Foto: Damir Krajac / CROPIX
10. KOLO PRVE HNL

DINAMO LAKOĆOM DO SLAVLJA PROTIV RUDEŠA Dominantni Modri 'osvojili' Kranjčevićevu. Načeli domaćine nakon pogreške suca, dokrajčili ih sjajnom akcijom

U susretu 10. kola Prve HNL Dinamo je kao gost svladao Rudeš sa 3-0 (2-0). Junak susreta bio je dvostruki strijelac Budimir. Strijelac prva gola bio je Ante Budimir (23, 28) sredinom prvog poluvremena, dok je konačni rezultat postavio Amir Rrahmani (74).
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. listopad 2018. 17:18

RUDEŠ - DINAMO 0:3 (Budimir 23', 28', Rrahmani 74')

RUDEŠ: Picak - Filipović, Pantalon, Oluić, Boršić - Kalik, Joao Erick, Jukić - Mrkonjić, Tomičić, MIšković.

Trener Marko Lozo

DINAMO: Zagorac - Moharrami, Lešković, Rrahmani, Musa - Šunjić, Ademi - Kadzior, Gavranović, Oršić - Budimir.

Trener Nenad Bjelica

Nije Dinamo dopustio nikakvo iznenađenje nakon europskog trijumfa, nije dopustio da ga Rudeš opet dočeka na krivoj nozi.

Doduše, konačan odgovor na dvije 'granične' situacije kod Dinamova dva pogotka u prvom dijelu dat će tek prava kamera i analiza, da u HNL-u postoji VAR vjerujemo da dvojbi ne bi bilo. Ovako se u Kranjčevićevoj polemiziralo je li Mario Budimir kod golova bio u zaleđu, premda, Rudešani se nisu bunili, više su prigovarali jedni drugima kako im je Dinamov napadač mogao ostati sam.

Riječ je o centimetrima i stotinkama...

Ustala je Kranjčevićeva na noge u 74. minuti, vidjeli su gledatelji fantastičnu Dinamovu akciju koja može konkurirati za najbolju u bilo kojem izboru. Naravno, akcija nakon kornera, još jedna odlična ideja Nine Bule.

Kadzior je mirno stajao kraj aut-linije i nešto signalizirao, kao da traži zamjenu. Menalo je uzeo loptu i izvodio udarac iz kuta. Dodao je 'nezainteresiranom' Kadzioru, on brzo odigrao Šunjiću na vrhu šesnaesterca, on iz prve pak u kaznenom prostoru odmah pronašao Gavranovića. On nije sebičan već je dodao do Rrahmanija koji je pogodio praznu mrežu! Akcija kao na play-stationu, za udžbenike i veliki pljesak tribina.

Vodeći Dinamo ovom je pobjedom povećao svoju prednost ispred druge Lokomotive na pet bodova, sada ima 24, dok je Rudeš ostao na dnu s dva boda, šest manje od pretposljednje Istre 1961.

RUDEŠ - DINAMO 0:3 (Budimir 23', 28', Rrahmani 74')

RUDEŠ: Picak - Filipović, Oluić, Pantalon, Boršić - Kalik, Jukić - Mrkonjić, Joao Erick, Tomičić - Mišković

DINAMO: Zagorac - Moharrami, Rrahmani, Lešković, Musa - Ademi, Šunjić, Oršić, Kadzior - Gavranović, Budimir

-----------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Poništen pogodak Dinamu! Šunjić je poslao sjajnu dugačku loptu, a Gavranović bježi Oluiću i pogađa mrežu pored nemoćnog Picaka. Suci su poništili pogodak zbog zaleđa, a čini se da su se pritom ozlijedili i Gavranović i Oluić.

86' - I posljednja zamjena kod dinamovaca. Izašao je Mario Budimir uz ovacije navijača Dinama, a ušao Izet Hajrović.

82' - Još jedna velika prilika za Modre! Musa je izveo korner, Gavranović je skrenuo loptu do Rrahmanija koji iz blizine puca glavom, no Picak opet izvrsno intervenira!

80' - Menalo je sada još jednom pucao po golu, no lopta odlazi visoko iznad grede.

79' - Posljednju zamjenu radi Rudeš. Izlazi Mišković, a posljednje minute susreta odigrat će Borna Petrović.

78' - Još jedna zamjena u momčadi Dinama. Izašao je Damian Kadzior, a ušao Bruno Petković. Modri sada igraju s tri klasnična napadača.

77' - Kakva šansa za Dinamo! Budimir je poslao fantastičnu loptu preko pola terena kojom je izbacio kompletnu obranu Rudeša, Menalo se sjurio kao brzi vlak prema golu domaćih, ali sjajni vratar Picak brani taj zicer!

74' - GOOOL! Jako lijepa i uvježbana akcija Modrih. Kadzior je pronašao Šunjića na vrhu šesnaesterca koji dodaje Gavranoviću, a švicarski reprezentativac bježi obrani Rudeša i kratko dodaje Rrahmaniju kojemu nije bilo teško s pet metara pogoditi praznu mrežu.

68' - Mijenja sada i Bjelica. Izašao je Mislav Oršić, a priliku dobiva Luka Menalo.

67' - Još jedna zamjena kod Rudeša. Izlazi Tomičić, a mijenja ga Mihael Klepač.

57' - Žuti karton dobio je Rrahmani zbog prekršaja u trenutku kad su Rudešani prijetili povući kontru.

52' - Prva zamjena u momčadi Rudeša. Iz igre izlazi Matej Jukić, a zamijenit će ga Andrey Falinski Rodrigues.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dinamo apsolutno dominira u svakom segmentu utakmice. Rudeš je imao nekoliko prilika, ali nedovoljno izglednih da ugrozi vrata Modrih. Dva pogotka Marija Budimira donijela su veliku prednost dinamovcima i miran odlazak na predah.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Još jedan žuti karton za igrače Rudeša, ovog puta opomenut je Anthony Kalik zbog oštrog prekršaja na Mariju Musi.

39' - Izvrsna akcija dinamovaca. Oršić je kratko dodao do Budimira koji lijepo isprve pronalazi Gavranovića, a švicarski reprezentativac puca po golu, no lopta leti preko grede.

34' - Kakva šansa za Modre! Kadzior je lijepo izveo slobodan udarac s vrha šesnaesterca, lopta je prošla kraj živog zida i pogodila vratnicu! Vratar Picak udarac je samo ispratio pogledom. Sjajan udarac Damiana Kadziora!

28' - GOOOL! Kadzior je lijepo centrirao s desne strane, a Budimir je najviši u skoku i glavom pogađa za 2:0!

23' GOOOL! Gavranović je prošao kroz sredinu i 'podvalio' loptu Budimiru koji ostaje sam pred vratarom Rudeša i zabija za 1:0! Ostaje dvojba je li pritom bilo zaleđe, no suci se nisu oglasili.

19' - Sjajna prilika za Rudeš! Jukić je atraktivno petom pronašao Miškovića, a napadač Rudeša ne koristi gotovo stopostotnu situaciju 'jedan na jedan', pucao je mlako i Zagorac je refleksno uspio obraniti ovaj zicer!

14' - Prilika za Rudeš! Kalik je snažno opalio unutar kaznenog prostora, ali lopta je otišla pokraj vratnice.

10' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je kapetan Rudeša Tomislav Mrkonjić zbog prekršaja na Gavranoviću.

8' - Moharrami je lijepo prošao po desnoj strani i ubacio u šesnaesterac, ali obrana Rudeša uspijeva izbaciti loptu izvan kaznenog prostora.

3' - Prilika za Dinamo! Oršić je izveo slobodan udarac i gađao lijevi gornji kut, ali vratar Picak lijepo brani.

1' - Počela je utakmica u Zagrebu.

-----------------------------------------------

16.25: Momčadi su istrčale na stadion u Kranjčevićevoj. Sudac je Ivan Vučković iz Zagreba. Službene brojke pokazuju da je na tribinama oko 2000 gledatelja.

15.30: Objavljeni su službeni sastavi. Bjelica je opet ispremiješao momčad. U početnom sastavu nema Hajrovića ni Danija Olma, a u napadu je dao priliku i Budimiru i Gavranoviću. Također, prvi put ove sezone od prve minute zajedno počinju Ademi i Šunjić. U momčadi Rudeša nema prevelikih iznenađenja, umjesto Mihaela Klepača susret će ipak započeti Ivan Tomičić.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 19:16