CROPIX
'ZNA SE TKO SAM JA, A TKO SU ONI?'

VAPAJ IKONE HRVATSKOG NOGOMETA Legendarni Miki Rapaić nakon godine šutnje progovorio o čudnom slučaju s Poljuda: 'Uništili su mi sina!'

Piše: Marko Didić / SDObjavljeno: 16. svibanj 2017. 13:28

Proslavljeni hrvatski nogometaš Milan Rapaić ogorčen je podcjenjivačkim odnosom Hajduka prema njegovu sinu Borisu, a u velikom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju opisao je pozadinu cijelog slučaja koji je dosad bio malo poznat široj javnosti.

Mlađi Rapaić 19-godišnji je igrač druge momčadi Hajduka, prije godinu dana se iz milanskog Intera vratio u splitski klub - i nije se naigrao iako je navodno bio jedan od najboljih igrača talijanske Primavere, piše Slobodna Dalmacija.

Uz to, mladi napadač s prvom je momčadi Intera trenirao puna četiri tjedna, ali po povratku u Hajduk je naišao na - odbijenicu. Da u Hajduku više ne računaju na Borisa Rapajića potvrdio je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju i sam predsjednik kluba Ivan Kos, rekavši kako sin našeg slavnog nogometaša nije kadar za prvu momčad te da ima 'slobodne papire' jer struka na njega ne računa.

Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

Rapaiću mlađem bi se Hajduk, kaže Kos, rado zahvalio uz uvjet da budući klub plati naknadu za njegov razvoj, piše Slobodna.

"Nakon takvih Kosovih netaktičnih i netočnih izjava, mome sinu ne preostaje ništa drugo nego da ode iz Hajduka, što će i napraviti. I to je gotova priča. No, ako žele biti korektni neka mu daju papire bez odštete za razvoj. Jer moj sin je, a za to sam ja glavni krivac, otišao na jednoipolgodišnju posudbu u Inter tek kada je potpisao profesionalni ugovor s Hajdukom, a prethodno nije imao ni stipendijski. Uz to, za posudbu je Inter Hajduku platio odštetu. Da nisam mislio na Hajduk, mogao sam ga odvesti u Inter bez ugovora s Hajdukom i oni onda ne bi dobili ništa", kaže razočarani Miki Rapaić i otkriva da se njegov sin morao vratiti u Hajduk jer je imao još godinu i pol dana do isteka ugovora.

Mario Todoric / CROPIX
CROPIX

"Računao sam da će Boris u Hajduku najbrže i najsigurnije napredovati i da će imati od toga koristi i on i klub, te da će od ljudi iz Poljuda dobiti vjetar u leđa, a dobio je - buru u prsa. Oni su najveći anti-alkemičari na svijetu! Alkemičari su vjerovali da se bilo koji metal može pretvoriti u zlato, a oni su u godinu dana pretvorili zlato u željezo. Ajde, recite mi, koga su ti treneri u Hajduku - koji su odlučili da moj Boris nije igrač - trenirali, gdje su igrali, tko ih je doveo u klub i tko ih je proglasio strukom? Kos, tko?", pita razočarani tata Rapaić koji rijetko daje intervjue, ali ovoga puta je kap očito prelila čašu:

"Napišite, ja Milan Rapaić sam za sve njih u Hajduku struka jer sam se dokazao i kao igrač ali i kao volonter kluba. Hajduku sam donio milijune eura od prodaje igrača, a nisam uzeo ni kune. Ja sam struka za razliku od vas koji radite za plaću, rezultati su vam daleko ispod razine Hajduka", kaže razočarana legenda i poručuje vodstvu kluba:

"Dakle, ja, koji sam nešto u nogometu postigao i o njemu nešto znam, kažem da su u Hajduku svjesno uništili Borisa jer mu nisu dozvolili igrati, da pred narodom pokaže što zna, jer narod se, a to vidite i iz mog igračkog primjera, ne može prevariti. Trebalo ga je skloniti da se ne razmaše, da ga nitko ne vidi, jer od njega nitko nema koristi".

CIJELI RAZGOVOR S MILANOM RAPAIĆEM MOŽETE PROČITATI OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. ožujak 2024 20:10