FANTASTIČAN ŽDRIJEB

VATRENIMA SE OSTVARILA ŽELJA Hrvatska protiv Islanda traži plasman u Brazil

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. listopad 2013. 23:58

Hrvatska nogometna reprezentacija u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine igrat će protiv Islanda odlučeno je na današnjem ždrijebu u Zurichu.

Hrvatska je bila postavljena za jednog od četiri nositelja i pored Islanda mogla je igrati protiv Francuske, Švedske i Rumunjske. Prva utakmica 'baraža' na rasporedu je 15. studenog na Islandu, dok je uzvrat 19. studenog u Zagrebu.

Hrvatska je do sada tri puta igrala u 'baražu' za velika natjecanja i sva tri puta je prošla, dok je Island prvi put u dodatnim kvalifikacijama.

- Zadovoljan sam, ovo smo priželjkivali. Ne smijemo zaboraviti da je Island bio drugi u svojoj skupini tako da očekujemo pravi fajt, poručio je izbornik Niko Kovač.

"Sretni smo, ali još nismo prošli. To ne zaboravite.

U ostalim susretima sastaju se Portugal - Švedska, Ukrajina - Francuska, te Grčka - Rumunjska.

Hrvatsku su na ždrijebu predstavljali novi izbornik Niko Kovač, te predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker. U Nyonu su bili i francuski izbornik Didier Deschamps, rumunjski izbornik Vitor Piturca, islandski izbornik Lars Lagerback, švedski izbornik Erik Hamren, ukrajinski izbornik Oleg Fomenko, portugalski izbornik Paulo Bento, te tehnički direktor Grčkog nogometnog saveza Panagiotis Fyssas.

PAROVI DODATNIH KVALIFIKACIJA:

Portugal - Švedska

Ukrajina - Francuska

Grčka - Rumunjska

Island - Hrvatska

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:48