HNL

Uzvraćaju udarac - Modri u Australiji traže mlade nade i usput slave 100. rođendan!?

AUTOR:
  • Alen Lesički

  • OBJAVLJENO:
  • 12.02.2011. u 15:37

  • SYDNEY - I dok se u domovini slavi stoti rođendan Hajduka, iseljena Hrvatska proslavila je istu brojku godinu, ali njegova najvećeg rivala, zagrebačkog Dinama. Zasluga je to čelnika omladinske škole Romea Jozaka koji je s tercetom svojih trenera ( Ferenčina, Cvitanović, Stinčić) ovih dana putuje po Australiji i organizira kampove u potrazi za neotkrivenim talentima. Slavlje je održano u najvećem hrvatskom klubu Sydney Punchbowl, a proslava je dio zahvale iseljenika za napor koji u Maksimiru ulažu u održavanje mostova suradnje s Hrvatima u Australiji.

    - Drago mi je što na ovoj proslavi vidim i mnoge navijače Hajduka koji ovih dana slave i svoju veliku obljetnicu - obratio se okupljenima Romeo Jozak koji je zahvalio na podršci koju klub iz Maksimira uživa u Australiji, a i najavio da Dinamo razmišlja o investiciji gradnje stalne nogometnu akademije u tom dijelu svijeta.

    Inače, Jozak i njegovi treneri su organizirali deset akademija u Australiji u kojima je priliku dobilo više od šest stotina mladića od 6 do 18 godina. Velika većina vlasnici su hrvatskih korijena, a treba istaknuti da su samo zbog Dinama stigla i četvorica mladića s Novog Zelanda. Dokaz je to kako Dinamo visoko kotira među iseljenicima.