CROPIX
KAKAV ZAVRŠETAK

HIT HNL-A ŠOKIRAN U PULI NAKON POBJEDA PROTIV HAJDUKA Stigli bez dva najbolja igrača, ali izvukli su se u zadnjoj sekundi totalno ludim golom!

Istra 1961 i Gorica odigrali su 2-2 u susretu 15. kola HNL, a koji je bio dosta uzbudljiv, iako ne baš pred previše gledatelja...
Piše: HinaObjavljeno: 08. studeni 2019. 19:11

Istra 1961 i Gorica osvojili su po jedan bod nakon što su u petak odigrali 2-2 (1-1) u prvoj utakmici 15. kola Prve HNL.

Istra je povela u 3. minuti, kad je prvijenac u dresu Puljana postigao litavski internacionalac Karolis Luakžemis. Gorica je do izjednačenja došla u 38. minuti. Pogodak za 1-1 postigao je glavom bosansko-hercegovački nogometaš Aleksandar Jovičić. Novo vodstvo Istri donio je povratnik u HNL i bivši reprezentativac, Riječanin Ivan Močinić, u 62. minuti.

Sekunde su dijelile Puljane od treće pobjede u ovoj sezoni, a prvoj još od 3. kolovoza, kad je u nevjerojatnom spletu okolnosti, u posljednjoj minuti sučevog dodatka, lopta došla do snalažljivog Cherifa Ndiayea koji je u padu gurnuo loptu pokraj vratara Čondrića i donio Gorici jedan bod.

Istra je privremeno zasjela na sedmo mjesto sa 12 bodova, jednim više od Intera i Slaven Belupa te dva više od Varaždina koji je na začelju. Gorica je ostala na šestom mjestu sa 22 boda. Vodeći Dinamo ima 37 bodova, četiri više od Hajduka.

Utakmicu na stadionu Aldo Drosina sudio je Duje Strukan iz Splita.

Strijelci: 1-0 Karolis Laukžemis (3), 1-1 Aleksandar Jovičić (38), 2-1 Ivan Močinić (62), 2-2 Cherif Ndiaye (90+4)

ISTRA 1961 - GORICA 2:2 (Laukzemis 3', Močinić 62'/Jovičić 38', Ndiaye 90+5')

ISTRA 1961: Čondrić, Pavić, Bosančić, Tomašević, Grujević, Močinić, Galilea, Ivančić, Bušnja, Gržan, Laukzemis

GORICA: Kahlina, Čabraja, Jovičić, Steenvoorden, Muhammed, Čanađija, Marina, Dvorneković, Ndiaye, Hamad, Zwolinski

----------------------------------------------------------------------

90+5' GOOOOOL! Kakav gol! Nevjerojatno što se dogodilo. Igrač Istre išao je čistiti situaciju nekih 20-ak metara od gola, napucao je svog igrača u glavu, lopta se odbila do Cherif Ndiaye koji jedva zabija pored šokiranog vratara!

62' - GOOOOOL! Opet vodi Istra! Ivan Močinić sjajno je potegnuo s nekih desetak metara iskosa i vratar gostiju tu nije mogao apsolutno ništa! Vidjet ćemo može li odgovoriti Gorica i ovoga puta...

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Istra je povela već u trećoj minuti, ali gosti su sredinom poluremena u potpunosti preuzeli igru, stvorili nekoliko dobrih šansi i izjednačili nakon kornera u 38. minuti.

38' - GOOOL! Uspjela je Gorica izjednačiti nakon serije opasnih ubačaja u šesnaesterac. Nakon kornera s lijeve strane najviši je bio Jovičić, glavom je skrenuo loptu s ruba peterca i zakucao je pod prečku za svoj prvi gol ove sezone.

24' - Gorica je sada krenula po izjednačenje i stisnula Istru u kazneni prostor. Sletjela su u šesnaesterac domaćh čak četiri visoka ubačaja u istom napadu, no braniči Istre zasad sve dobro blokiraju

16' - žuti karton za Steenvoordena, koji će morati propustiti ogled s Varaždinom u sljedećem kolu

12' - primirila se igra nakon početnih uzbuđenja na Aldo Drosini, Gorica je preuzela inicijativu, ali zasad, bez Suka i Lovrića, nema pravih prilika za izjednačenje

3' - GOOOL! Istra je povela iz prve akcije. Čondrić je sa svog gola ispucao loptu preko pola igraališta, sjajno pronašao Gržana koji se sjurio po desnom krilu, ubacio u sredinu, a u petercu je loptu 'očešao' Laukzemis i prevario Kahlinu

1' - utakmica je počela pred pedesetak domaćih navijača

Linker
19. travanj 2024 07:37