Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
MODRI NA PLUS 12

VIDEO: KADZIOR 'SMIRIO' KLUPU NAKON VELIKOG KIKSA VRATARA VATRENIH Bivši igrač Dinama zabio svojima, a umalo i drama u posljednjim trenucima susreta!

Dinamo je teže od očekivanog u 23. kolu HNL-a svladao zaprešićki Inter 3:2. Poveli su Modri već u 7. minuti pogotkom Marina Leovca, da bi Žuto-plavi došli do izjednačenja nakon pogreške Dominika Livakovića. U drugome dijelu golovima Kadziora i Gavranovića Modri su došli do nove prednosti koju je Andrić smanjio u sudačkoj nadoknadi. Dinamovci su i dalje prvi s 56, a Inter je osmi sa 17 bodova.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2020. 18:00

DINAMO - INTER 3:2 (Leovac 7', Kadzior 60', Gavranović 72' / Bosec 39', Andrić 90'+1')

DINAMO (4-1-4-1): Livaković - Moharrami, Theophile-Catherine, Gvardiol, Leovac - Ademi - Kadzior, Majer (od 82. Đira), Ivanušec (od 73. Ćuže), Oršić - Kulenović (od 66. Gavranović)

Trener: Nenad Bjelica

INTER (4-2-3-1): Frelih - Rom, Savić, Van Bruggen (od 25. Soldo), Bosec - Postonjski, Martić (od 75. Marasovic) - Mitrović, Conev (od 70. Haas), Serderov - Andrić

Trener: Željko Petrović

ZAGREB, stadion Maksimir Gledatelja: 2.378 Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Dinamo se vratio pobjedama. Inter nije mogao izdržati iako je sat vremena uspio na Maksimiru držati neodlučeno. Iako je u sudačkoj nadoknadi nakon pogotka Komnena Andrića priča malo podsjetila na Šahtar, jer je Inter imao korner i gužvu u šesnaestercu Modrih, a nešto kasnije i vratara Freliha pred Livakovićem, Theophile je ovaj put imao spuštene laktove.

Na koncu je ipak odlučila veća kvaliteta Modrih, stalni pritisak i nametanje ritma koji gosti ipak nisu mogli ispratiti. Sve je moglo biti riješeno mnogo prije, no Antonio Bosec je imao svoj dan, zakomplicirao je utakmicu koja se izgledala jasna kao dan.

Dinamo je od starta krenuo jako, žestoko, pristup Bjeličine momčad bio je dobar, opet su izgledali gladni pogodaka i pobjeda. Vrlo brzo su poveli, imali su još prilika, pogotovo onu Luke Ivanušeca koji je s pet metara glavom pogodio Freliha. A onda, nakon pola sata, kad se čekao taj drugi pogodak Modrih koji bi definitivno već tada prelomio utakmicu, dogodio se - Bosec.

Prvo je fantastično obranio svoja vrata, majstorski je loptu odbio s gol-crte. Kulenović je vrhunski uposlio Kadziora, ovaj je zaobišao Freliha, i kad se čekalo pospremanje lopte u mrežu, Poljak je iskosa pucao u praznu mrežu, ali lijevi branič se pojavio poput nekog Supermana i loptu odbio u korner.

Nedugo zatim Bosec je donio i poravnanje i priuštio Livakoviću sigurno najveći kiks u karijeri, barem onoj seniorskoj. Ne sjećamo se da je reprezentativna 'jedinica' ikad primila takav pogodak. Centaršut Boseca krivo je procijenio, lopta je mu u mrežu iskliznula kroz prste. Nakon poravnanja Modri su do konca prve dionice djelovali pomalo zbunjeno, u samom finišu Postonjski se nakon ubačaja Serderova mogao proslaviti, ali je s nekih 17 metara neometan slabo pucao.

U prvome poluvremenu treba se posebno apostrofirati još jedna situacija. Nakon centaršuta Moharramija, glavama su se sudarili Kadzior i Van Bruggen, Nizozemac je morao zamotane glava napustiti igru. Kadzior se pak digao i s povelikom kvrgom na glavi nastavio utakmicu. Ne samo to, Kadzior je nakon tog sraza glavama postao najbolji igrač utakmice! Postigao je drugi pogodak za Modre, nad njim je skrivljen jedanaesterac koji je loše izveo i promašio Oršić, a bio je asistent i kod trećeg pogotka Bjeličine momčadi.

Početkom druge dionice Modri su opet zagospodarili terenom, prvu priliku su stvorili vrlo brzo. Ivanušec je odlično u šesnaestercu uposlio Kadziora, ovaj je pucao s nekih osam metara, ali je vrlo dobri Žiga Frelih obranio nogama.

Ipak, to je bio uvod u nove nalete domaćina koji su Inter potjerali u mišju rupu. Nije ih pokolebao ni taj promašeni jedanaesterac Oršića, nastavili su u žestokom ritmu, konačni rezultat utakmice nije adekvatan pokazatelj zbivanja na travnjaku, moglo je i trebalo još nešto završiti u Frelihovoj mreži. Recimo, u samom finišu utakmice Ćuže je promašio nemoguće, s pet-šest metara je potpuno sam loptu poslao preko grede.

Osim Kadziora, u modrim su redovima vrlo dobre partije ponudili Marin Leovac, strijelac i asistent, Sandro Kulenović koji je pokazao svoj talent i znanje, te Lovro Majer koji je s nekoliko preciznih i točnih dodavanja znao razbiti obranu Intera. Također, valja istaknuti i Marija Gavranovića koji je osim pogotka ponudio veliku želju i borbenost, bio je onaj Gavro na kakvog smo navikli i kakvoga navijači uvijek žele vidjeti.

DINAMO - INTER 3:2 (Leovac 7', Kadzior 60', Gavranović 72' / Bosec 39', Andrić 90'+1')

DINAMO: Livaković - Leovac, Gvardiol, Theophile-Catherine, Moharrami - Majer - Oršić, Ivanušec, Ademi, Kadzior - Kulenović

INTER: Frelih - Bosec, Van Bruggen, Savić, Rom - Postonjski, Martić - Serderov, Conev, Mitrović - Andrić

----------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - GOOOL! Mitrović je ubacio s lijeve strane, a donedavni dinamovac Komnen Andrić pobjegao Gvardiolu i laganim dodirom pospremio loptu iza Livakovića! Andrić je odmah rukama pokazao da nema namjeru slaviti pogodak, dok je Livaković rukama nervozno gestikulirao prema Gvardiolu zamjerajući mu reakciju pri ubačaju...

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

88' - Ovo je bilo blizu! Gavranović je poslao povratnu do Ćuže koji sjajno šutira s vrha šesnaesterca, no neće ga pogodak zasad... vidi se da je Ćuže željan pogotka po povratku u Dinamo!

82' - Bjelica je već bio pripremio posljednju zamjenu te će iz igre Lovro Majer, a mijenja ga Marko Đira.

82' - Kakva šansa za Dinamo! Majer je opalio s dvadesetak metara, bio je to silovit i opasan udarac, Frelih je to uspio nekako obraniti, no lopta se odbila do Ćuže koji s pet metara šutira preko grede!

77' - I opet prijeti Inter! Rom je ubacio na drugu vratnicu, Bosec se opet mogao upisati u strijelce, no ovoga puta Livaković je sjajno zatvorio taj kut!

75' - Posljednji put mijenja Željko Petrović. Izašao je Manuel Martić, ulazi Sascha Marasović.

74' - Prilika za Inter! Serderov je ugrozio vrata Dinama, pucao je glavom iz blizine, ispružio se Livaković na golu, međutim odlazi taj udarac preko grede...

73' - Još jednom mijenja Bjelica. Iz igre je izvadio Luku Ivanušeca, zamijenit će ga Mario Ćuže.

72' - GOOOL! Majer je gurnuo Kadziora u prostor, Poljak je prebacio na drugu vratnicu, a ondje se Mario Gavranović, samo šest minuta nakon ulaska, sjajno snašao i iz teške pozicije glavom pogodio za 3:1!

71' - Druga promjena kod Intera. Umjesto Coneva u igri je austrijski branič Manuel Haas.

66' - PROMAŠAJ! Oršić nije uspio realizirati najstrožu kaznu, šutirao je silovito, ali preko grede!

66' - Bjelica koristi ovaj prekid kako bi napravio prvu izmjenu. Ući će Mario Gavranović umjesto Sandra Kulenovića.

65' - JEDANAESTERAC ZA DINAMO! Majer je sjajno uposlio Kadziora u šesnaestercu kojega ruši Milan Savić i glavni sudac ekspresno pokazuje na bijelu točku! Savić je pritom dobio i žuti karton...

60' - GOOOL! Nakon kratke i izrađene akcije dinamovaca Leovac je centrirao na drugu vratnicu gdje se dobro snašao Damian Kadzior te je glavom pogodio za novo vodstvo Modrih! Mučio se Dinamov Poljak cijelu utakmicu i nastojao zatresti mrežu, a sada je napokon uspio poentirati i zabiti svoj sedmi pogodak u Prvoj HNL.

59' - Počeli su interovci otezati s izvođenjem slobodnih udaraca i zadržavati vrijeme, a glavni je sudac Marin Vidulin odlučio tome stati na kraj i napokon dati žuti karton, u ovoj situaciji zaslužio ga je Manuel Martić.

56' - Prilika za Modre. Oršić je zaprijetio iz slobodnjaka, otišlo je to vrlo blizu vratnice...

46' - Počinje drugo poluvrijeme na Maksimiru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dinamo je od prve minute uspostavio inicijativu i zagospodario terenom, a Modri su poveli već u 7. minuti kada je na Kulenovićevu asistenciju mrežu zatresao Marin Leovac. Bjeličini su igrači predstavljali konstantnu prijetnju po Frelihova vrata, no neočekivano izjednačenje dogodilo se u 39. minuti kada je Dinamov vratar Dominik Livaković 'zaplivao' i primio za njega neuobičajen pacerski pogodak.

45' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

39' - GOOOL! Kakav pacerski gol, neuobičajen za Dominika Livakovića... Bosec je centrirao s lijeve strane i imao je namjeru pronaći Serderova, međutim Dinamov vratar - inače nesklon takvim kiksevima - krivo je procijenio let lopte koja mu se od ruku odbila u gol! Inter je nenadano došao do izjednačenja, 1:1 je na Maksimiru!

35' - Nova prilika za Modre. Nakon gužve u šesnaestercu Kadzior je ponovno pokušao, ovaj put iz okreta, no Frelih to bez poteškoća hvata.

32' - Kakva je ovo bila šansa za Dinamo!!! Kadzior se sjurio u kontru, izbio je sam pred Freliha i uspio ga zaobići, međutim nije uspio pogoditi prazan gol jer se Bosec stigao vratiti i izbiti taj pokušaj s gol-linije!

25' - Tako je, Željko Petrović je prisiljen na prvu izmjenu. Umjesto Van Bruggena u igri je Nikola Soldo. Srećom, Nizozemac je s velikim povezom, ali samostalno hodajući izašao s terena.

23' - Uhh, ovo je gadno izgledalo... Ivanušec je ubacio, a Kadzior i Van Bruggen bili su u skoku te je došlo do sudara glavama. Kadzior se nekoliko trenutaka nakon toga pridigao, no Interov Nizozemac ostao je dulje ležati te mu je na terenu ukazana liječnička pomoć. Čini se da neće moći nastaviti igru...

15' - Velika prilika za Inter! Serderov je zakuhao jednu situaciju, imao je i slobodnog Andrića na drugoj strani, međutim odlučio se na solo-prodor i Livaković je uspio dobro zatvoriti svoj kut.

10' - Strašna obrana Žige Freliha! Moharrami je ubacio s desne strane, Ivanušec je gađao glavom sa samo pet metara, a Interov vratar to fantastično brani!

9' - Šansa za Modre! Kadzior je probao iz slobodnjaka, nije to bilo loše, ali prošlo je iznad grede.

7' - GOOOL! Majer je centrirao i pronašao Kulenovića u petercu koji lijepo spušta za Leovca, a Dinamov branič iz blizine pogađa mrežu za 1:0!

1' - Utakmica je počela! Glavni je sudac Marin Vidulin iz Kanfanara.

----------------------------------------

14.00; Objavljeni su službeni sastavi.

------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 03:07