Zagreb, 290810.Prva HNL liga, 6. kolo izmedju Dinama i Cibalie.Na slici: Ivan Tomecak zabija gol lobanjem golmana Cibalie Mladena Matkovica.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
SAMMIR SE OZLIJEDIO

Vaha 'mister 100 posto': Dok smo imali svježine, jako puno smo pokazali!

Gležanj Sammir je natekao, ali nadam se da će biti sve u redu sa Sammirom za slijedeću utakmicu i derbi s Hajdukom na Poljudu - rekao je Vahid Halilhodžić
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 30. kolovoz 2010. 00:51

Vaha je ostao ''mister sto posto'' i nakon Cibalije. Četiri utakmice, četiri pobjede i forma u uzlaznoj putanji rezime je ''modrih'' prije odlaska na odmor zbog akcije reprezentacije. Prava je šteta što više gledatelja nije u nedjelju navečer stiglo u Maksimir vidjeti Dinamo koji pod Halilhodžićevom dirigentskom palicom polako dobiva konture dinamične i kvalitetne momčadi.

- Zadovoljan sam ulaskom u igru. Ne treba zaboraviti da je Dinamo u dva tjedan imao pet utakmica i da su mi igrači malo potrošeni - rekao je Vahid Halilhodžić koji je upoznao i tamniju stranu Maksimira i Dinama; nedostatak adekvatne podrške tribina. Jer, bojkot je i dalje na snazi, pa na ''štih'' polako dolaze gostujući navijači, poput Ultrasa iz Vinkovaca koji su u nedjelju prvi put u povijesti nadglasali Maksimiru. Kad smo već kod pojma ''prvi put'' onda treba naglasiti prvi gol Šime Vrsaljka u karijeri za Dinamo, kao i prvijenac u sezoni koji upisao Ivan Tomečak, junak utakmice koji hvata pravu formu nakon oporavka od ozljede trbušnog zida.

Vaha je uoči utakmice odlučio odmoriti Antu Rukavinu, a priliku u vrhu napada dao je Sivonjiću. No izostanak golgetera nije se osjetio u igri Dinama koji je do vodstva stigao već u 16. minuti kada je Vrsaljko glavom matirao vratara Matkovića nakon ubačaja Moralesa iz slobodnog udarca. Utakmicu je u mirne vode odveo Tomečak koji je u 33. iskoristio sjajnu loptu Sammira i potkopao loptu za povećanje vodstva, ali i konačan rezultat.

- Dok je bilo svježine pokazali smo puno. Pogotovo u prvome djelu kada smo imali veliku inicijativu u igri s puno dinamike i kratkih paseva. Pobjeda Dinama je apsolutno zaslužena, a pogotovo kada se uzme u obzir da momčad Cibalija teško prima golove.

Peh za Dinamo mogla bi biti ozljeda glavnog kreatora Sammira koji je dobio pred kraj utakmice dobio neugodan udarac u gležanj.

- I to baš u trenutku kada sam ga htio zamjeniti i uvesti Chagu u igru. Gležanj je natekao, ali nadam se da će biti sve u redu sa Sammirom za slijedeću utakmicu i derbi s Hajdukom na Poljudu - rekao je Vahid Halilhodžić koji će idućih nekoliko dana provesti u Francuskoj.

- Moram se razdužiti i odmah se vraćam u Zagreb. Nadam se da ćete me se poželiti.

Linker
21. travanj 2024 05:43