Screenshot HNTV
PREDSTAVA ZA PAMĆENJE

VIDEO: ČUDESNA VEČER I OVACIJE PUBLIKE ZA MLADOG DINAMOVCA U DRESU ISTRE! Talentirani napadač zabio hat-trick i na rijetko viđen način otvorio sezonu!

ISTRA 1961 - VARAŽDIN Mladi ofenzivac na posudbi iz Dinama zabio pet golova u dva kola, odnosno sve golove Istre u ovoj sezoni!
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. kolovoz 2019. 22:37

Vrlo dobrom igrom većim dijelom utakmice Istra 1961 pobijedila je Varaždin s 3:1. Tako su Puljani upisali drugu uzastopnu pobjedu, a otkrili pravog junaka toga skora. Mario Ćuže postigao je prvi prvoligaški hat-trick u karijeri i zaslužio ovacije iznimno raspoložene pulske publike. Toliko pljeska igračima i treneru Prelecu odavno se nije čulo u Puli.

Na Drosini se, po sunčanom, ali ugodnom vremenu okupilo oko dvije tisuće gledatelja. Dobar odziv na prvu domaću utakmicu sezone potvrda je da je pulska publika pozitivno doživjela prva dva nastupa u gostima. Ivan Prelec je u postavi opet mijenjao. Galileu (zbog kartona) mijenjao je Lončar, dok je u napadu umjesto Fuentesa zaigrao Perić-Komšić. Očito trener Puljana nije bio prezadovoljan formom Španjolca u prošlom tjednu i šansu je pružio mladom Perić-Komšiću. Perković je izveo očekivanu postavu, s 4-2-3-1, u kojoj se Jertec u posjedu spuštao između dva stopera i inicirao akcije gostiju. Doduše, u prvom dijelu se to svelo uglavnom na duge lopte, koje su bile lak plijen zelenih (danas) igrača.

Istra je odmah napala i visoko pritisnula. Vidjela se velika želja Prelecovih igrača da odmah pokažu da bi ovo mogla ipak biti drugačija sezona u odnosu na prošlu. Dakle, s više zadovoljstva i dobre igre. Već u osmoj minuti to se pokazalo u praksi. Brzu kontru okrunio je Ćuže na sjajan zadnji pas Ivančića. Puljani su djelovali bolje i razigranije, Varaždin bez moći u ofenzivnoj igri teško je dolazio u završnicu. No, nakon dvadesetak minuta ipak su gosti uspostavili ravnotežu, Puljani su malo prepustili inicijativu Varaždincima, ali oni jednostavno nisu znali ozbiljnije ugroziti domaći gol.

Bolji suparnik

Nakon 30. minute Istra opet diže ritam i preko brzih Gržana, Grujevića te Ćužea unosi neravnotežu u obranu Varaždina. Jedna takva akcija ‘samo slučajno’ nije okrunjena drugim pogotkom. Bila je posljednja minuta pred odmor kad je Gržan pobjegao sam u napad, izborio prostor za šut pokraj stopera gostiju, ali je iz idealne pozicije pucao preko gola!

Na odmor se išlo sa uvjerljivim dojmom da je Istra bitno bolja od suparnika, u čijim redovima smo primijetili dosta nervoznih međusobnih reakcija. U nastavku je Perković ubacio novog igrača, Glavicu, a izvadio odveć statičnog Jerteca. To je odmah promijenilo dinamiku igre gostiju, jer je Glavica stalno radio višak. Iz jedne takve akcije došlo je do navodnog prekršaja za kazneni udarac. Nakon što je Benko realizirao jedanaesterac Puljani su osjetili udarac. Trebalo im je nekoliko minuta da opet uhvate ritam i mirnoću igre. Tada je na scenu stupio, ili se opet nametnuo, Mario Ćuže. Postigao je još jedan pogodak i zaokružio razdoblje iz snova. Debitirao je u prvoj ligi i u dva kola upisao čak pet golova!

U finišu utakmice Istra je još morala ozbiljno motriti na Glavicu, koji se pokazao najučinkovitijim gostujućim igračem, ali je ipak bez većeg stresa privela utakmicu kraju za drugu uzastopnu pobjedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 15:57