Damir Krajac / CROPIX
MAKSIMIR JE BIO OTUŽNO PRAZAN

DINAMO SLOMIO LOKOMOTIVU I OTIŠAO NA PLUS 10 U ODNOSU NA PRATNJU! Bjelica morao uvoditi europske snage u nastavku, jedna mu je donijela mu je radost

Sedam zadnjih domaćih utakmica u HNL-u, sedam golova Dinama! U svakoj po jedan, a tek je Hajduk uspio zabiti Modrima i to s bijele točke za 1:1. Istra, Inter, Osijek, Slaven Belupo, Varaždin i sad Lokomotiva, svi su Maksimir napustili na isti način, s jednim golom u mreži.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. prosinac 2019. 18:01

DINAMO - LOKOMOTIVA 1:0 (Oršić 66')

DINAMO (4-1-4-1): Livaković – Pinto (od 68. Stojanović), Theophile, Perić, Šitum – Đira – Hajrović (od 82. Gojak), Majer, Ivanušec, Atiemwen (od 61. Oršić) – Gavranović

Trener: Nenad Bjelica

LOKOMOTIVA (4-3-2-1): Grbić – Moharrami, Mersinaj, Kolinger, Gluhaković – Cokaj, Jakić (od 51. Halilović), Petrak (od 81. Majić) – Emerson, Tolić – Drožđek (od 73. Tuci)

Trener: Goran Tomić

ZAGREB – Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 1.935. Sudac: Duje Strukan (Split)

Nenad Bjelica, barem kad su domaće utakmice u pitanju već poprima nadimak Mr. 1:0, sad ga je još jednom podebljao, taj neobičan niz sve je dulji. A i Dinamo bismo mogli napisati ovako - D1nam0.

Dominik Livaković bio je jedini u prvih 11 koji je krenuo od prve minute i protiv Manchester Cityja. Doduše, da nisu imali kartone igrali bi protiv Građana i Theophile i Perić. Ipak odlučio je Nenad Bjelica u ovoj utakmici opet malo više rotirati momčad, vjerojatno svjestan da su mnogi glavni aduti već na 'rezervi', da u preostalih 180 minuta ove godine mora ubaciti svježije adute. No, takav Dinamo nije u prvih 45 minuta pronalazio put do Grbića, štoviše, Lokomotiva je bila ta, koja je u prvih pola sata bila opasnija.

Tomićeva je momčad otraga stajala čvrsto i disciplinirano, a prema naprijed znala zaprijetiti kad se pružila šansa. Već u šestoj minuti Moharrami je prošao po desnoj strani i ušao u šesnaesterac, Atiemwen ga je odgurnuo, Strukan nije mislio da je dovoljno za kazneni udarac. A već minutu kasnije Tolić je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara pucao vrlo dobro, Livaković je zastao, a lopta je otišla malo iznad vratnice. Bilo je blizu. U 21. minuti Atiemwen je izdaleka pokušao, ali je jako loše pucao, a prvi opasniji Dinamov pokušaj, prvi udarac u okvir stigao je u 26. minuti. Iz kornera! Pokušao je lukavo Lovro Majer iz kuta, aliu Grbić je bio spreman i izbio u novi korner.

Onda u dvije minute opet dvije opasnosti pred Livakovićem. Prvo je Drožđek pucao preko gola s 18-19 metara, zatim je prošao i s desna odigrao povratnu loptu za Emersona. Bilo je prejako, Emerson je pokušao iz voleja, nekako u padu, ispalo je bezopasno, a moglo je biti ozbiljno. Tek tada Dinamo se malo probudio, Majer je pucao pokraj gola nakon lijepe akcije s Hajrovićem. Pa je neloše pucao i Ivanušec, opet kraj gola. Za kraj još dva slabašna pokušaja Majera glavom. Noga mu je ipak jače oružje. Mršavo Dinamovo poluvrijeme, Lokomotiva Modrima ponudila previše prilika.

Do 60. minute Dinamo je malo pojačao pritisak, uz jednu priliku kad je Pinto prošao po desnoj strani, a Grbić i Moharrami skinuli loptu s noge Atiemwenu. No, nešto kasnije, u 60. minuti, Bjelica je reagirao. U igru je ubacio Oršića, ove sezone svog najubojitijeg napadača i to se vrlo brzo isplatilo. Oršić je nakon Šitumova udarca i Grbićeve obrane samo sedam minuta nakon ulaska donio prednost. Zabio je svoj 10. HNL gol ove sezone, ukupno već 18. ako gledamo sva natjecanja. A u srijedu protiv Rijeke ima još jednu priliku da se dodatno približi respektabilnoj brojci 20. I bio je taj gol, uz još jedan pokupšaj Gavranovića, zadnji vrijedan spomena u ovom susretu, koji će većina vrlo brzo zaboraviti. Dinamo je uzeo tri boda, održava sigurnu prednost na vrhu i čeka Rijeku. U zadnjoj prilici da HNL u 2019. ipak završi jednom efikasnijom predstavom.

DINAMO - LOKOMOTIVA 1:0 (Oršić 66')

DINAMO: Livaković - Pinto, Theophile, Perić, Šitum - Đira - Hajrović, Majer, Ivanušec, Atiemwen - Gavranović

LOKOMOTIVA: Grbić - Gluhaković, Kolinger, Mersinaj, Moharrami - Jakić, Petrak, Cokaj - Drožđek, Emerson, Tolić

-----------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Zamalo je Lokomotiva šokirala Maksimir sada! Josip Majić je izveo slobodnjak, pucao je direktno po golu, prošla je lopta kroz šumu nogu, no na kraju je dobro postavljeni Livaković ukrotio taj udarac!

82' - Treći put mijenja i Bjelica. Umjesto Izeta Hajrovića u igri je Amer Gojak.

81' - Posljednja promjena kod Lokosa. Izašao je Oliver Petrak, ulazi Josip Majić.

73' - Drugi put mijenja Tomić. Izašao je Domagoj Drožđek, priliku dobiva 19-godišnji Indrit Tuci.

68' - Druga promjena kod Modrih. Umjesto Pinta u igri je Stojanović.

66' - GOOOL! Pinto je centrirao u peterac, Šitum je pokušao glavom, ali sjajni Grbić taj pokušaj brani, a na odbijanac natrčava Mislav Oršić i pogađa mrežu samo pet minuta nakon što je ušao... 1:0 vodi Dinamo!

61' - Bjelica je odlučio napraviti prvu promjenu. Umjesto Atiemwena, koji se trudio no bez uspjeha, ušao je Mislav Oršić.

57' - Strašna šansa za Dinamo! Pinto je ubacio s desne strane, a Grbić je u posljednji trenutak to skinuo s noge Iyayiju Atiemwenu!

56' - Majer i Hajrović izigrali su obranu Lokosa, na kraju je Hajrović opalio s ruba šesnaesterca, podsjetilo je to na njegove najbolje dane u modrome dresu, međutim fijuknulo je to iznad grede...

51' - Trener Lokomotive Goran Tomić prisiljen je na prvu promjenu. Kristijan Jakić se ozlijedio u duelu s Dinom Perićem i morat će izvan igre, zamijenit će ga Dino Halillović.

46' - Počinje drugo poluvrijeme na Maksimiru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Uspavali su nas dinamovci i Lokosi u startu, no postajalo je sve uzbudljivije kako je utakmica odmicala. Sijevale su šanse i na jednoj i na drugoj strani, istaknuli su se Livaković i Grbić izvrsnim intervencijama, ali mreže su u prvome dijelu mirovale. Ako se pogleda klupa Modrih, bit će jasno zašto je to tako - impresivan niz čine Olmo, Oršić, Petković, Moro, Dilaver, Kadzior, Stojanović i drugi... očekuje se ulazak nekog od prvotimaca u drugome dijelu.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Još jednom prijete dinamovci, pokušao je Majer glavom, no nije bilo ni preciznosti ni siline u tom pokušaju.

39' - Ivanušec je zamalo šokirao svoj donedavni klub! Pucao je silovito i nezgodno s vrha kaznenog prostora, bila je to ona tzv. 'žabica', i imao bi puno problema Grbić da je to išlo u okvir...

32' - Uzvraćaju odmah dinamovci! Majer i Hajrović duplim su pasom izbacili obranu Lokosa, Majer je šutirao i tražio suprotan kut, međutim udarac prolazi malo pored vratnice...

30' - Lokosi su sad imali mat-poziciju! Drožđek je pobjegao obrani Modrih i sjajno centrirao, Pinto je promašio loptu i 'zaplivao', a Emerson ne uspijeva pogoditi potpuno sam i neometan sa šest-sedam metara!

28' - Sve je uzbudljivije kako utakmica odmiče! Drožđek je opalio po golu s dvadesetak metara, a sada je Livaković taj koji čupa ispod grede!

26' - Ovo je izgledalo opasno! Majer je iz kornera opalio izravno po golu, a Grbić je to iščupao ispod grede!

24' - Prvi žuti karton dobio je Enis Cokaj zbog grubog i neopreznog starta na Ivu Pinta.

21' - Prvi opasniji pokušaj dinamovaca! Atiemwen se odvažio na udarac s vrha šesnaesterca, pokušao je onako 'iz koljena' i opasno je bilo - prohujalo je pored vratnice!

19' - Šansa za Modre! Pinto je centrirao za Gavranovića, no njegov je udarac iz teške pozicije blokiran.

14' - Počeli su rezervirano dinamovci. Zasad je najuspješnija akcija ova u kojoj je Pinto proigrao Hajrovića na desnom boku, Dinamov veznjak šalje povratnu prema Gavranoviću, no Kolinger je pravovremenom intervencijom uspio spriječiti to dodavanje...

7' - Prvu priliku imali su Lokosi! Zaprijetio je Tolić iz slobodnjaka i prošlo je to malo iznad grede!

1' - Počela je utakmica na Maksimiru. Glavni sudac je Duje Strukan iz Splita.

-----------------------------------------

16.30: Objavljeni su službeni sastavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:14