Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
TISUĆE NAVIJAČA NA PROSLAVI

VIDEO: DINAMO NATRPAO MREŽU ZA KRAJ, MAKSIMIR SLAVI NOVI NASLOV PRVAKA Mr. Derby zabio prekrasan gol i postao prvi strijelac hrvatske lige!

Dinamo je odigrao posljednju utakmicu zadnjeg kola HNL-a i pobjedom 3:1 na Maksimiru protiv zaprešićkog Intera proslavio novi naslov prvaka pred 8.000 gledatelja. Na debiju novog trenera Nenada Bjelice, Hilal Soudani je zabio svoj 17 gol i postao najbolji strijelac lige, a kapetan Ademi upisao je svoj 200. nastup.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. svibanj 2018. 19:59

DINAMO - INTER 3:1 (Soudani 21', Gavranović 40', 60', Ademi autogol 90')

DINAMO: Livaković - Lecjaks, Perić, Rrahmani, Stojanović - Fiolić, Ademi - Hajrović, Ćorić, Soudani - Gavranović

INTER: Topolović - Mamić, Prenga, Dalić, Bosec - Gadže, Regan, Postonjski - Blažević, Rešetar, Vukčević

Vatromet, konfeti i pjenušac za kraj HNL sezone, u slavu prvaku, i pobjeda kao najava juriša na Rabuzinovo Sunce u Vinkovcima! Nenada Bjelicu Maksimir je dočekao pljeskom, njegova momčad vratila je osmijeh na lica navijača.

Nije mogao Bjelica u nekoliko dana puno toga promijeniti, napraviti revoluciju, ali Dinamo je ipak jučer bio momčad koja je - sličila na momčad. Uspio je prodrmati zaspalu vojsku, to je nedvojbeno. Možda je Modre dodatno motivirao i ambijent, neobično popunjene tribine, očito, magneta je bilo dovoljno, osim Bjelice koji budi interes kod Dinamovih navijača, poslužilo je i vrijeme, ugodno i suho, na ulazu su se dijelile majice, na Istok se moglo besplatno...

K tome, Soudani je ganjao naslov najboljeg strijelca, možda se i opraštao od Maksimira, kao i još neki, sve je to bilo dovoljno za nogometniji dekor no što smo ga naviknuli gledati u Maksimiru. U jednom trenutku tribine su i počele ono harmonično navijanje "Dinamo, Zagreb", učinilo nam se da su čak i igrači bili iznenađeni... U ložama smo primijetili i dosta nogometnih faca, od Zorana Mamića i njegovih suradnika, preko Davora Šukera, Gordona Schildenfelda... Bio je tu i Mario Cvitanović, trener koji je krenuo u ovu sezonu i napravio prednost koja se pokazala dovoljnom, dobit će i Cvita svoju medalju, vjerojatno i Jurčević.

Dakle, krenuli su Dinamovi nogometaši odmah odlučno, presingom, to je ono što je Bjelica najavio, to bi trebala biti slika njegova Dinama i u nastavku mandata.

Htjeli su pobjedu, pristup je bio kvalitetan, a već u trećoj minuti Hajrović je ubacio s lijeve strane, Gavranović promašio glavom. Sve se od tada događalo na Interovoj polovici i u šesnaestercu, napadali su Modri, gol je visio u zraku.

Rrahmanijev udarac glavom s gol-crte je izbacio Rak, još su nekoliko pokušaja imali Modri, dok Soudani nije napravio ono što se toliko čekalo. Hajrovićev korner glavom je proslijedio u mrežu. Njegov 17. gol ove sezone i konačna potvrda da je najbolji strijelac lige. Popustile su tada sasvim kočnice Dinamovih igrača, bilo je jasno da će to biti jedna drugačija predstava od većine ovoga proljeća.

 Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Probudila se dodatno i publika, redale su se prilike pred Topolovićem, Inter je teško prelazio centar. Onda je zabio i Gavranović, opet nakon kornera. Zadnji gol iz igre, iako je i tada akcija počela prekidom, Dinamo je zabio u Koprivnici, prije toga također dva nakon kornera i na Poljudu. Eto, korneri koji su nekad bili bezopasni ove su sezone, a pogotovo proljetos najjače Dinamovo oružje. Kod tog pogotka Gavranovića vratar Topolović je tražio prekršaj nakon duela s Perićem, ali Marić se nije oglasio. Nisu se dugo bunili Zaprešićani, bilo im je jasno da će ovakav Dinamo teško zaustaviti. Hajrović, Soudani, Gavranović stalno su bili opasni, raspoloženi.

Nije ni nastavak susreta donio drugačiju priču, Modri su krenuli po treći pogodak, najbliže je bio Soudani, ali je špicom pucao pokraj gola. Red optimizma i dobrih vijesti pokvarila je u 51. minuti ozljeda Stojanovića. Nije mogao nastaviti susret, izgledalo je ozbiljno, pitanje je hoće li biti spreman za finale Kupa. A znamo kako Dinamo stoji s desnim bekovima! Ipak, u tom "crnilu" opet je dobra vijest povratak Danija Olma. I onda je Gavranović zabio još jedan, svoj 15. gol u sezoni, prekasno je bilo da stigne Soudanija, možda da je pogodio onaj jedanaesterac protiv Hajduka... Da, taj Gavranovićev gol bio je iz igre, dočekali smo i to. I dodatno je razgalio tribine, čulo se "Dinamo, Dinamo", bilo je to već "ozbiljno" skandiranje. Debitirao je za prvu momčad i Antonio Marin, ušao umjesto Hajrovića, a u 75. minuti izišao je iz igre Ante Ćorić. I on je dobio pljesak i skandiranje svoga imena, kažu da je zadnji put.

Mogao je do kraja Dinamo zabiti još neki gol, bilo je prilika, mogao je Soudani dodatno podebljati svoj konto. Inter je rijetko nešto pokušavao, njegovi su igrači već bili na odmoru. Zadnjih petnaestak minuta proteklo je u iščekivanju hoće li Dinamo zabiti Zaprešićanima jubilarni 100. gol u službenim natjecanjima u povijesti i hoće li Bruno Marić na oproštaju od Prve HNL pokazati ijedan žuti karton. Nije se dogodilo, nijedno ni drugo! Zabio je Ademi u svoju mrežu.

Lista najboljih strijelaca Prve HNL:

17 - Soudani (Dinamo)

16 - Héber (Rijeka)

15 - Mirko Ivanovski (Slaven Belupo)

Mario Gavranović (Dinamo/Rijeka)

14 - Mario Budimir (Dinamo/Rudeš)

12 - Jakov Puljić (Rijeka/Inter)

11 - Lovro Majer (Lokomotiva)

Ahmed Said (Hajduk)

9 - Ante Erceg (Hajduk)

Franck Ohandza (Hajduk - otišao u kineski Shenzhen)

Haris Hajradinović (Osijek)

8 - Dani Olmo (Dinamo)

Komnen Andrić (Inter)

Vlatko Blažević (Inter)

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
18. travanj 2024 10:52