Vojko Basic / CROPIX
IZVANREDNA PRESS KONFERENCIJA

VIDEO: TOTALNO IZNENAĐENJE NA POLJUDU! PREDSJEDNIK HAJDUKA DAO OSTAVKU Bijeli raspisuju natječaj za njegovog nasljednika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2019. 18:00

HNK Hajduk sazvao je u ponedjeljak izvanrednu press konferenciju koja se od 17 sati održala u prostorijama splitskoga kluba.

Novinari su o svemu bili obaviješteni u posljednji trenutak i nitko nije na prvu znao koji je povod organizacije ovog medijskog događaja. Pred predstavnicima sedme sile, između ostalih, pojavili su se i predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj te predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović.

Na samom startu press konferencije novinarima je naglašeno kako će biti ograničeni na svega nekoliko pitanja.

"Dobar dan svima. Ovo je trenutak koji nije jednostavan, ali je došao moment za koji smo se nadali da će biti ovakav. Na prvoj sjednici NO-a 5. siječnja, predsjednik Uprave nas je upoznao s činjenicom da se ne vidi u Hajduku i nogometnom biznisu iz osobnih razloga. To je postalo službeno na našoj drugoj sjednici tamo negdje 28. siječnja. Od početka smo složili jedan prijateljski odnos. Mi smo se dogovorili u interesu kluba da na najbolji način odradimo prijelazni rok. Htjeli smo sačekati prva tri kola. Ovo smo odlučili s obzirom na situaciju i potrebu predsjednika. Javni natječaj će se raspisati sutra i trajat će osam dana. U najkraćem roku ćemo razgovarati s kandidatima i donijeti odluku. Predsjednik Huljaj ostaje ovdje, sutra se nastavlja kolegij i nikakvih problema između nas nema. Koliko god nam je žao što se ne nastavlja suradnja, ona će se nastaviti na navijačkom dijelu. U biranju kandidata gledat ćemo prvenstveno ljude koji neće razmišljati o smjenama trenera i dovođenju svojih ljudi", rekao je u uvodu predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović.

VIDEO: Jurica Radić

Nakon Perasovića riječ je dobio Jasmin Huljaj:

"Ovo je moja osobna odluka koju sam donio nakon šest mjeseci rada u Hajduku. Obiteljska situacija je isto doprinijela u donošenju odluke. Zajedno radimo na jednoj dobroj tranziciji. Napravili smo dobar prijelazni rok i posložili smo dosta toga u klubu. Stalo mi je da se tako nastavi i dat ću sve od sebe da u suradnji s Nadzornim odborom i novim predsjednikom napravimo što bolju tranziciju. Na nama je odgovornost da se to provede. Puno je pozitivnih trenutaka u klubu. I dalje ću kao navijač i veliki lobist u poslovnom svijetu predstavljati klub. I dalje ću podržavati Hajduk i bit na raspolaganju novom predsjedniku. Bit ću dostupan i za savjet i za podršku. Koliko je god ovo za mene stresno, ja sam ponosan na sve ljude s kojima sam surađivao u posljednjih šest mjeseci", objasnio je odluku Huljaj pa nadodao:

"Sutra u 9 sati već imamo novi kolegij. Klub stvarno dobro funkcionira. Postavili smo financijske ciljeve, zadovoljan sam i sa sportskom komisijom... Počeli smo unaprijed planirati prijelazne rokove. Počeli smo gledati unaprijed i nismo samo retroaktivni. Na to sam ponosan. Napravio sam reviziju svog rada i donio odluku nakon šest mjeseci. Imamo stabilan klub i dobar sportski rezultat. Ova će tranzicija biti dobro odrađena."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 00:43