Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
BORBA ZA MJESTO U PRVIH 11

VELIKA BORBA ZA MODRO KRILO Olmo ‘pobjednik’ natjecanja za Fernandesova nasljednika, Španjolac slavio u srazu s mladim Brazilcem

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. svibanj 2017. 00:20

Je li Dinamo pogriješio kad je pustio Fernandesa u Tursku? Gledajući u njemu igrača koji je donio Ligu prvaka, koji je, kad mu se igralo, bio prevaga, možda i najbolji igrač HNL-a, onda svakako jest.

Međutim, ako gledamo cijeli “paket Fernandes”, a u njemu su brojne utakmice u kojima mu se nije dalo igrati, stalno opominjanje i kažnjavanje zbog nepredvidljivog ponašanja, česti izostanak voljnog momenta... onda ta odluka i nije tako dvojbena. Još kad se tome doda da mu idućeg ljeta istječe ugovor pa je ovo vjerojatno i zadnja prilika da Dinamo i vrati dio novca koji je uložio u Fernandesa.

Brazilac još na nuli

No, kakav god bio taj Čileanac, koliko god “trgao” živce suigračima i trenerima, nije ga jednostavno nadomjestiti, Ivajlo Petev još traga za njegovim nasljednikom. Prvo je na toj poziciji igrao Ćorić, znamo da to ne izgleda najbolje, Ćorić nije taj tip igrača, niti je to pozicija na kojoj uživa. Stigao je zimus Guilherme, također da bi pokrio krilne pozicije, pogotovo ovo lijevu. No, taj Brazilac nam dosad ničime nije pokazao da će biti pojačanje.

Zagreb, 110317.
Stadion Maksimir.
MAXtv Prva Liga, 1.HNL, 24.kolo, utakmica seniora GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji:  Guilherme.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Nakon onog prvog dojma, koji je bio dobar, Guilherme nije napravio nikakav iskorak, do izražaja sve više dolaze mane, a osim te brzine nismo primijetili neku drugu vrlinu. I brojčano, njegov učinak je dosad ravan nuli, niti gola niti asistencije. U redu, dečku treba dati malo vremena, ovo su mu prvi mjeseci u Europi, nije se lako prilagoditi na potpuno novi način života i igranja nogometa, međutim, po onome što je dosad pokazao, ne djeluje da je igrač od pet milijuna eura, koliko bi ga Dinamo trebao platiti ili dečko koji bi u budućnosti trebao donijeti dvostruko višu zaradu, kako se moglo neslužbeno čuti i maksimirskim kuloarima.

Vinkovci, 260217.
Stadion Cibalia.
Utakmica 22. kola MAXtv Prva liga izmedju NK Cibalia i NK Dinamo Zagreb. 
Na fotografiji: Olmo Daniel.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
CROPIX

Neće ga gol

Na lijevoj je strani krilo igrao i Mario Šitum, ali on je igrač za sve pozicije, na obje strane terena, u očima Ivajla Peteva nije primarno “Fernandes”, pa je, nekako, u svim tim turbulencijama koje Dinamo proživljava ovog proljeća, najbolju startnu poziciju uhvatio Dani Olmo. Može i on i desno i lijevo, u zadnje dvije utakmice bio je u startnoj postavi, na lijevom krilu i - položio! Pogodio je dvije grede, neće mu lopta u mrežu, međutim, razigran je, okomit i opasan, dočekao je svojih pet minuta.

- Radit ću i dalje maksimalno kao i dosad i vjerujem da će doći i pogoci - rekao je nakon dvoboja u Zaprešiću Dani Olmo, koji je puno puta već dosad rekao da samo želi igrati, nije mu bitna ni pozicija.

Međusobni obračun

On je ovoga proljeća odigrao 422 minute za Modre, krenuo je kao starter, pa onda jednom vrijeme opet igrao za Dinamo II, sad se, nakon što je Petev počeo s “drugim mandatom”, vratio u prvih 11. Ima priliku do kraja sezone osigurati tu poziciju i za početak priprema i novu sezonu, nastavi li kao protiv Cibalije i Intera.

Iduća je utakmica Split, u Parku mladeži, još jedna momčad s dva ljestvice, još jedna prilika za razigravanje. Nema Soudanija zbog kartona, možda će na krilima zaigrati i Guilherme i Olmo. U “međusobnom obračunu”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 14:02