Zeljko Hajdinjak / CROPIX CROPIX
PROMAŠAJI NA OBJE STRANE

FOTO: POGODAKA U KOPRIVNICI NIJE BILO, A PRVO POLUVRIJEME JE OBEĆAVALO VATROMET! Prilika je bilo, a onda se sve razvodnilo u posljednjih pola sata

U prvoj današnjoj utakmici 24. kola HNL-a Slaven Belupo i Varaždin odigrali su susret bez pogodaka. Nakon solidne izvedbe u prvom dijelu, drugi je razočarao.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. veljača 2020. 17:24

SLAVEN BELUPO - VARAŽDIN 0:0

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš'. Gledatelja 873.

SLAVEN BELUPO (3-1-4-2): Filipović 6 – Božić 6,5, Paracki 6,5, Soldo 6 – Bačelić Grgić 6 – Bogojević 6,5, Lulić 6, Glavčić 6,5, Lovren 5,5 (od 53. Goda 6) – Jeffren 6,5, Šego 5,5 (od 72. Kamber -). Trener: Tomislav Stipić 6.

VARAŽDIN (4-2-3-1): Nevistić 6,5 – Tkalčić 5,5 (od 58. Špičić 6), Stolnik 6,5, Senić 6, Mamić 6 – Bajandouh 6, Đurasek 6 – Posavec 6,5, Teklić 6 (od 88. Rodin -), Drožđek 6 (od 75. Petković -) – Benko 5,5. Trener: Samir Toplak 6.

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić) 6,5. Pomoćnici: Crnčić i Kečkiš. Četvrti: Bionda. Delegat: Stanković. VAR: Vidulin. AVAR: Kezele.

Strijelci: -.

Žuti kartoni: Đurasek (21 – start s leđa), Bajandouh (44 – start s leđa), Bačelić Grgić (45+1 – preoštar start), Lovren (48 – preoštar start).

Crveni karton: -.

Igrač utakmice: Nemanja Glavčić.

Bez svog najboljeg strijelca Ivana Krstanovića Slaven Belupo ove sezone ne zna za pobjedu. Tako je bilo i u sjevernom derbiju susjeda u kojem su Farmaceuti i Varaždinci podijelili bodove. Domaćin je bio bolji suparnik, no nije uspio okruniti svoju premoć, a gosti na kraju mogu biti i više nego zadovoljni bodom s obzirom da nisu uputili udarac u okvir suparničkih vratiju.

Prohladno vrijeme i radni dan vjerojatno su utjecali na nešto slabiju posjetu, skupilo se na koprivničkoj tribini manje od tisuću ljudi, no bilo je lijepo vidjeti nekadašnje igrače Varteksa i Slavena Belupa Davora Vugrinca, Ognjena Vukojevića, Srebrenka Posavca... Došlo je i dosta navijača Varaždina, dio njih sramežljivo se i oglasio s vremena na vrijeme.

Tomislav Stipić od prve minute je u sastav postavio Jeffrena Suareza, bivšeg igrača Barcelone koji se u napadu priključio Micheleu Šegi u izostanku prvih špica Krstanovića i Lime. Upravo je Jeffren prvi zaprijetio za domaće, u 10. minuti je tukao, ali je njegov udarac blokirala gostujuća obrana i Nevistić je lako uhvatio loptu. Lulić je u 13. minuti povukao kontru, no dao je prejaku loptu za Šegu.

Prijetili su i Varaždinci. U 14. minuti Posavec je odlično pronašao Drožđeka koji je s ruba kaznenog prostora iz prve tukao iznad grede. Jeffren je opet na sceni u 20. minuti, prodao je par lijepih driblinga da bi ga potom Đurasek srušio na 18 metara i požutio. Iz slobodnog udarca Glavčić je fino gađao, a Slavenovo vodstvo spriječila je greda. Šego na odbijancu nije najbolje reagirao...

Slaven je kao i u ranijim nastupima inzistirao u građenju napada od zadnje linije. Potkrala se tu i tamo i koja pogreška, no na taj način stiglo se i do opasnih situacija pred Varaždinskim vratima. Ipak, nedostajalo je konkretnosti u završnicama tih akcija, a ubačaji sa strane nisu bili precizni. Varaždin je opet opasan u 39. minuti, udarac Posavca na vrijeme su blokirali domaći, da bi Teklić potom tukao pokraj gola.

Odlučno su domaći otvorili nastavak i u 50. minuti prijeti Jeffren, ali obrana gostiju otklanja opasnost. Pet minuta kasnije glavom je pokušao Bogojević, ali Nevistić je bio siguran. Mamić je u 64. dobro ubacio pred vrata Slavena, no Drožđek nije bio precizan glavom.

Lulić je u 69. minuti pokušao izravno iz kornera, ali Nevistić je na to bio spreman. Po vokaciji jedini Slavenov napadač Šego napustio je igru u 71. minuti, umjesto njega u napad je ušao veznjak Kamber. Bogojević je u 75. minuti tukao lijevom nogom, Nevistić je skrenuo u korner. Nakon ubačaja iz kuta Kamber šalje loptu glavom pokraj vratnice.

Gosti su u velikom dijelu nastavka igrali podređenu ulogu, no držali su nulu koja je za njih bila pozitivna. Bogojević je opet tukao u 81. minuti, ovaj put iznad grede. Do kraja većih uzbuđenja nije bilo. Varaždin je i dalje posljednji, Slaven je sedam bodova ispred...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 12:48