Soccer Football - Club World Cup - Semi-Final - River Plate v Al Ain FC - Hazza Bin Zayed Stadium, Al Ain City, United Arab Emirates - December 18, 2018 Al-Ain coach Zoran Mamic gestures REUTERS/Suhaib Salem
REUTERS/Suhaib Salem

PRESLAGIVANJA NA MAKSIMIRU

VELIKA ROŠADA NA MAKSIMIRU: ZORAN MAMIĆ NA KORAK DO POVRATKA U DINAMO Evo kako bi dolazak Mamića utjecao na poredak i funkcije u klubu!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 28.05.2019. u 12:56

 • Izvršni odbor Dinama zasjedao o vrlo važnoj temi, konačna odluka kroz desetak dana

  Vijest da bi Zoran Mamić mogao postati sportski direktor Dinama uzburkala je zadnjih dana vode oko Maksimira, a sinoć se ta tema našla i na sjednici Dinamova Izvršnog odbora, koji je upoznat s tom idejom.

  Odluke još nema, trebala bi se znati za sedam do 10 dana, a ona navodno u ovom trenutku ovisi ponajviše o Zoranu Mamiću. Naime, na stolu mu je još uvijek nekoliko ponuda s Bliskog Istoka, najbogatija navodno opet iz Emirata. Po tom prijedlogu, postane li Zoran Mamić sportski direktor, Damir Krznar bio bi novi šef omladinske škole, a Marijan Vlak, koji je dosad objedinjavao te funkcije, (p)ostao bi glavni klupski skaut.

  Soccer Football - Club World Cup - Final - Real Madrid v Al Ain - Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi, United Arab Emirates - December 22, 2018 Al-Ain coach Zoran Mamic before the match REUTERS/Suhaib Salem - RC1D70083240
  REUTERS/Suhaib Salem

    

  Jasno, nije to lagana odluka ni za koga, pritom je najmanje upitna Mamićeva stručnost. Od ranije je već najtrofejniji Dinamov igrač, trener i sportski direktor, sigurno je i u inozemstvo dodatno sazrio za ovu ulogu, tu nema nikakve dvojbe. Međutim, s druge je strane ta priča o optužnicama i presudi, koje ima na leđima i koje nose neizvjesnu budućnost.

  Ne treba naglašavati da bi povratak Zorana Mamića izazvao svakojake reakcije i pitanja je li u takvoj situaciji kad je opterećen tim teretom i budućnost mu je neizvjesna, njegov povratak prava odluka, bi li to više donijelo ili odnijelo. Također, tu je i pitanje kako bi međusobno surađivali on i Nenad Bjelica. Dva trenera s imenom i prezimenom i rezultatima iza sebe, s možda i drugačijim pogledima na nogomet, ako su dosad i dobro surađivali, kako li će surađivati ako jedan drugom bude šef?

  Puno je toga još ‘na vagi’, zato je i ostao taj time-out od desetak dana do konačne odluke.

  Iz drugih medija