Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
11. KOLO PRVE HNL

VIDEO: POGLEDAJTE FANTASTIČNU AKCIJU KOJOM JE DINAMO SLOMIO OTPOR ISTRE Domaćin šokirao Modre na samom otvaranju, ali onda je krenula golijada

U susretu 11. kola Prve HNL Dinamo je na gostovanju u Puli pobijedio Istru 1961 sa 4:1 (1:1). Utakmicu je pred 2.000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina vodio Tihomir Pejin. Domaćine je u vodstvo doveo Fuentes, ali zatim su za Modre redom pogađali Petković, Gavranović, Ademi i Budimir.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. listopad 2018. 18:17

ISTRA - DINAMO 1:4 (Fuentes 7' / Petković 8', Gavranović 65', Ademi 67', Budimir 90'+3')

ISTRA 1961: Čondrić, Rufati, Bosančić, Rubić, Cardozo (od 73' Perić-Komšić), Ivančić (od 61' Espinosa), Obeng, Sane, Fuentes (od 73' Villa), Traore, Jl.Rodriguez.

DINAMO: Livaković, Stojanović, Lešković, Perić, Rahmani, Ademi, Šunjić, Hajrović (od 61' Kadzior), Gavranović (od 77' Olmo), Oršić, Petković (od 73' Budimir)

Pobjeda Dinama došla je nakon velikih, pomalo neočekivanih problema s Istrom 1961. Na kraju je došla do izražaja veća kvaliteta Modrih, ali vrlo zadovoljni ukupno mogu biti i domaći… Pogotovo u prvom poluvremenu gledali smo sjajnu pulsku škvadru koja stavlja na velike muke prvaka. Bilo je očito da su Modri ostali iznenađeni otvorenim gardom Zeleno Žutih.

Garnirano nužnom agresivnošću, Puljani su hrabro krenuli i vrlo rano poveli nakon sjajne akcije Rubića i Fuentesa. No, još brže su izjednačili gosti golom Petkovića. Činilo se tada da će dinamovci zagospodariti terenom, ali su nogometaši Istre bili ti koji su diktirali ritam, stvarali opasne akcije po gol Livakovića, propustivši nekoliko odličnih prilika.

U pojedinim fazama prvog dijela Dinamo je više igrao na protunapade, koristeći ofenzivni pristup Torresove momčadi. Španjolski trener, koji je uskovitlao strasti u Puli i Baskiji željom da ode u La Ligu 2, u svakom slučaju je pokazao stručnu kvalitetu. Momčad mu je djelovalo kompaktno, organizirano, a što je začuđujuće, bez najboljeg strijelca Ramona Miereza, bili su opet vrlo opasni. Svemu viđenom posebno se, i to ugodno, iznenadila domaća publika.

U početku prilično mirna i opuštena, vjerujući da će gosti lako svladati zatvorenu domaću formaciju, kako je rasla igra Zeleno Žutih tako je bilo i glasnog navijanja. K tome zaiskrilo je u 27. minuti, kada je Rahmani faulirao Traorea, a ovaj ga je u padu nagazio. Ružna Traoreova reakcija, kao što je bila nekorektna reakcija gostujuće klupe, sa koje su se htjeli obračunati sa domaćim igračem. U toj nervozi pogrešno se ponio trener Bjelica, žestoko inzistirajući kod suca da kazni Traorea. Bilo bi logičnije, a i mudrije da je smirivao strasti te odluke prepustio sucima… Pejin je samo u prvih 45 minuta podijelio 6 žutih kartona…

U nastavku je Dinamo ušao sa podignutim intenzitetom i preuzeo inicijativu. Domaći su ti koji su sada više djelovali u protunapadu. Oršić je u 59' pogodio prečku udarcem iskosa sa ivice kaznenog prostora pogodio prečku, a dvije minute kasnije Gavranović je imao odličnu priliku da desetak metara, ali mu je netko od domaćih braniča ušao u šut. Bila je to najava gol(ov)a za goste.

Zeleno Žuti su naime osjetili fazu fizičke slabosti, Curro Torres je to osjetio i ubacio svježeg vezistu Espinosu. No, Dinamo je maksimalno iskoristio fazu domaćeg popuštanja koncentracije te je iz prekid-akcije poveo, a potom preko Ademija osigurao pobjedničku prednost. Do kraja utakmice nije ju ispuštao i došao je do planiranih tri boda. Doduše, Istra je u posljednjih 5 minuta promašila dva zicera, preko Perić-Komšića i Ville, te mogla zakuhati utakmicu.

Ipak Dinamo je odmah te promašaje kaznio, nakon kontre Olmo je poslao Budimira samog u šansu i ovaj je rutinirano pogodio. No, domaći nogometaši si nemaju što zamjeriti. Odigrali su 60 minuta na visokoj razini, uvjerljivije od gostiju, koji su finišu ipak višom kvalitetom uzeli bodove. Bude li tako igrala u drugim utakmicama Istra će svakako iskoračiti iz donjeg dijela tablice…

ISTRA - DINAMO 1:4 (Fuentes 7' / Petković 8', Gavranović 65', Ademi 67', Budimir 90'+3')

Istra 1961: Čondrić; Rubić, Bosančić, Rufati, Fuentes; Ivančić, Cardozo; Traore, Sane, Obeng; Rodriguez

Dinamo: Livaković; Rrahmani, Perić, Lešković, Stojanović; Šunjić, Ademi, Oršić, Gavranović, Hajrović; Petković

----------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - GOOOL! Budimir je izbio sam pred Čondrića, lijepo ga zaobišao i smireno poslao loptu u praznu mrežu.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Sjajna prilika za Istru! Villa je prošao po desnoj strani i uputio udarac prema golu, no lopta je otišla malo kraj suprotne vratnice.

84' - Sjajno su sada kombinirali Modri. Akciju je započeo Budimir koji je povukao loptu s centra, a onda ju odlično dodao na drugu stranu za Oršića koji puca odmah iz prve, ali njegov udarac nije pogodio okvir vrata.

77' - Posljednja zamjena i kod Modrih. Izašao je Mario Gavranović, a zamijenit će ga Dani Olmo.

74' - Istra odmah radi posljednju zamjenu. Iz igre izlazi Cardozo, a mijenja ga Robert Perić-Komšić.

73' - Još jedna dvostruka zamjena. U momčadi Istre izašao je strijelac jedinog pogotka Fuentes, a ušao Villa. Kod Dinama iz igre je izašao Petković, a ušao Mario Budimir.

67' - GOOOL! Kadzior je opet asistent, ubacio je s desne strane i pronašao Ademija koji glavom lijepo pogađa mrežu za 3:1.

65' - GOOOL! Malonogometnu akciju izveli su igrači Dinama. Oršić je s lijeve strane prizemnom loptom pronašao Kadziora koji se sjajno izvukao i pucao po golu, a lopta je došla do Gavranovića kojemu nije bilo teško iz blizine pronaći put do mreže.

61' - Zamjene u obje momčadi. Kod Istre je izašao kapetan Ivančić, a ušao Espinoza. Bjelica je iz igre izvadio Hajrovića, a ubacio Kadziora.

58' - Kakav Oršićev potez! Lijepo je izigrao obranu Istre i zatim uputio prekrasan udarac, no lopta je odsjela na gredi.

51' - Dobio je i Obeng žuti karton zbog udaranja laktom Brune Petkovića.

49' - Prilika za Modre! Oršić je ubacio s lijeve strane, a Gavranović natrčao na loptu i uputio udarac prema golu, izgledalo je kao da je lopta ušla u mrežu, no udarac je prohujao kraj vratnice.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Furiozni početak u Puli. Domaći su poveli ranim pogotkom Fuentesa u 7. minuti, no samo minutu kasnije Petković vraća stvari na početak. Do kraja poluvremena gledali smo grubu igru s puno naguravanja, uvreda i žutih kartona, uz poneku prigodu s obje strane.

45' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

44' - Sjajan potez Rodrigueza! Prošao je po lijevoj strani i oštro ubacio u peterac, no lopta je prošla sve igrače i ondje nije bilo nikoga da pospremi taj zicer u mrežu.

40' - Opet frcaju iskre na stadionu Aldo Drosina! Sada je sudac Tihomir Pejin poslao pomoćnog trenera Istre na tribine zbog upornog prigovaranja.

39' - Šansa za Modre! Ademi je pobjegao cijeloj obrani Puljana i nenadano se našao pred vratarom Čondrićem, uspio ga i zaobići, no onda je obrana Istre izbacila loptu izvan šesnaesterca.

37' - Kakva prilika za Istru! Rubić je izveo 'skraćeni korner' s lijeve strane, Traore je potpuno sam bio najviši u skoku i s pet metara promašio cijela vrata!

34' - Nastavlja se gruba igra u Puli. Žuti karton dobio je Ivan Šunjić zbog prekršaja na Saneu.

29' - Prilika za Dinamo! Oršić je unutar kaznenog prostora opalio po golu, no vratar Istre se istaknuo fantastičnom intervencijom!

27' - Ružne scene sada na stadionu Aldo Drosina. Traore je bio u duelu s Rrahmanijem, počelo je vrijeđanje i naguravanje igrača obiju strana, a žuti karton dobio je Mario Budimir koji je na klupi Dinama! Nastavlja se vrijeđanje i s klupe Dinama, a i igrača na terenu. Na kraju je sudac Tihomir Pejin dodijelio žuti karton Traoreu te se situacija privremeno smirila.

24' - Sada je Bruno Petković dobio žuti karton zbog prekršaja na Saneu.

20' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Cardozo zbog prekršaja na Petkoviću.

15' - Smirio se tempo utakmice nakon početnog furioznog otvaranja. Dinamovci polako uspostavljaju kontrol u na terenu.

8' - GOOOL! Oršić je ukrao jednu loptu na sredini terena, proslijedio do Ademija koji sjajnom asistencijom pronalazi Petkovića, a napadač Modrih preciznim udarcem pogađa suprotni kut za ekspresno izjednačenje u Puli!

7' - GOOOL! Istra je iz prve prave akcije iznenadila Modre, Rubić je asistirao s lijeve strane, a Fuentes neobranjivo zakucao u mrežu za vodstvo Istre!

1' - Počela je utakmica na stadionu Aldo Drosina.

----------------------------------------

17.25: Momčadi su istrčale na pulski travnjak. Sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. Sve je spremno za susret!

16.30: Objavljeni su službeni sastavi.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 07:16