screenshot youtube
8. KOLO PRVE HNL

VIDEO: UTAKMICA U KRANJČEVIĆEVOJ O KOJOJ ĆE SE PRIČATI Lokosi zabili pogodak iz zaleđa, a pogledajte i 'bombu' Kastratija kojom je završena priča

Lokomotiva je i treći put zaredom na domaćem terenu svladala Rijeku (2:0) i tako skočila na drugu poziciju HNL-a. Loksa je prema prikazanom sasvim zasluženo slavila, iako treba kazati da joj je posao olakšala činjenica da je skoro cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem više.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 22. rujan 2018. 13:06

LOKOMOTIVA - RIJEKA 2:0 (Datković 26', Kastrati 71')

Lokomotiva(4-1-4-1): Grbić - Karačić, Kolinger, Majstorović, Datković - Burić - Kastrati, Uzuni, Drožđek (od 64.Halilović), Lecjaks (od 74.Krstanović) - Radonjić (od 90.Babić). Trener: Goran Tomić.

Rijeka(4-2-3-1): Sluga - Pavelić, Punčec, Escoval, Raspopović - Lončar (od 88.Capan) Grahovac (od 72.Čanađija) - Puljić, Pavičić, Gorgon (od 42. Kvržić) - Čolak. Trener: Matjaž Kek.

Rijeka je, dakle, doživjela prvi poraz u sezoni, a treba dodati kako je ovo bila četvrta uzastopna utakmica bez pobjede. U dobrom je tonusu Lokomotiva dočekala Rijeku, visoka pobjeda u Koprivnici dodatno je napunila samopouzdanjem dečke s Kajzerice. Goran Tomić svoju je momčad na novi travnjak Kranjčevićeve izveo u 4-1-4-1 sustavu.

Dakle, na vratima je bio Ivo Grbić, dok su zadnju liniju činili Karačić, Kolinger, Majstorović i Datković. Burić je odigrao korektora u veznoj liniji, a ispred njega su bili Kastrati, Uzuni, Drožđek i Lecjaks. Naravno u vršku napada mjesto je bilo rezervirano za Radonjića.

S druge strane Matjaž Kek je Rijeku postavio u standarnoj mu 4-2-3-1 formaciji. Bilo je u sastavu određenih iznenađenja, prije svega tu mislimo na Gorgona, koji je prema zadnjim Kekovim riječima bio ozlijeđen, ali eto ipak se našao u početnom sastavu.

Uglavnom, na golu kapetan Sluga, zatim Pavelić, Punčec, Escoval i Raspopović. Župarić je krenuo s klupe zbog navodnih problema s krajnicima. Par zadnjih veznih činili su Lončar i Grahovac, a ispred njih bili su Puljić, koji je često ulazio u sredinu, Pavičić kao kreator te već spomenuti Gorgon, dok je Čolak bio usamljen u napadu.

Dakle, riskirao je Kek s Gorgonom i nije mu se isplatilo jer je u smiraj prvog dijela Austrijanac otišao svlačionicu, jednostavno nije mogao...

Već u sedmoj minuti viđena je prva prilika Lokomotive, Sluga je neobjašnjivo pogriješio, lopta je stigla do Drožđeka, koji je gađao prazna vrata, ali Escoval se ispriječio, iako je dojam da Drožđek svejedno ne bi pogodio. Odgovorila je Rijeka pet minuta kasnije, Lončar je imao jedan solo prodor, ali je iz blizine suviše slabo tukao da bi svladao Grbića.

A onda je u 26. minuti Lokomotiva stigla do vodstva, Burić je uputio udarac sa 20-ak metara, a na putu do mreže Datković je glavom skrenuo loptu i tako prevario Slugu, ipak, snažan je dojam da je Datković bio u nedozvoljenoj poziciji.

Mogla je Rijeka odmah doći do izjednačenja, ali dobar udarac Pavičića je čudesnom reakcijom zaustavio Grbić.

U 52. minuti zbila se situacija koja je mogla u potpunosti prelomiti utakmicu. Dakle, Uzani je pravovremeno uposlio Radonjića, koji se sjurio prema vratima, zaobišao Slugu, pucao, ali ispriječio se Punčec, koji je "skinuo" s gol-crte. Domaći igrači odmah su počeli mahati aludirajući kako je branič Rijeke igrao rukom. Nakon dugo premišljanja Strukan je, čini se, na sugestiju pomoćnika pokazao na bijelu točku i poslao Punčeca na prijevremeno tuširanje. Situacija u najmanju ruku dvojbena, teško je procijeniti je li Splićanin donio ispravnu odluku.

Odgovornost je preuzeo Radonjić, no njegov udarac sa 11 metara obranio je Slugu i tako dao nadu svojoj momčadi...

Zanimljivo, Rijeka je onda počela igrati, imala je nekoliko prilika i kada se mislilo da će možda kazniti Lokomotivine promašaje ukazao se Lirim Kastrati i lijepim pogotokom razriješio pitanje pobjednika...

LOKOMOTIVA - RIJEKA 2:0 (Datković 26', Kastrati 71')

LOKOMOTIVA: Grbić - Datković, Majstorović, Kolinger, Karačić - Lecjaks, Uzuni, Burić, Drožđek - Radonjić, Kastrati

RIJEKA: Sluga - Pavelić, Escoval, Punčec, Raspopović - Lončar, Grahovac - Puljić, Pavičić, Gorgon - Čolak

---------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Posljednja zamjena i kod Lokosa. Izašao je Radonjić, a ušao Matko Babić.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - I posljednja promjena kod Rijeke. Izlazi Lončar, a zadnje minute odigrat će Luka Capan.

79' - Pucao je Pavičić s vrha šesnaesterca, ali lopta leti visoko iznad grede.

76' - Prilika za Rijeku. Puljić je pucao s vrha šesnaesterca, ali je njegov udarac blokirao Kolinger.

74' - Druga zamjena kod Lokosa. Izlazi Lecjaks, a u igru ulazi Ivan Krstanović.

72' - Još jednom mijenja Kek. Izašao je Grahovac, a ušao Čanađija.

71' - GOOOL! Burić je poslao sjajnu loptu do Kastratija koji se s lijeve strane sjurio prema šesnaestercu, fantastičnom varkom prošao Raspopovića i fenomenalnim udarcem s vrha šesnaesterca svladao nemoćnog Slugu.

66' - Kakva prilika za Lokomotivu! Radonjić se u slalomu sjurio prema golu Rijeke i pucao s desetak metara, ali Simon Sluga fenomenalno u situaciji 'jedan na jedan' brani taj udarac!

64' - Prva zamjena u momčadi Lokomotive. Izlazi Domagoj Drožđek, a zamijenit će ga Dino Halilović.

62' - Prilika za Rijeku! Lončar je izvrsnio 'podvalio' dodavanje za Pavičića koji ubacuje loptu u peterac, no Majstorović stiže reagirati i izbacuje loptu u korner.

59' - Pavičić je dobio žuti karton zbog prigovora.

54' - Dugo traju prigovori igrača Rijeke zbog ove odluke. Radonjić je odlučio izvesti najstrožu kaznu i Sluga uz pomoć vratnice brani jedanaesterac!

52' - Jedanaesterac za Lokomotivu! Uzuni je poslao fantastičnu loptu sa svoje polovice do Radonjića koji se sjurio prema golu, prošao Slugu i uputio udarac, Punčec je u padu blokirao udarac svojim tijelom, no sudac Strukan je procijenio da je branič Rijeke loptu dirao rukom. Vrlo dvojbena situacija! Punčec je pritom dobio izravni crveni karton!

47' - Prilika za Lokomotivu. Lecjaks je centrirao u peterac, Radonjić je pucao glavom iz blizine, no Sluga sjajno brani! Pogodak ne bi bio priznat jer je Radonjić pritom napravio prekršaj na Escovalu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Lokomotiva je odlično otvorila susret i nametnula svoju igru, a dobra igra Lokosa urodila je plodom u 26. minuti kada je nakon jednoga kornera Datković skrenuo loptu u mrežu. Ponovljena snimka pokazuje da je igrač Lokomotive bio u zaleđu. Rijeka je nakon pogotka krenula agresivnije, ali bez promjene rezultata.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

41' - Još nevolja za Keka. Gorgon ne može nastaviti susret i ući će Zoran Kvržić koji je bio najavljen od prve minute, upravo zbog Gorgonove ozljede.

36' - Sjajna prilika za Rijeku! Pavelić je prošao kroz obranu Lokomotive i dodao Pavičiću koji odmah puca iz okreta s desetak metara, ali Grbić se opet istaknuo fantastičnom intervencijom.

32' - Riječani su pojačali pritisak nakon što su primili pogodak. Izborili su dva kornera, ali zasad bez promjene rezultata. Posjed lopte je 57% u korist Rijeke.

26' - GOOOL! Nakon jednog kornera lopta se odbila do Burića koji puca s dvadesetak metara, a Datković ju je glavom s pet metara skrenuo u mrežu! Ostaje dvojba je li Datković pritom bio u zaleđu.

25' - Sjajna solo-akcija Radonjića! Nanizao je nekoliko igrača Rijeke i pucao s vrha kaznenog prostora, a Sluga fantastičnom paradom brani taj udarac!

23' - Šansa za Rijeku! Pavelić je sjajno opalio s vrha šesnaesterca, ali Grbić brani i taj pokušaj.

17' - Prilika za Lokomotivu. Burić je izveo slobodan udarac s oko 20 metara iskosa, ali lopta je išla daleko iznad grede.

12' - Kakva prilika za Rijeku! Puljić je preko 'pola' terena pronašao Lončara koji je ispremiješao obranu Lokomotive, došao u izglednu situaciju, ali je u ključnom trenutku slabo pucao i Grbić je bez poteškoća obranio taj udarac.

7' - Kakva pogreška Simona Sluge! Kolinger je napravio pritisak na vratara Rijeke koji je ispucao loptu izvan šesnaesterca, no samo do Drožđeka koji je s dvadesetak metara pucao po praznome golu, no nije uspio dobro naciljati vrata, a i Escoval je izbacio loptu u korner za svaki slučaj.

1' - Počela je utakmica u Kranjčevićevoj.

---------------------------------------

18.55: Igrači su istrčali na teren u Kranjčevićevoj. Podaci govore da je na stadionu oko 1000 gledatelja. Sudac je Duje Strukan iz Splita. Sve je spremno za početak!

18.40: Trener Matjaž Kek prokomentirao je kakva je bila igra Rijeke u dosadašnjem dijelu prvenstva:

18:20: Trener Lokomotive Goran Tomić najavio je utakmicu s Rijekom:

18.00: Objavljeni su službeni sastavi. U momčadi Lokomotive nema prevelikih iznenađenja, trener Tomić ne može računati na Kristijana Jakića, a umjesto njega od prve će minute zaigrati Mario Burić.

17:30: Obnovljen je stadion u Kranjčevićevoj, Lokomotiva će prvi put ove sezone zaigrati kao domaćin u Zagrebu.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 04:18