DVA NA PREMA JEDAN

VELIKA DRAMA ODLUČILA KONAČNOG POBJEDNIKA HAJDUKA I DINAMA Mlade nade se nadmetale cijeli dan, juniori Bijelih slavili u infarktnoj završnici

Juniori Hajduka osvajači su Kupa Hrvatske, u finalnom dvoboju su bili bolji od Dinama 6:4 nakon boljeg izvođenja jedanaestweraca. Junak pobjede je vratar "bijelih" Davor Matijaš koji je tijekom susreta imao nekoliko vrhunskih obrana. U raspuccavanju s "bijele točke" Matijaš je pročitao i obranio udarce Pranjića i Špikića, a vrlo blizu je bio i da zaustavi udarac Stanića. Sva četiri Hajdukova izvođača Simonović, Skorup, Krajina i Delić bila su sigurni i pehar nose u vitrine Poljuda
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 19. svibanj 2017. 20:15

HAJDUK - DINAMO 2:2 (1:1), penali 4:2

Finale Kupa Hrvatske za juniore

Ludbreg - gradsko igralište

Sudac: Mario Zebec (Cestica)

Strijelci: 0:1 Ćuže (4.), 1:1 Hudeček (17. - autogol), 2:1 Delić (80.), 2:2 Đurasek (82. - 11m)

Jedanaesterci: Pranjić - Matijaš brani, 1:0 Siminović, 1:1 Stanić, 2:1 Skorup, Špikić - Matijaš brani, 3:1 Krajina, 3:2 Ćuže, 4:2 Delić.

Hajduk: Matijaš, Budalić, Čančar, Barišić, Batarelo, Nejašmić, Pasariček, Ćurić, Skorup, Teklić, Rakić.

Dinamo: Kotarski, Hudeček, Gjira, Stanić, Briški, Čuić, Dadić, Knežević, Ćuže, Đurasek, Špikić.

----------------------------------------------------------------------------------

Raspucavanjem s bijele točke u juniorskoj konkurenciji presuđen je jednodnevni troboj za Hrvatskim nogometni kup mladih kategorija Dinama i Hajduka na stadionu Podravine u Ludbregu. Splićani su bili uspješniji s dva naprama jednom trofeju, jer su u kategoriji do 19 godina 'bijeli' svladali 'plave' 4-2.

U prvoj, jutarnjoj utakmici trostrukog programa, Hajdukova momčad do 15 godina starosti svladala je Dinamovu 3-1. Poveli su Zagrepčani pogotkom Šaranića u 3. minuti, a Splićani sretno došli do prilike za izjednačenje jer je suparni igrao rukom, 11-erac je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena realizirao Galić. I kad su se već čekali 11-erci, minutu prije kraja Bebić je jedan odbijanac pospremio u mrežu za 2-1, a u četvrtoj minuti nadoknade Ljubičić 3-1.

U drugoj utakmici, od 13 sati, modra je U-17 momčad, bez ozlijeđenog kapetana Bartola Franjića, svladala 'bijele' 3-2. Ovaj put su Splićani rano poveli (Šego, 5.), a Zagrepčani izjednačili s bijele točke (Pršir, 22.). Na početku drugog poluvremena Hadjuku je zbog prigovora isključen Kreković, a Dinamo je već u 49. minuti pogotkom Marina iz slobodnog udarca poveo 2-1. Međutim, nakon prekida u 57.. minuti Blagaić je kaznio neopreznost 'dinamovaca' i ponovno izjednačio, da bi u 63. Šipoš bio najspretniji pred vratima suparnika i pogodio za pokazalo se konačnih 3-2 i duplu krunu.

Popodne, pak, juniori su na 11-erce, jer je nakon 90 minuta bilo 2-2. 'Purgeri' u žutim dresovima poveli su preko Čuže (4.), izjednačio je nes(p)retnim autogolom Hudeček (17.). U 80. minuti Delić je doveo Splićane u vodstvo, no samo dvije minute kasnije njegov je suigrač Skorup igrao rukom, a Đurasek sigurno realizirao kazneni udarac. Unatoč nekoliko prigoda s obje strane u preostalom vremenu, ostalo je 2-2, a pri raspucavanju su više živaca imali 'hajrukovci', njihov vratar Matijaš zaustavio je udarce Pranjića i Špikića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:35