Ronald Gorsic / CROPIX
DOVELI U PITANJE I DRUGO MJESTO

NOVI KIKS HAJDUKA, POBJEDE NEMA NI PROTIV NAJSLABIJE MOMČADI LIGE Umjesto iskupljenja za debakl na Poljudu, mučenje i novi problemi za Burića!

Hajduk je u 18. kolu HNL-a na gostovanju u Zaprešiću remizirao s Interom rezultatom 1:1. Poveli su Žuto-plavi kada je vlastitu mrežu pogodio Hajdukov branič Stefan Simić, no Bijele je u život sjajnim pogotkom vratio Samuel Eduok. Splitska je momčad ostala na drugome mjestu s 32 boda, devet manje od vodećeg Dinama, dok je Inter ostao na posljednjem mjestu s 12 bodova.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 07. prosinac 2019. 17:56

INTER - HAJDUK 1:1 (Simić (26-ag), Eduok (42))

INTER (4-2-3-1): Matković – Barić (od 90. Nekić), Grgić , Soldo , Bosec – Mazalović , Mlinar - Postonjski , Tsonev (od 62. Tatomirović), Serderov (od 81. Tchuameni -) - Mamut.

HAJDUK (4-3-1-2): Ljubić - Bašić (od 46. Tahiraj), Ismajli , Simić , Čolina - Jurić , Bradarić, Kalik (od 77. Teklić -) - Jradi - Eduok (od 82. Delić -), Jairo.

IGRAČ UTAKMICE: Mladen Matković. ZAPREŠIĆ Stadion Intera. Gledatelja: 600.

U maglovitom Zaprešiću Splićani su pokušali napokon slaviti u gostima nakon što su u dosadašnjem dijelu prvenstvene utrke izvan Poljuda uspjeli slaviti samo na gostovanju u Varaždinu.

Trener Intera Samir Toplak, prema očekivanju, postavio je nešto defenzivniju formaciju, no daleko od toga da su domaćini mislili samo na obranu svog gola, s obzirom na to da je uz najboljeg igrača Serderova prigodu od prve minute dobio još jedan napadač Ivan Mamut. Upravo su Serderov i Mamut na gostovanju Intera na Poljudu bili najzaslužniji za jedini pogodak zaprešićke družine, a i sinoć je spomenuti dvojac zadavao dosta problema propusnoj Hajdukovoj obrani. Splitski je sastav u prvih 45 minuta imao jalovu terensku premoć, a najbolji dojam u sastavu Hajduka ostavio je iskusni veznjak Filip Bradarić, koji je, realno, i najbolji igrač splitskog sastava.

Bradarić je dva puta opasno zaprijetio golu vratara Matkovića, no njegovi su udarci bili mrvicu neprecizni da bi gosti stigli do prednosti. Kada već hajdukovci nisu uspjeli okruniti terensku nadmoć, uspjeli su pogoditi vlastitu mrežu za prednost zaprešićkog sastava nakon tragikomičnog autogola Simića.

Bosec je u 26. minuti ubacio s lijeve strane, a Simić je nespretnom reakcijom zakucao loptu u lijevi gornji kut vratara Ljubića.

Od novog šoka Bradarić i društvo ipak su se uspjeli oporaviti tri minute prije odlaska na odmor, kada je napokon nešto korisno za sastav Hajduka napravio Eduok pogodivši za poprilično sretno izjednačenje gostiju s obzirom na prikazanu igru.

Eduok je prihvatio loptu na vrhu šesnaesterca i lijevom nogom naciljao desni donji kut vratara Matkovića

U veznom redu Bijelih bilo je podosta igrača bez previše kreativnih sposobnosti, što se moglo zorno uočiti na prikazanoj igri hajdukovaca u prvih 45 minuta.

Nastavak dvoboja bio je manje-više preslika onoga što se na zaprešićkom travnjaku događalo u prvom dijelu. Hajdukovci su očekivano imali ponovo više od igre, ali pokušaji Burićevih izabranika bili su poprilično jalovi i neučin koviti u zaprešićkoj magli, koja je iz trenutka u trenutak bila sve veća veća, nešto poprilično slično kakva je bila i Hajdukova igra "maglovite" kvalitete protiv sastava koji je nanizao pet uzastopnih poraza, četiri u prvenstvu i jedan u kup natjecanju.

No, za razliku od spomenutog negativnog niza ovoga su se puta izabranici trenera Samira Toplaka prikazali u sasvim solidnom svijetlu s obzirom na trenutnu situaciju i položaj na prvenstvenoj ljestvici, iako u drugom dijelu nisu previše prijetili poprilično nezaposlenom vrataru gostiju Ljubiću.

Sredinom nastavka Splićani su smatrali da su oštećeni za nedosuđeni jedanaesterac, kada je po njima nakon udarca Tahiraja lopta u ruku zakačila Grgića ali sudac Zebec smatrao je da se ne radi o kaznenom udarcu. Osim spomenutog detalja imali su Bijeli usprkos poprilično negledljivom izdanju sasv im dovoljno prigoda da opravdaju ulogu papirnatog favorita i napokon slave u gostima, no nedostajalo je kvalitetnih rješenja u završnicama akcije, a i na vratima Intera bio je sigurni vratar Matković.

Ni nakon 133 dana Hajduk ne zna za pobjedu u gostima u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Pomalo nestvaran podatak no takva je trenutna sudbina splitskog kluba koji je miljama daleko od nekadašnje kvalitete i slave, iz zaprešićke magle hajdukovci su izronili s još više problema a Interovci s velikim bodom koji će im puno značiti u borbi za ostanak.

INTER ZAPREŠIĆ - HAJDUK 1:1 (Simić 27' ag. / Eduok 42')

INTER: Matković, Grgić, Soldo, Barić, Mazalović, Bosec, Postonjski, Mlinar, Tsonev, Mamut, Serderov

HAJDUK: Ljubić - Bašić, Ismajli, Simić, Čolina - Bradarić, Kalik, Jurić - Eduok, Jradi - Jairo

-----------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - Taktičku zamjenu radi Toplak. Uveo je Ivana Nekića umjesto Gordana Barića.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

82' - Posljednji put mijenja Burić. Izašao je strijelac jedinog gola za Hajduk - Samuel Eduok, priliku će dobiti Ivan Delić.

81' - Promjena kod Intera, u igri je William Joel Tchuameni umjesto Serderova.

77' - Druga promjena u sastavu Hajduka, ušao je Tonio Teklić umjesto Anthonyja Kalika.

74' - Eudok opet prijeti, međutim ovog je puta njegov udarac prošao pored vratnice!

70' - Pucao je sada sjajno Bradarić, ali Matković još jednom odlično brani. O odnosu snaga na terenu najbolje svjedoči činjenica da je odnos u kornerima 13:2 za Hajduk.

62' - Prvu zamjenu radi Samir Toplak. Umjesto Coneva u igri je Ivan Tatomirović.

55' - Propala je još jedna velika šansa Hajduka! Neumorni Jradi je probio desni bok i ubacio u šesnaesterac, a lopta se odbila do Jaira koji s desetak metara pogađa - tribine!

52' - Žuti karton dobio je i branič Intera Damir Grgić.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Burić je napravio jednu izmjenu - u svlačionici je ostao Josip Bašić, zamijenit će ga Francesco Tahiraj.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Prvi dio u maglovitom Zaprešiću ponudio je žestoku borbu u kojoj je Hajduk dominirao, a domaći nogometaši iskoristili neopreznost obrane splitskoga kluba. Stefan Simić bio je tragičar kada je jedan ubačaj poslao u vlastitu mrežu, no hajdukovce je u život vratio Nigerijac Samuel Eduok prekrasnim pogotkom u samoj završnici.

45' - Žuti karton dobio je Stanko Jurić zbog prekršaja na Mamutu i propustit će sljedeći dvoboj koji Hajduk igra protiv Istre.

42' - GOOOL! Strašna golčina Hajdukova Nigerijca! Potegao je Eduok s ruba šesnaesterca i gađao suprotan kut, ispružio se Matković na golu, ali nije mogao ništa - kad ovako 'sjedne', to se ne brani!

37' - 'Požutio' je i Postonjski zbog prekršaja s leđa na Kaliku.

35 - Mogao je sada Hajduk izjednačiti! Bradarić je poveo akciju i pronašao Bašića na desnoj strani koji šalje povratnu za Jurića, međutim veznjak Hajduka je s deset metara promašio cijelu loptu! U nastavku je Kalik prisiljen rušiti Coneva i zasluženo dobiva žuti karton.

30' - Uhh, ovo je bilo blizu... Bradarić je izveo slobodnjak praktički na samoj liniji šesnaesterca, bio je to sjajan udarac, no prošla je lopta malo pored vratnice!

27' - GOOOL! Bosec je projurio kao brzi vlak lijevim bokom i zatim centrirao u peterac gdje branič Hajduka Stefan Simić tragikomično reagira i pogađa vlastitu mrežu!

20' - Šutirao je današnji kapetan Filip Bradarić s dvadesetak metara, nije to bio loš udarac, ali prošlo je to pored gola...

13' - Prilika za Hajduk! Još je jednom pokušao Jairo - i ovog puta neprecizno.

9' - Uzvraćaju sada i hajdukovci. Jairo je bio u prodoru, mogao je ozbiljnije zaprijetiti, međutim udarac je bio loš i propala je ta prilika splitskog sastava.

3' - Šansa za Inter! Nakon jednog ubačaja morao je intervenirati Ljubić, a lopta se odbila do Barića koji šutira s ruba šesnaesterca, no samo preko gola.

1' - Počela je utakmica u Zaprešiću. Glavni sudac je Mario Zebec iz Varaždina.

-----------------------------------------------

17.00: Stigli su sastavi. Trener Damir Burić shvatio je ovu utakmicu vrlo ozbiljno i poslao najjači sastav koji ima u ovom trenutku pa će tako kapetansku vrpcu ponijeti Filip Bradarić za kojega je bilo dvojbeno hoće li uopće nastupiti, no odlučeno je da je, s obzirom na važnost utakmice, njegov nastup neophodan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:31