Damir Krajač / Cropix
POTVRĐEN STOŽER

VATRENI NAKON EURA Ne izbori li Štimac SP u Brazilu - odmah dobiva OTKAZ!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. lipanj 2012. 18:58

Dok Slavena Bilića čekaju možda besane noći i pitanja kako disharmoničnu momčad pretvoriti u pobjednika nad Irskom u nedjelju u Poznanju, u HNS-u se naveliko radi na detaljima budućeg ustroja.

Pažljivo se priprema ugovor za sljedećeg izbornika, prema izvorima iz Rusanove u njemu će biti i neke sasvim nove stavke o pravima i obvezama šefa stručnog stožera Vatrenih.

Igor Štimac komentirat će EP za HTV, no kako je dogovoreno da u srpnju preuzme reprezentaciju, morat će se što prije “baciti” na analizu suparnika u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo. Dovoljno je bilo pogledati na koji je način Belgija gotovo čitavu utakmicu napadala protiv Engleske na Wembleyju u subotu, da bi se pojačao dojam o zahtjevnosti posla što stoji pred Hrvatskom. Iako Crveni vragovi najslabija rješenja imaju u napadu, zato i nisu zatresli mrežu...

U Rusanovoj su za Igora Štimca pripremili ugovor na dvije plus dvije godine. Ako izbori plasman u Brazil, automatski ostaje i za Euro u Francuskoj 2016., ukoliko ne prođe kvalifikacije dobiva otkaz. Taj podatak nam je otkriven, a koji su to još noviteti zasad se sve drži u tajnosti. Što li su utanačili na (polu)tajnim sastancima Davor Šuker, Zdravko Mamić i on?

U Kući nogometa ističu da je definirana suradnja i s ostalim članovima stručnog stožera, ujedno je i potvrđeno da će sa Štimcem raditi Alen Bokšić, Kruno Jurčić i trener golmana Zoran Varvodić. Bokšić je svakako prvi odabir novog izbornika, njegova desna ruka, a Jurčić predani radnik iz ZG miljea. I neskriveni Mamićev ljubimac. Kad je ušao s Modrima u Ligu prvaka šuškalo se da bi baš on mogao naslijediti Bilića, no kasnija zbivanja srozala su mu šanse. U međuvremenu Jurčić je i u ekipi Slavena Bilića, zadužen za snimanje Talijana.

Linker
20. travanj 2024 00:56