Ante Cizmic / CROPIX
OPET POBJEGLI NA PLUS OSAM

VIDEO: DINAMO ŠOKIRAO HAJDUK NA POLJUDU U sjajnom derbiju punom prilika presudila je jedna velika pogreška. Gavranović ugasio snove Bijelih o naslovu!

Igrači Dinama Split napuštaju s punim plijenom. U fenomenalnom derbiju 31. kola Prve HNL Modri su na Poljudu slavili s 2:1 i tako svojim najvećim rivalima pobjegli na osam bodova prednosti. Oba pogotka za Zagrepčane je postigao Mario Gavranović, dok je onaj jedini za domaću momčad majstorski iz slobodnog udarca zakucao Mijo Caktaš.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 22. travanj 2018. 12:48

HAJDUK : DINAMO 1:2 (Caktaš 25' / Gavranović 14', 59')

Hajduk: Letica – Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow (od 81. Kožulj) – T.Bašić (od 67. Barry), Radošević, Caktaš – Said, Futacs (od 61. Tičinović), Gyurcso.

Dinamo: Livaković – Stojanović, Rrahmani, Benković, Sosa – Ademi, Doumba – Soudani, Hajrović (od 60. Gojak), Ćorić (od 72. Fiolić) – Gavranović.

Dinamo se uspio ne samo oduprijeti u grotlu na Poljudu, nego su "modri" zadali težak udarac ambicijama Splićana i pobjedom 2-1 osigurali novi naslov prvaka.

Gosti su brzo došli u komotnu situaciju (vodstvo golom Gavranovića u 13.), ali je Hajduk također ubrzo došao od izjednačenja (u 25. minuti Caktaš), pa je stvoren dojam da će "bijeli" izvesti preokret, skratiti prednost lidera na dva boda, što nije dogodilo. Naime, Saidova početnička pogreška bila je kobna.

To je bio jedan od najboljih derbija u posljednje vrijeme, donio je vrlo zanimljivo nadmetanje, igralo se u velikom ritmu, napadački, bez zastoja ili nekog komoditeta.



Trener Hajduka Željko Kopić ipak se odlučio na ofenzivni sastav s tri napadača (4-3-3), a strateg Dinama Nikola Jurčević u derbi je ušao sa standardnim rasporedom (4-2-3-1). Prema tome, namjera "bijelih" bila je težište igre postaviti daleko od svojih vrata. Od početka su oba trenera gestikuliranjem gurala svoju momčad naprijed, na protivničku stranu. U tim nastojanjima da se kompaktno nametnu više uspjeha imali su gosti, koji su ipak djelovali skladnije, kompaktnije.


Prvu pravu priliku imao je Dinamo (10.), to jest Gavranović koji je neometan zakoračio u kazneni prostor, ali mu je završni udarac bio i traljav i neprecizan. Odmah zatim "modri" su poveli (13.), poslije udarca iz ugla, koji je izveo Ante Ćorić, dogodila se gužva, netko je glavom šutirao u stativu, najspretniji je bio Mario Gavranović za 0-1. Potom su gosti imali još jednu mogućnost (21.), ali je El Arabi Soudani komplicirao.

Hajduk je ipak izjednačio (25.), strijelac iz slobodnog udarca s dvadesetak metara bio je Mijo Caktaš, njegova egzekucija bila je doslovno maestralna. Odmah potom (29.) Ahmed Said se izborio za pravu šansu, ali nije pogodio.



U nastavku dvije prilike Hajduka, u oba navrata je Marko Futacs izvanredno šutirao, a Dominik Livaković još bolje obranio. Te dvije intervencije bile su gotovo nevjerojatne. No, onda je Ćorić uzvratio (55.), imao je vjerojatno najbolju šansu do tog trenutka, da bi zatim Gavranović zaledio Poljud (59.) - iskoristio je darovnicu Saida i s dva metra gurnuo loptu u mrežu. I taj gol Dinama pao je poslije izvedenog kornera, ali je tu glavni asistent bio Said koji je promašio loptu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:06