Matija Djanjesic / CROPIX
NA MAKSIMIR PO SVE ILI NIŠTA

VARAŽDINSKI POUČAK NAJAVA HRABROG GOSTOVANJA NA MAKSIMIRU 'Nismo bili dobri u nekim stvarima, vidi se da smo umorni, ali u Maksimiru će biti drukčije

Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 14. prosinac 2019. 21:56

Simon Rožman otvorio je presicu.

- Veoma značajna pobjeda, oprostili smo se od navijača na najbolji mogući način. Hvala im, jer kada nam nije išlo, sa svih je tribina stigla podrška.

Ostvario je Rožman šestu pobjedu u desetoj utakmici na klupi Rijeke, četvrtu zaredom. U četiri utakmice gol-razlika 13:2! Od toga su tri gola Varaždincima, ali svejedno. Međutim, nije ni protiv Varaždina sve najbolje funkcioniralo. Što nije bilo dobro?

- Ne bih u detalje. Vidjeli ste da tranzicija nije bila najbolja, u fazi obrane premalo smo bili u duelu... Ne bh htio o lošim stvarima, dečki su napravili sve što su mogli. Umorni su, vidi se da je kraj sezone.

Nije bilo Halilovića i Kvržića, očekivalo se da će Kvržić krenuti s klupe?

- Magnetska rezonanca pokazala je rupturu kod Halilovića nakon što je dobio udarac na prošloj utakmici. Prskalo je bio u sastavu, ali zaradio je nekakvu virozu. Odmah smo reagirali, a mladi je Pandur odlično odradio posao. Kvržić se dobro oporavlja.

U srijedu će u Maksimiru Rijeka zaigrati po “splitskom receptu”. Naravno, ne mislimo na broj golova, nego na način igre koji se razlikuje od onoga na domaćim utakmicama.

- Moramo se prebrojiti. Puno je igrača u “rezervi”, ali stisnuli su zube. U Maksimiru se moramo postaviti čvrsto, pokazati da onih 0:5 s Rujevice nije realna slika odnosa snaga dvaju klubova. Moramo se regenerirati pa s Dinamom odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku. Ne idemo s bijelom zastavom, iako znam kamo i kome na noge idemo.

Luka Bonačić bio je 1996. godine dva mjeseca trener Rijeke, iako nije vodio nijednu službenu utakmicu. Otišao je jer nije htio biti “poslušni političar”... Ovako je trener Varaždina komentirao utakmicu na Rujevici:

- Zadnje kolo nije dobro leglo zbog malog kadra igrača. Prije 20 dana izgubili smo trojicu standardnih igrača, to se pokazalo ključnim. Rezultat je realan. O sucima neću, ali neke mi se stvari nisu dopale.

Dinamo - Rijeka?

- Rijeka ne smije ponoviti naše greške, mi ulazimo s prevelikim respektom. Mora pustiti ručnu i igrati slobodno. Može to biti neizvjesna utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:26