Foto: Vlado Kos / CROPIX
PRVA HNL

FOTO, VIDEO: ZAVRŠEN JE SJAJAN DERBI U GRADSKOM VRTU Šest golova, vrlo dobri potezi i pregršt uzbuđenja u okršaju Osijeka i Hajduka

U utakmici 26. kola Prve HNL Osijek i Hajduk odigrali su 3-3 (2-2) u Gradskom vrtu.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 18. ožujak 2018. 14:57

OSIJEK - HAJDUK 3:3 (Marić 22', Lopa 38', Hajradinović 77'-11, / Bašić 2', Savvas 40', Šimunec 57'-ag)

OSIJEK (4-2-3-1): Malenica - Grgić, Škorić, Šimunec, Barišić - Mudražija (od 72. Ejupi), Mioč (od 61. Hajradinović) - Boban, Lopa, Grezda - Marić.

TRENER: Zoran Zekić

HAJDUK (4-1-4-1): Letica- Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow - Savvas - Hamza (od 65. Kožulj), Radošević, T.Bašić (od 51. Caktaš), Gyurcso (od 74. Filip) - Said.

TRENER. Željko Kopić 7.

Bila je to zanimljiva utakmica puna golova i preokreta koja je opravdala očekivanja i epitet derbija.

Već u 2. minuti za Hajduk zabija Bašić. Gyurcso je poput brzog vlaka protutnjao lijevom stranom ostavivši iza sebe Škorića pa uposlio Bašića koji je s četrnaest metara naciljao u donji desni kut.

Vratar Malenica je pokušao zaustaviti loptu, ali ona mu je izmigoljila i završila u njegovoj mreži.

U 21. minuti izjednačenje Marića. Boban se probio u kazneni prostor Hajduka, pa iako se činilo u jednom trenutku da će izgubiti ravnotežu i pasti, ostao je na nogama pa s desne strane loptu uputio na lijevo gdje je pritrčao Marić i iz blizine podmetnuo nogu pa je usmjerio u mrežu.

Lopa zabija za preokret u 38. Lopez je prekršajem zaustavio Bobana, zaradio žuti karton, a slobodan udarac s nešto više od dvadeset metara izveo je Lopa. Prevarila je odskokom lopta vratara Leticu i ušla u mrežu pokraj njegove lijeve vratnice.

Ali to nije bilo sve, Savvas u 41. izjednačava na 1:1. Bašić je ubacio s desne strane, vratar Malenica šakama odbio loptu do Savvasa koji se našao na visini jedanaesterca i spretno ga savladao točnim udarcem.

U 57. minuti Hajduk opet vodi. Caktaš je pronašao Saida na lijevoj strani, ovaj ubacio ka bližoj vratnici gdje se našao Šimunec koji je nogom zatresao vlastitu mrežu.

Pokazalo se konačnih 3:3 postavlja Hajradinović u 77. iz jedanaesterca.

Lopa je namjestio nogu na volej, a u tom je trenutku na nju džonom startao Caktaš i skrivio najstrožu kaznu. Izveo ju je Hajradinović. Pucao je poluvisoko i snažno u lijevu stranu, Letica je dotaknuo loptu, ali nije mogao spriječiti njen ulazak u mrežu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
18. travanj 2024 20:10