Hajduk
 Tom Dubravec / CROPIX
'BILI' NAPADAJU, GOSTI UZVRAĆAJU

VIDEO: HAJDUK SLAVIO NA POLJUDU! CAKTAŠ NAČEO GOSTE NAKON PENALA O KOJEM BI SE JOŠ MOGLO PRIČATI Pogledajte golove kojim su slavili Bijeli

Nogometaši Hajduka u susretu su 9. kola Prve HNL na Poljudu svladali Inter iz Zaprešića sa 3-1 (1-0) i tako se učvrstili na vrhu ljestvice.
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. rujan 2019. 17:13

HAJDUK - INTER 3:1 (Caktaš 41' p., Jurić 46', Jairo 86' / Serderov 48')

HAJDUK (4-3-1-2): Posavec – Juranović, Ismajli, Simić, Čolina – Nejašmić, Bradarić, Hamza (od 46. Jurić) – Caktaš (od 89. Eduok) – Jairo, Jradi (od 74. Teklić).

INTER (5-3-2): Frelih – Bosec, Tatomirović, Grgić, Soldo, Vego (od 61. Galić) – Ljubić (od 80. Conev), Mazalović, Mlinar – Mamut, Serderov (od 90. Mitrović).

Hajduk je dobio Inter (3:1), drži prvo mjesto s tri boda prednosti nad Dinamom. Upisali su Bijeli petu domaću pobjedu ove sezone, dostigli niz Ivana Katalinića i Luke Bonačića od pet pobjeda na Poljudu, a za rušenje rekorda potrebno je nadmašiti Stanka Poklepovića koji je u drugom prvenstvu Hrvatske imao šest pobjeda na početku na splitskom stadionu. Hajduk je primio prvi gol ove sezone na Poljudu u HNL-u, no za Burićevu momčad je bilo kakva pobjeda bila važna.

Navijači su hajdukovce od starta počeli bodriti sloganom „hoćemo pobjedu“ znajući da se trijumfom odvajaju na tri boda od vječnoga rivala Dinama. Osim toga, na predstavljanju je pljesak dobio i Filip Bradarić, povratnik u bijeli dres nakon četiri i pol godine kojemu je ovo bila 50. jubilarna utakmica.

Prvih desetak minuta bilo je na snazi ispitivanje snaga i Inter je pokušavao brzim akcijama izaći, ali nije bilo konkretnosti. Hajduk je pak imao nekoliko situacija, prvu kada je Nejašmić ubacio, ali nije bilo nikoga na povratnoj lopti. Nakon toga je Hajduk malo više počeo stiskati, imali su dvije akcije preko desnoga boka gdje je ordinirao friški reprezentativac Josip Juranović. Prvo je ubacio za Jradija koji nije dobro zahvatio loptu na pet metara.

Onda je u dvije situacije bio Jairo, najprije je pokušao nakon Juranovićeva ubačaja petom, ali nije bio precizan. Ubrzo je Brazilac još jednom pucao, ali pokraj vrata. Nakon kornera u 18. minuti koji je izveo Juranović, najviši u skoku je Nejašmić, pucao je glavom, no s crte je odbio Vego. U 31. minuti slalom po lijevoj strani je izveo Čolina, a povratnu loptu spriječivši opasnost u korner je nekako odbio Mazalović.

Veliku priliku imao je u 35. Jradi nakon dodavanja Juranovića, no udarac sa 15 metara odbio je Frelih koji se istaknuo i kada je u 37. u prigodi bio Caktaš koji je u sljedećoj akciji pogodio vratnicu. Međutim, Caktaš je ubrzo bio precizan s bijele točke nakon kaznenoga udarca koji je izborio Jairo, a Hajduk je i više nego zasluženo došao u vodstvo.

Imao je Hajduk otvaranje drugoga dijela iz snova kada je u praktički prvoj akciji povisio prednost na 2:0, a strijelac je bio Jurić koji je netom zamijenio Hamzu. Činilo se da će Hajduk mirno zaploviti prema pobjedi, no onda je u 49. minuti nakon brze akcije pogodio Serderov za 2:1. Bilo je jasno nakon toga da će Hajduk morati raditi za očuvati pobjedu… U 60. minuti je Bradarić pucao s 20 metara, ali je lopta zapela u gostujućem bloku igrača. Malo nakon toga je Jairo šutirao nedovoljno jako glavom nakon Jradijeva ubačaja, a Brazilac je ubrzo imao još jednu šansu, ali je otišlo pokraj gola. Nejašmićev pak šut s 20 metara bio je prelagan za Freliha.

Na drugoj strani su gosti pokušali iz slobodnjaka sa 25 metara, no Mlinarev udarac prošao je s vanjske strane vratnice. Poduzetni Juranović dodao je potom u prostor za Jurića koji je ubacio u peterac, ali Jairo nije stigao. Imali su gosti nakon nekoliko minuta dobru akciju kada je zdesna zavrnuo Bosec, ali je visoki Mamut pucajući glavom prebacio vrata. Potom je Inter složio još jednu akciju, no Galićev centaršut nikoga nije pronašao. U 84. je i Posavec izašao daleko s vrata kako bi spriječio opasnost… No, onda je na kraju sve riješio Jairo na dodavanje Caktaša.

HAJDUK - INTER 3:1 (Caktaš 41' p., Jurić 46', Jairo 86' / Serderov 48')

HAJDUK: Posavec - Juranović, Ismajli, Simić, Čolina - Nejašmić, Bradarić, Barry - Caktaš - Jradi, Jairo

INTER: Frelih - Bosec, Soldo, Tatomirović, Grgić, Vego - Mlinar, Ljubić, Mazalović, Soldo, Ljubić - Mamut, Serderov

------------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - CRVENI KARTON ZA INTER! Kapetan Mazalović je grubo i posve nepotrebno nasrnuo na Filipa Bradarića i sudac Bel mu je opravdano pokazao put u svlačionicu!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Napravili su treneri svoje posljednje promjene. Kod Hajduka je izašao Caktaš uz ovacije s tribina, zamijenit će ga Eduok. U momčadi Intera izašao je strijelac Serderov, mijenja ga Mitrović.

86' - GOOOL! Frelih je teško pogriješio i pokvario dobar dojam, predao je greškom loptu Jairu kojemu se ona odbija do Caktaša, a napadač Hajduka vraća Brazilcu koji ovog puta ne griješi i pogađa mrežu za 3:1!

80' - Drugu promjenu radi i Toplak. Ušao je Conev umjesto Ljubića.

76' - Kakva je ovo bila šansa za Inter... Bosec je perfektno centrirao s desne strane i pogodio Mamuta 'u trepavicu', a napadač Žuto-plavih glavom je poslao loptu samo nekoliko centimetara iznad grede!

74' - Druga promjena kod Hajduka. Umjesto Jradija u igri je junak derbija protiv Rijeke Tonio Teklić.

71' - Žuti karton dobio je Ismajli zbog gruboga prekršaja na Mamutu kojemu je odmah bila ukazana liječnička pomoć...

67' - Uzvraćaju napokon i Zaprešićani! Opasan udarac Mlinara iz slobodnjaka s 25 metara, prošlo je to malo pokraj lijeve vratnice.

- Na Poljudu je danas 13 175 gledatelja, od toga 715 na Obiteljskoj tribini.

64' - Strašna šansa za Bijele! Jurić je u šesnaestercu gurnuo Jaira u priliku, a Brazilčev udarac s desetak metara odlazi malo pored gola!

61' - Prvu promjenu radi Samir Toplak. Umjesto Stjepana Vege u igri je napadač Marin Galić.

60' - Prilika za Hajduk. Snažno je potegao Bradarić s ruba šesnaesterca nakon udarca iz kuta, ali lopta je završila u bloku gostujućih igrača.

58' - Žuti karton dobio je kapetan Intera Tomislav Mazalović.

48' - GOOOL! Ekspresno smanjenje vodstva na Poljudu! Zaslužili su to Žuto-plavi... Mamut je fantastično uposlio Serderova koji se sjurio prema golu i pogodio bliži kut Posavčevih vrata!

46' - GOOOL! Burićev džoker s klupe Stanko Jurić u prvome je dodiru s loptom zatresao mrežu! Jairo je primio jedno dodavanje u šesnaestercu, okrenuo svog čuvara i pronašao Jurića koji puca iz okreta i matira nemoćnog Freliha... Hajduk vodi 2:0!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Splitu. Trener Hajduka Damir Burić u svlačionici je ostavio Barryja Hamzu, a priliku će dobiti Stanko Jurić.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Strahovit pritisak napravili su igrači Hajduka u prvome dijelu, dominirali su i stvorili pregršt prilika, ali lopta nije ušla u mrežu sve do 41. minute kada je sudac Bel nakon pada Ismajlija u šesnaestercu pokazao na bijelu točku. Mijo Caktaš realizirao je najstrožu kaznu i doveo Bijele u vodstvo. Zaprešićani su se većinom branili i pogodak je visio u zraku, no ostaje pitanje je li odluka glavnoga suca bila opravdana...

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

42' - Još jedna šansa za Bijele! Jairo je bio u prodoru, gađao je suprotni kut s 15 metara, ali prošlo je malo pokraj vrata.

41' - GOOOL! Siguran realizator je Mijo Caktaš i Hajduk je napokon slomio otpor gostiju iz Zaprešića!

40' - JEDANAESTERAC ZA HAJDUK! Ismajli je usred gužve u šesnaestercu nakon jednog duela s Grgićem pao u šesnaestercu i sudac Bel je pokazao na bijelu točku! Žestoko su protestirali Samir Toplak i svi igrači Intera, nikako se nisu mogli pomiriti s odlukom glavnoga suca...

39' - Kakva šansa za Bijele! Caktaš je nakon kornera pogodio vratnicu!

37' - Pa neće i neće... Sada je Caktaš pucao po golu iz blizine, a Frelih brani i njegov udarac! Pogodak visi u zraku, vratar Intera brani sve i svašta, ali mreže i dalje miruju...

35' - Velika šansa za Hajduk! Dobio je Jradi loptu na vrhu šesnaesterca, majstorski se oslobodio svog čuvara i zatim silovito opalio po golu, ali vratar Intera fantastično brani njegov šut!

32' - Opasnu situaciju zakuhao je Čolina, sjajno je probio lijevu stranu i zatim poslao povratnu u peterac, međutim Mazalović je bio na mjestu i uz manje poteškoće izbacio je to nekako u korner...

26' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Barry Hamza zbog prekršaja s leđa na Ljubiću.

25' - Uspjeli su gosti iz Zaprešića doći do zraka... splasnuo je početni nalet hajdukovaca, iako je njihova dominacija i dalje prisutna. Burić nastavlja sa svojom taktikom, ali u mnogo sporijem tempu.

18' - Strahovito su blizu pogotku sada bili Splićani! Nakon kornera je najviši bio Nejašmić i sjajno je tukao glavom, Frelih je već bio svladan, no Vego je to skinuo s gol-linije!

16' - I još jednom prijete hajdukovci! Tukao je Jairo iskosa nakon lijepog proigravanja Bradarića, ali pogodio je samo vanjski dio mreže...

13' - Prilika za Bijele! Ubacio je Juranović s desne strane pred vrata, Jradi je bio na lopti, pokušao je pucati iz prve s 12 metara, ali nije uspio na pravi način zahvatiti loptu.

10' - Hajduk je počeo izrazito ofanzivno i očigledna je želja hajdukovaca za postizanjem ranoga pogotka. Obrana Intera zasad uspješno odolijeva naletima Bijelih koji su nošeni hukom s prepunih poljudskih tribina...

1' - Počela je utakmica na Poljudu!

------------------------------------------------------

16.25: Momčadi su istrčale na poljudski travnjak. Glavni sudac je Dario Bel iz Osijeka. Sve je spremno za početak!

15.30: Objavljeni su službeni sastavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 19:40