Duje Klaric/ CROPIX / CROPIX
RASTANAK SA SPORTSKIM DIREKTOROM

VEĆ JE NEKOLIKO PUTA NUDIO MANDAT NA RASPOLAGANJE, ALI OVOG PUTA NIJE PREŽIVIO Je li ovo glavni razlog zbog kojeg je Saša Bjelanović napustio Poljud?

Piše: Frane VulasObjavljeno: 10. studeni 2019. 11:51

Saša Bjelanović više nije sportski direktor Hajduka, podnio je ostavku predsjedniku Uprave Marinu Brbiću koja je prihvaćena.

Novi je to veliki potres na Poljudu, večer prije vrlo važnog susreta s Osijekom uoči kojeg se trese stolica i treneru Damiru Buriću. Već ranije je dogovoren rastanak, navodno još u srijedu, a trebao je biti objavljen u ponedjeljak, nakon susreta kako se ne bi narušavala koncentracija igračima i treneru. Međutim, procurila je informacija ranije u javnost. Sve to skupa dodatno je uzburkalo duhove. U ponedjeljak je ostavku podnio dopredsjednik Uprave Lukša Jakobušić, a uvjetnu podršku Brbića da nastavi s radom dobio je Burić, podsjeća Slobodna Dalmacija.

- Hvala svim suradnicima, radnoj zajednici i navijačima. Funkcija koju sam obavljao bila je iznimno odgovorna i zahtjevna. Hvala klubu na povjerenju koje mi je pružio, ali smatram da je došlo vrijeme za rastanak. Ostajem vjerni navijač, Hajduku želim svu sreću u nastavku sezone, kao i svome nasljedniku - poručio je Bjelanović.

Split, 020919.
Tiskovna konferencija povodom zavrsetka prelaznog roka za nogometase.
Na tiskovnoj konfereciji novinarima su se obratili Sasa Bjelanovic, Marin Brbic i Luksa Jakobusc.
Na fotografiji: Sasa Bjelanovic
Foto: Duje Klaric/ CROPIX
Duje Klaric/ CROPIX / CROPIX

Poput Burića i Bjelanović se našao na udaru kritika zbog slabijih rezultata u zadnje vrijeme, eliminacije iz kupa, loših predstava na gostovanjima gdje su "bijeli" više od sto dana bez pobjede.

- U okviru razgovora o daljnjem kadrovskom jačanju kluba na svim razinama, od igrača pa do Uprave, sportski direktor je stavio mandat na raspolaganje, a ja sam mu se na koncu iskreno zahvalio na suradnji. Imamo dobru momčad, ali prostora za poboljšanje i daljnji napredak, uključujući i ulazne i izlazne transfere, uvijek ima. Budući da nam uskoro predstoji zimski prijelazni rok, usuglasili smo se da je najbolje da novi sportski direktor predstavi novu sportsku politiku koja će biti provedena u skladu s klupskom. Želeći ostaviti dovoljno vremena za odabir novog kandidata, a potom i dovoljno vremena novom sportskom direktoru za pripremu prijelaznog roka, odlučili smo se za okončanje suradnje – kazao je Brbić.

Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

O izboru nasljednika je kazao.

- U ovom trenutku imamo nekoliko otvorenih opcija, a po usklađenju planova kandidata s planovima kluba i okončanju razgovora, uslijedit će imenovanje. Svjesni smo da nemamo baš puno vremena, ali nećemo srljati jer najvažnije je odabrati kandidata koji će se pokazati kao najbolje rješenje, kao što je i odabir Bore Primorca za voditelja Akademije. Nakon uspostave financijske na redu je uspostava stabilnosti i u sportskom segmentu.

Na vruću stolicu Bjelanović je sjeo lanjskog svibnja kada je naslijedio Marija Branca. Njegov rad bio je podložan kritikama javnosti zbog niza dovedenih igrača koji se nisu pokazali kao pojačanja. Nekoliko puta već je nudio svoj mandat na raspolaganje. Primjerice prošlog kolovoza, nakon domaćeg poraza od Gorice (0:2) i katastrofalnog starta u sezonu. Njegovu i ponuđenu ostavku trenera Željka Kopića odbio je tadašnji predsjednik Jasmin Huljaj. Slično se ponovilo i ovog ljeta, poslije debakla protiv Gzire. Tada je opet "preživio", ali je smijenjen trener Siniša Oreščanin. Ovaj put je ishod bio drugačiji.

Za razliku od prošlog kada su uglavnom igrači stizali bez odštete, na posudbu, ovog ljeta Hajduk je dublje posegnuo u blagajnu u pokušaju da se pojača. I dok se za one najmlađe igrače od kojih bi klub trebao u budućnosti profitirati na terenu i financijski ima više strpljenja (Čolina, Dolček), izostao je bolji učinak onih iskusnijih koji su angažirani, prije svega napadača. Od trojice koje je ljetos angažirao, Eduok nije zabio gol već tri mjeseca, Jakoliš uopće, a Bulos nije niti zaigrao. O problemu napadača je dan prije progovorio i Burić.

Mada je Hajduk na drugom mjestu koje donosi glavni postavljeni cilj plasman u kvalifikacije LP, igre i rezultati bili su kap koja je prelila čašu koja se dugo punila. Još od svih ljetošnjih događanja, razdora s tadašnjim voditeljem Akademije Krešimirom Gojunom i optužbama potonjeg za navodno namještanje utakmice Hajduka II sa Šibenikom, do Gzire kao jedne od najvećih rezultatskih sramota u povijesti kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:59