Foto: Goran Mehkek / CROPIX
21. KOLO PRVE HNL

VIDEO: DINAMO EUROGOLOVIMA UVJERLJIVO SLAVIO PROTIV SLAVEN BELUPA Utakmicu obilježio projektil Hajrovića, pogledajte sve majstorije s Maksimira

U utakmici 21. kola Prve HNL Dinamo je svladao Slaven Belupo sa 3-0 golovima Hajrovića, Oršića i Muse.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. veljača 2019. 15:08

DINAMO - SLAVEN BELUPO 3:0 (Hajrović 67', Oršić 78', Musa 88')

DINAMO: Zagorac; Moharrami, Lešković, Perić, Rrahmani (od 68. Šitum); Šunjić; Hajrović (od 80. Musa), Majer, Moro, Atiemwen (od 68. Oršić); Andrić

SLAVEN BELUPO: Filipović; Iharoš, Međimorec, Šarlija, Goda; Vidović (od 48. Bačelić-Grgić), Plantak; Bogojević (od 79. Delić), Čanađija, Menalo; Jelić (od 56. Krstanović)

Hajro majstore! To je najbolji opis jučerašnje utakmice u Maksimiru. Kad se činilo da Modri zabiti pogodak na 'sveto nigdarjevo' loptu je primio Izet Hajrović, mnogo bliže istočnoj tribini nego liniji šesnaesterca, onda je s nekih 25 metara aktivirao svoju 'haubicu' i postigao pogodak o kojem će se još dugo pričati.

Da barem jedan takav sjedne u četvrtak. Hajrovića nije bilo u Plzenu zbog viška kartona, prekrasno je najavio svoj povratak u momčad 'europskog Dinama'. Nakon što je Hajro otvorio Farmaceute, Mislav Oršić je isto tako želio ostati zapamćen po krasnom pogotku, pa je i on postigao prekrasan pogodak udarecm iz daljine. Tako su Modri zahvaljujući pogocima za prste polizati i mnogo boljoj igri u drugom poluvremenu nastavili svoj pobjednički hod u HNL-u i u dobrom raspoloženju čekaju Viktoriju.

Mreže se nisu tresle do 68. minute, a onda je Hajrović postigao jedan od najljepših pogodaka u Maksimiru i to ne samo ove sezone. Fenomenalo je lijevom nogom opalio s nekih 25 metara i skinuo paučinu iz rašlji vratara.

U 77. minuti fenomenalno je pogodio Mislav Oršić s nekih 19 metara. Niti ovoga puta Filipović nije mogao ništa, bilo je predobro. Točku na i postavio je Musa u 88. minuti.

REZULTATI 21. KOLA, Petak: Lokomotiva - Rudeš 0-0 Subota: Rijeka - Hajduk 0-0 Gorica - Inter 2-2 (Lovrić 11, Suk 84 / Serderov 4, Rak 6) Nedjelja: Osijek - Istra 1961 1-0 (Abazaj 68) Dinamo - Slaven B. 3-0 (Hajrović 67, Oršić 77, Musa 88)

Rezultati by SofaScore

DINAMO - SLAVEN BELUPO 3:0 (Hajrović 67', Oršić 78', Musa 88')

DINAMO: Zagorac - Rrahmani, Perić, Lešković, Moharrami - Šunjić - Atiemwen, Moro, Majer, Hajrović - Andrić

SLAVEN BELUPO: Filipović - Goda, Iharoš, Šarlija - Plantak, Međimorec, Čanađija, Vidović - Jelić, Bogojević, Menalo

-------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

88' - GOOOL! Oršić je sjajno uposlio Musu koji je okrenuo svog čuvara i zatim prekrasno poentirao u suprotni kut pored nemoćnog Filipovića!

87' - Kakav potez Lovre Majera! Proigrao ga je Oršić na dvadesetak metara, a Majer je sjajno gađao i pogodio vratnicu!

81' - Posljednja promjena u momčadi Dinama. Nenad Bjelica je izvadio iz igre Izeta Hajrovića i omogućio mu je da iskusi ovacije s tribina, a priliku će u zadnjih deset minuta dobiti Mario Musa.

78' - GOOOL! Sijevnula je lijeva noga Mislava Oršića! Odapeo je nakon lažnjaka s nekih 18, 19 metara i Dinamo vodi 2:0!

72' - Još jedna šansa za Modre! I opet je pokušao Hajrović iz daljine, no ovoga puta ravno u Filipovića.

68' - Dvostruku zamjenu radi Nenad Bjelica. Izašli su Rrahmani i Atiemwen, a u igri su Mario Šitum i Mislav Oršić.

67' - GOOOL! Andrić je povukao kontru i proslijedio do Majera koji odmah pronalazi Hajrovića, a bosanskohercegovački se nogometaš odlučio na udarac s oko 25 metara od gola, fantastično je opalio i majstorski pogodio rašlje! Ovo je zasigurno jedan od najljepših pogodaka sezone!

65' - Kakva je ovo šansa bila! Komnen Andrić je primio jednu loptu u šesnaestercu, majstorki je lažnjakom poslao Šarliju 'u prazno', a zatim je pucao i gađao suprotni kut, no vratar Filipović je fenomenalno reagirao i skinuo mu taj zicer!

57' - Druga promjena u momčadi Slaven Belupa, ušao je veteran Ivan Krstanović, a iz igre je izašao Matej Jelić.

55' - Dinamovci nastavljaju s pritiskom na vrata Farmaceuta, izredali su se u pokušajima Atiemwen, Andrić i Majer, no zasad nema promjene rezultata.

48' - Prvu promjenu na utakmici radi Ivica Sertić, u igri je Stipe Bačelić-Grgić umjesto Miloša Vidovića.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Maksimiru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dinamovci su uspostavili inicijativu od prve minute susreta i postupno pokušavali slomiti otpor Koprivničana, no gosti su se iznimno discipliniranom i pametnom igrom uspjeli oduprijeti naletima domaćih nogometaša. Atiemwen i Majer djeluju najraspoloženije u momčadi Dinama i vidi se da su željni igre. Može se reći da pogodak visi u zraku jer je upitno koliko će dugo igrači Slaven Belupa odolijevati naletima Bjeličinih trupa.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i Burilo šalje igrače na odmor.

45' - Velika pogreška Danijela Zagorca! Uputio je jedno loše ispucavanje i Bruno Bogojević primio je tu loptu na dvadesetak metara od gola, odmah je i opalio, a vratar Modrih iskupio se za pogrešku i sjajno obranio taj udarac.

43' - I opet prijete Modri! Majer je ubacio iz kornera, najviši u skoku je bio Lešković, glavom je gađao suprotni kut, no pokušaj je završio u gol-autu.

40' - 'Požutio' je sada kapetan Belupa Zvonimir Šarlija zbog držanja Komnena Andrića.

39' - DVOJBENA SITUACIJA! Majer je pao u jednome duelu s Brunom Godom u kaznenome prostoru, no sudac Andrej Burilo pokazao je da prekršaja nije bilo na što je burno reagirala cijela Dinamova klupa.

34' - Prilika za Modre. Kombinirali su Moharrami i Majer te na kraju proigrali Atiemwena koji puca s vrha kaznenog prostora, a udarac odlazi visoko iznad grede.

30' - Atiemwen i Majer djeluju najraspoloženije u momčadi Dinama. Gosti i dalje sitnim prekršajima razbijaju tempo domaćih nogometaša i ne dopuštaju im da se približe golu. Posjed lopte je 70 % - 30 % u korist dinamovaca.

23' - Prilika za Slaven Belupo. Menalo je izveo slobodan udarac s 30-ak metara, netko je od Koprivničana tukao glavom, ali je udarac bio preslab i Zagorac bez poteškoća hvata taj pokušaj.

21' - Atiemwen već treći put stvara velike probleme obrani Koprivničana, prošao je po lijevoj strani i uputio povratnu u peterac, lopta se odbila od bloka i zamalo završila u mreži, no Filipović se nije dao iznenaditi.

19' - Prigoda za Dinamo! Majer je pucao iz tog slobodnjaka kojeg je izborio Hajrović, nije to bio loš udarac, ali lopta je prohujala malo iznad grede.

18' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Bruno Goda zbog prekršaja na Izetu Hajroviću na vrhu šesnaesterca.

15' - Gosti ometaju napade Modrih stalnim, sitnim prekršajima i time ne dopuštaju da dinamovci razviju svoju igru. Bjeličini igrači i dalje imaju inicijativu, no zasad bez promjene rezultata.

10' - Zasad bez većih prigoda u Maksimiru, Modri i dalje napadaju, no igrači Slaven Belupa stalnim pritiskom opstruiraju njihove nalete. Stadion nije popunjen, no pjesma Bad Blue Boysa odzvanja od prve minute i pridonosi sjajnoj atmosferi na tribinama.

5' - Modri su odmah uspostavili inicijativu od prve minute, a Koprivničani zasad igraju disciplinirano u obrani. Majer djeluje iznimno raspoloženo, sudjelovao je u nekoliko izglednih situacija, a nakon njegove asistencije Hajrović je opalio po golu s vrha šesnaesterca, no udarac je završio u bloku gostiju.

1' - Počela je utakmica u Zagrebu.

-------------------------------------------------

17.25: Igrači su istrčali na maksimirski stadion. Glavni sudac je Andrej Burilo iz Osijeka. Sve je spremno za početak!

16.30: Objavljeni su početni sastavi. U momčadi Dinama nema iznenađenja, Nenad Bjelica je odlučio odmoriti sve koji su u četvrtak igrali protiv Viktorije u Plzenu, osim trojca koji je ušao u drugome poluvremenu - Majera, More i Atiemwena. Trener Slaven Belupa Ivica Sertić napravio je nekoliko izmjena u odnosu na očekivani sastav, a najveće je iznenađenje izostavljanje Ivana Krstanovića i Stipe Bačelića-Grgića koji će svoju priliku čekati s klupe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 18:51