Jedino je mogao još didjeliti opomenu nogometašu Istre.

  Vučemilović-Šimunović kaže kako je vratar Istre Iveša nakon primljenog pogotka zbog nesportskog ponašanja mogao zaraditi i drugi isključujući crveni karton.

  U derbiju Dinama i Rijeke prva je situacija stigla u 17. minuti kada je sudac označio zaleđe kojeg nije bilo. Nešto kasnije u jednoj je situaciji sudac čak dvaput propustio signalizirati zaleđe, ali ga je označio u trećoj situaciji kada njega nije bilo.

  - Možda je dobio signal drugih sudaca, pa je pokušao vratiti odluku. Trebao je označiti zaleđe u prve dvije situacije, ali nije, sreća pa se ništa nije dogodilo iz te pogreške.

  U 74. minuti Soudani je prema procjeni Vučemilović-Šimunovića zaraditi žuti karton zbog neposrtskog ponašanja.

  U susretu Slaven Belupa i Hajduka prva situacija dogodila se već u 5. minuti utakmice kada je Hamza srušio domaćeg nogometaša u kaznenog prostoru.

   

  - Ovdje je riječ o gaženju, ali sudac je procijenio kako nije bio dovoljan itenzitet za kazneni udarac.

  Futacs je vidno iznerviran udario braniča Slavena i zaradio samo žuti karton.

  - Da mu je pokazao crveni karton opet bi ga podržao, ali ovdje je riječ o sivoj zoni.

   

  Iz drugih medija