Tom Dubravec / CROPIX
NIŠTA OD IZNENAĐENJA U SPLITU

VIDEO: HAJDUK VELIKIM PREOKRETOM DO PUNOG PLIJENA NA PRAZNOM POLJUDU Gosti šokirali Bijele, nanizali par prilika pa potpuno nestali s terena

Hajduk je u 17. kolu Prve HNL dočekao Istru. Bijeli su danas odradili još jednu utakmicu pred praznim tribinama, posljednju po još uvijek važećoj kazni. Utakmica je završila rezultatom 3:1, strijelac za goste bio je Fuentes u 51. minuti, a rezultat su preokrenuli Vučur u 67. minuti i Caktaš iz jedanaesterca u 75. minuti. Ivanovski je zaključio priču u 84. minuti.
Piše: HinaObjavljeno: 08. prosinac 2018. 18:01

HAJDUK - ISTRA 1961 3:1 (Vučur 67', Caktaš 75' p., Ivanovski 84' / Fuentes 51')

HAJDUK (4-3-1-2): Posavec - Juranović, Ismajli, Vučur, Fomitschow (od 71. Tudor) – Jradi, Nejašmić, Palaversa (od 63. Hamza) - Caktaš – Jairo, Gyurcso (od 59. Ivanovski) TRENER: Siniša Oreščanin

ISTRA 1961 (4-1-4-1): Čondrić – Grujević, Oneto, Rufat, Rubić – Segado – Traore, Ivančić, Obeng (od 81. Iglesias), Rodriguez (od 71. Caicedo) - Fuentes (od 66. Perić Komšić) TRENER: Krunoslav Rendulić

SPLIT – Stadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

U susretu 17. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka slavili protiv pulske Istre 1961 s 3-1 (0-0).

U nenogometnom ozračju, pred praznim Poljudom zbog kazne HNS-a Hajduku, Splićani su do pobjede došli preokretom nakon što su gubili do 67. minute.

Nakon vrlo lošeg prvog dijela nastavak je započeo golom Puljana. U 51. minuti udarac Traorea iskosa vratar Hajduka Posavec nespretno je odbio, a najbliži lopti bio je Španjolac Adriean Fuentes, kome nije bilo teško glavom pogoditi praznu mrežu.

U 67. minuti Hajduk je izjednačio golom Stipe Vučura koji je bio najspretniji u gužvi u petercu gostiju. U 75. minuti sudac Mlakar svira kazneni udarac nakon prekršaja Grujevića nad Jradijem, a Mijo Caktaš je siguran s "bijele točke".

Caktaš je proigrao Jaira, a Brazilac nesebično asistirao Makedoncu Mirku Ivanovskom koji pogađa praznu mrežu za 3-1 u 84. minuti za potvrdu pobjede "bijelih".

Vodi Dinamo s 39 bodova, Hajduk je šesti s 23 boda, a Istra je ostala predzadnja s 12 bodova.

Utakmica se igrala bez gledatelja na stadionu Poljud, a sudio je Mlakar iz Zagreba.

HAJDUK - ISTRA 1961 3:1 (Vučur 67', Caktaš 75' p., Ivanovski 84' / Fuentes 51')

HAJDUK: Posavec - Fomitschow, Vučur, Ismajli, Juranović - Palaversa, Nejašmić, Jradi - Caktaš - Gyurcso, Jairo

ISTRA 1961: Čondrić - Rubić, Oneto, Rufati, Grujević - Obeng, Ivančić, Segado - Rodriguez, Fuentes, Traore

-------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

84' - GOOOL! Caktaš je sjajnom dijagonalom pronašao Jaira koji odmah dodaje za Ivanovskog, a Hajdukov napadač s par metara pogađa praznu mrežu za 3:1 na Poljudu!

81' - Posljednja promjena u sastavu gostiju, ušao je Iglesias umjesto Obenga.

75' - GOOOL! Siguran realizator kaznenog udarca je Mijo Caktaš, lopta ide u jednu a Čondrić u drugu stranu!

74' - JEDANAESTERAC ZA HAJDUK! Jradi se namještao na udarac škaricama, kapetan Istre Grujević ga je s leđa gurnuo i zasmetao mu, hajdukovac je pao na leđa, a sudac Mlakar dosudio najstrožu kaznu!

73' - Kakva šansa za Bijele! Caktaš je bio u prilici i pucao glavom, a Čondrić nevjerojatnom reakcijom spašava svoja vrata! Na odbijanac je naletio Jradi, no njegov udarac odlazi preko grede. Puno sadržajnije drugo poluvrijeme gledamo na Poljudu!

71' - I posljednja promjena kod Bijelih, izlazi Fomitschow, a priliku dobiva Fran Tudor. Mijenja i Rendulić kod Puljana, ušao je Caicedo umjesto Rodrigueza.

67' - GOOOL! Nakon kornera Bijelih Jradi puca glavom, Ivanovski skreće taj udarac, a Čondrić refleksno reagira i lopta odlazi u prečku, odbija se te na nju natrčava Vučur i iz blizine pogađa praznu mrežu za izjednačenje na Poljudu!

66' - Kakva šansa za Bijele! Jairo je ubacio za Ivanovskog u peterac, a Oneto u posljednji trenutak izbacio loptu glavom i pritom zamalo postigao autogol!

66' - Prva promjena u sastavu Istre 1961, ušao je Perić-Komšić, a izašao strijelac jedinog pogotka Fuentes.

63' - I drugu zamjenu radi Oreščanin, ušao je Hamza umjesto Palaverse.

61' - Došlo je do međusobnog koškanja između Traorea i Jradija, glavni je sudac obojici pokazao žute kartone.

59' - Još jedna prilika za Istru! Traore je oštro ubacio u peterac s lijeve strane, no nikoga nije bilo na drugoj vratnici.

58' - Prva promjena u sastavu Hajduka, ulazi Ivanovski umjesto Gyurcsa.

58' - Kakva prilika za Istru! Grujević je ubacio s desne strane, Rodriguez je sjajno tukao glavom, a Posavec fantastično 'skinuo' taj udarac na samo gol-liniji! Hajdukovci opasno vise u ovim trenucima.

51' - GOOOL! Juranović je pogriješio i predao loptu Puljanima, Fuentes je povukao kontru i predao Traoreu koji probija po desnoj strani i puca po golu, Posavec taj udarac brani, no nakon 'svijeće' najbolje se snašao Fuentes i pogodio mrežu za 1:0 na Poljudu!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Hajdukovci imaju inicijativu, posjed je 73 % - 27 % u korist Bijelih, ali ne uspijevaju probiti obrambeni blok gostiju iz Pule. Istra 1961 svoju priliku vreba iz kontre, dok Bijeli pletu mrežu oko vrata Puljana. Najbolju prigodu u prvome dijelu imao je Caktaš u 40. minuti, no promjene rezultata nije bilo.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Mlakar šalje igrače u svlačionicu.

40' - Najbolja prilika u dosadašnjem tijeku utakmice! Juranović je s desne strane fantastično uposlio Caktaša koji puca s desetak metara, no udarac je bio neprecizan pa je obrana Istre blokirala i taj pokušaj!

34' - I opet šansa za hajdukovce. Juranović je sjajno opalio s dvadesetak metara, no igrači Istre blokiraju taj pokušaj.

30' - Hajdukovci i dalje prijete, drže utakmicu pod kontrolom, no prave prilike zasad nije bilo. Istra vreba svoju šansu u kontranapadu.

24' - Prilika za Hajduk. Gyurcso je prošao po lijevoj strani i oštro ubacio u peterac za Jaira, a obrana Istre raščistila je i tu situaciju.

19' - Još jednom prijeti Hajduk. Sada je Jradi bio u izglednoj situaciji, driblingom se izborio za priliku za udarac, no zatim je napravio potez previše i zakomplicirao, uspio je dodati Caktašu, ali obrana Istre stigla se konsolidirati i izbaciti loptu izvan kaznenog prostora.

15' - Prilika za Bijele. Vučur je nakon kornera bio najviši u skoku, no njegov udarac glavom odlazi preko grede.

14' - Hajdukovci su uspostavili kontrolu na terenu, iako je Istra uspjela u dva navrata pokazati da se na Poljud nije došla samo braniti. Bijeli dobro kombiniraju i strpljivo čekaju svoju šansu.

7' - Prilika za Istru! Traore je prošao desnom stranom potpuno neometan, izvrsno je ubacio za Fuentesa na pet metara, no Ismajli je u posljednji trenutak izbacio loptu u korner.

6' - Prilika za Hajduk. Fomitschow je oštro ubacio na 14 metara, lopta je došla do Gyurcsa, zatim do Caktaša, ali obojica su bila u teškoj poziciji i nisu uspjeli uputiti udarac prema vratima gostiju.

1' - Počela je utakmica na Poljudu.

-------------------------------------------------

17.25: Igrači su istrčali na prazan Poljud. Glavni sudac je Zagrepčanin Dalibor Mlakar.

16.30: Objavljeni su službeni sastavi.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:15