JADRANSKI DERBI ZA PAMĆENJE

VIDEO: NAJBOLJA UTAKMICA HAJDUKA, OVAKVA DOMINACIJA VEĆ DUGO NIJE VIĐENA U DERBIJU Pogledajte golijadu i jedan od najbržih pogodaka ove sezone

Savršen dan za Hajduk! Jadranski derbi u 30. kolu HNL-a na Poljudu završio je najvećom pobjedom i najljepšom igrom Hajduka ove sezone. Bijeli su nadigrali Rijeku sa čak 4:0, a strijelci su bili Stanko Jurić, Barry Hamza i dvaput Mijo Caktaš. Hajdukovci su ovom pobjedom prestigli Lokomotivu i bodovno se izjednačili s Osijekom koji je zbog bolje gol-razlike i dalje treći. Rijeka je zadržala drugu poziciju s 56 bodova.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2019. 14:18

HAJDUK - RIJEKA 4:0 (Jurić 2', Hamza 30', Caktaš 45', 50')

HAJDUK: Posavec - Tudor, Svatok, Ismajli, Bradarić - Nejašmić, Jurić, Hamza - Caktaš - Gyurcso, Jairo

RIJEKA: Sluga - Kvržić, Escoval, Župarić, H. Smolčić - Lepinjica, Halilović - Murić, Acosty, Puljić - Čolak

Nogometaši Hajduka su u derbiju deklasirali Rijeku sa 4:0, a u subotu je pobjedu ostvarila i Lokomotiva koja je sa 2:1 kao gost bila bolja od posljednjeg Rudeša, dok su Inter i Gorica u Zaprešiću remizirali 2:2.

Hajduk je furioznom igrom prvom poluvremenu stigao do prednosti od 3:0 golovima Jurića (2), Hamze (30) i Caktaša (45), a prednost domaćih mogla je biti i veća jer je Jurić osim pogotka u prvih 15 minuta još pogodio i vratnicu te gredu.

Do vodstva su Splićani stigli u samom otvaranju kada riječka obrana nije dobro raščistila Gyurcsov udarac iz kuta pa je Jurić sa 10-ak metara nogom poslao loptu u mrežu. Hajdukov veznjak niti 10 minuta potom je nakon lijepe akcije pucao iskosa s lijeve strane, ali novi pogodak zaustavila je vratnica, da bi u 15. minuti jurić glavom nakon kornera zatresao i gredu.

Apsolutnu nadmoć Hajduk je okrunio drugim golom u 30. minuti, Jurić i Gyurcso su kombinirali na desnom krilu, uslijedila je povratna lopta za Hamzu koji je sa 13 metara pogodio za 2-0. U samoj završnici prvog poluvremena stigao je i treći gol, opet je Gyurcso nabacio s desne strane, Jairo je glavom pogodio vratnicu, ali se lopta odbila do Caktaša koji ju je s metra pospremio u mrežu.

Konačnih 4-0 postavio je Caktaš svojim drugim golom već u 50. minuti. Još je jednom asistent bio Gyurcso koji se sjurio po desnom krilu i poslao prizemnu povratnu loptu za Caktaša koji je sa 10 metara pogodio mrežu iza Sluge.

Prva je to domaća pobjeda Hajduka protiv Rijeke nakon gotovo osam godina.

Četvrti Hajduk sada ima 50 bodova, kao i treći Osijek, dok je Rijeka druga sa 56 bodova. Na vrhu je Dinamo koji je sa 79 bodova osigurao naslov prvaka.

Lokomotiva je stigla na peto mjesto 2-1 (1-1) pobjedom protiv Rudeša u Kranjčevićevoj. Lokomotivu je u vodstvo doveo Karačić (19) z slobodnog udarca, na 1-1 izjednačio je Štrkalj (32-11m) iz kaznenog udarca, da bi tri boda gostima osigurao Rakić (80) nakon lijepog ubacivanja Uzunija.

Lokomotiva sada ima 47 bodova, jedan više od šeste Gorice, dok je Rudeš uvjerljivo posljednji sa 10 bodova, 11 manje od devete Istre 1961.

U Zaprešiću su gledatelji vidjeli četiri pogotka i podjelu bodova. Domaće je u vodstvo doveo Serderov (12), gosti su preokrenuli s dva gola iz kaznenih udaraca koje su realizirali Lovrić (23-11m) i Zwolinski (59-11m), da bi konačnih 2-2 postavio Šimunec (80).

Inter je sedmi sa 28 bodova, dva više od osmog Slavena Belupa.

Rezultati by SofaScore

HAJDUK - RIJEKA 4:0 (Jurić 2', Hamza 30', Caktaš 45', 50')

HAJDUK: Posavec - Tudor, Svatok, Ismajli, Bradarić - Nejašmić, Jurić, Hamza - Caktaš - Gyurcso, Jairo

RIJEKA: Sluga - Kvržić, Escoval, Župarić, H. Smolčić - Lepinjica, Halilović - Murić, Acosty, Puljić - Čolak

-----------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

83' - Posljednji put mijenja i Bišćan. U igru je ušao Denis Bušnja umjesto Roberta Murića.

78' - Prilka za Hajduk. Dobar udarac Gyurcsa iz slobodnjaka, išlo je to u desnu stranu vrata, ali spreman je bio Sluga.

72' - Posljednja zamjena kod Bijelih. Iz igre je izašao Darko Nejašmić, a mijenja ga Ante Palaversa.

- 14 752 gledatelja je na Poljudu, objavio je službeni spiker.

67' - Druga promjena i kod Rijeke. U igri je Stjepan Lončar umjesto mladog Ivana Lepinjice.

67' - Drugi put mijenja Oreščanin. Ušao je Anthony Kalik, a izlazi Stanko Jurić uz ovacije s tribina. Maestralno je odigrao Jurić danas!

60' - Prva promjena u momčadi Hajduka. Izlazi Jairo uz pljesak s poljudskih tribina, a zamijenit će ga Francesco Tahiraj.

50' - GOOOL! I u ovoj je akciji sjajni Stanko Jurić imao svoje prste! Započeo je akciju i pronašao Gyurcsa na desnome boku, Mađar je fantastično poslao povratnu do Caktaša koji s desetak metara neobranjivo pogađa za 4:0 pored potpuno pogubljene riječke obrane!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Igor Bišćan je napravio prvu izmjenu, uveo je veznog igrača Domagoja Pavičića umjesto Mirka Antonija Čolaka koji nije najbolje iskoristio minutažu u napadu.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Hajduk je mnogo bolje otvorio susret, Bijeli su nametnuli svoju igru i dominirali cijelim prvim dijelom. Goste je već u 2. minuti načeo izvrsni Stanko Jurić, a na 2:0 nakon sjajne akcije povisio je Barry Hamza. Mijo Caktaš okrunio je bolju igru hajdukovaca trećim golom u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Igrači Siniše Oreščanina dominiraju u svim segmentima igre i Riječani će morati napraviti nužne promjene u sastavu kako bi izbjegli potpuni potop na Poljudu.

45' - GOOOL! Gyurcso je majstorski centrirao s desnog boka, Jairo je tukao glavom i pogodio vratnicu, a na odbijanac je na pet metara natrčao Caktaš i glavom ugurao loptu u mrežu za velikih 3:0!

40' - Prilika za Hajduk. Oduzeli su Bijeli loptu na centru i krenuli u brzu kontru, Hamza je povukao, birao je hoće li dati desno za Gyurcsa ili lijevo za Jaira, odlučio se za Brazilca koji je bio malo ometan i na kraju nije uspio uputiti udarac, Sluga mu se kao mačka bacio pod noge i oteo mu loptu.

35' - Svatok radi još jedan težak prekršaj, ovoga puta na Čolaku, ali opet se uspio izvući bez žutoga kartona. Sudac Jović dao mu je posljednju usmenu opomenu.

30' - GOOOL! Gyurcso i Jurić su izvrsno kombinirali po desnoj strani, na kraju je Jurić poslao sjajnu povratnu do Hamze Barryja koji s desetak metara zakucava loptu u mrežu!

29' - Šansa za Rijeku! Svatok nije dobro očistio iz svog šesnaesterca, lopta je došla do Murića koji je opalio s dvadesetak metara, a udarac je prošao malo pored vratnice!

25' - Usporio se tempo nakon početnoga pritistka. Rijeka je konsolidirala svoje redove, zaredali su se manji prekršaji koji su utjecali na protočnost lopte, ali dojam je da Hajduk i dalje vodi glavnu riječ na Poljudu. Riječani zasad bez izglednih prilika.

18' - Što je sada propustio zabiti Svatok! Nakon ubačaja iz kuta još jedna velika šansa. Jairo je glavom proslijedio na drugu stativu odakle usamljeni Svatok glavom s tri metra tuče preko vrata! Velika dominacija Hajduka na početku utakmice.

17' - I opet Jurić u prvome planu! Bradarić je izvrsno centrirao s gol-aut linije, a u skoku je bio Stanko Jurić čiji je udarac glavom odsjeo na gredi! Nevjerojatno igra Hajdukov branič na samom početku ovog derbija...

15' - Trese se vratnica na Poljudu! Caktaš je poslao sjajnu loptu na vrh šesnaesterca, Jairo ju je majstorski propustio za Jurića koji puca isprve i pogađa vratnicu!

10' - Bolje su hajdukovci otvorili susret, redaju se napadi jedan za drugim, a Riječani zasad djeluju poprilično nekoherentno.

6' - I dalje prijete Bijeli! Jairo je prošao kroz gostujuću obranu i lijepo uposlio Caktaša koji puca s desetak metara, ali je Escoval uspio zasmetati pri tom udarcu.

2' - GOOOL! Gyurcso je izveo korner s desne strane, nastala je velika gužva u šesnaestercu, Župarić je uspio glavom izbiti loptu, ali kratko, samo do Stanka Jurića koji je lijepo prima i zatim sprema u suprotni kut Rijekinih vrata! Sluga je udarac samo ispratio pogledom...

VIDEO: Jurica Radić

1' - Počeo je derbi u Splitu!

-----------------------------------------------------

18.55: Igrači su istrčali na poljudski travnjak. Glavni sudac je Zagrepčanin Fran Jović. Vremenski uvjeti u Splitu idealni su za igru i sve je spremno za Jadranski derbi!

18.50: Ovako izgleda Poljud uoči početka... prema procjenama na stadionu je oko 15 000 gledatelja!

SN

18.34: "Rijeka izlazi u ofenzivnoj formaciji, očekujem da će utakmica biti otvorenija nego inače", kaže u najavi utakmice Mario Carević.

18.24: Ovako je izgledala današnja šetnja Rijekinih igrača na poljudskom travnjaku...

18.00: Stigli su sastavi, oba trenera napravili su po dvije važne promjene u odnosu na najavljene sastave. Siniša Oreščanin ponovno je na klupi ostavio najskupljeg igrača Antu Palaversu umjesto kojeg starta Hamza, a Bišćan se umjesto Pavičića odlučio za Čolaka. Dobra vijest za Bijele je povratak Mije Caktaša s kojim Bijeli u pravilu nisu gubili kad god je igrao u prvoj momčadi.

Linker
19. travanj 2024 20:33