Foto: Duje Klaric / CROPIX
POD STALNIM PRITISKOM

VELIKA VIJEST S POLJUDA: ŽELJKO KOPIĆ OTKRIO 'Razgovarao sam s predsjednikom i dobio povjerenje, što se tiče eventualnog otkaza. Ja sam inzistirao...'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. kolovoz 2018. 11:17

Nakon bolnog ispadanja iz Europe u četvrtak u Bukureštu, Hajduk se okreće domaćem prvenstvu. Start je bio loš - samo dva boda u tri utakmice - stoga je pobjeda u nedjelju protiv Gorice u Poljudu (nedjelja, 21 sat) nužna.

- Sigurno će biti negodovanja kod igrača jer je teren takav da se ne možemo dodati na njemu. Igrači su na treningu frustrirani. Gorica će doći s blokom, imaju par opasnih igrača u kontranapadu. Pokušat ćemo uspostaviti pas-igru i doći do pravog rezultata. Svi očekuju pobjedu, ali neće biti jednostavno - kaže trener Željko Kopić.

No priča se jednostavno morala vratiti na događanja nakon poraza od FCSB-a.

Je li došlo do kakvih razgovora s predsjednikom i sportskim direktorom po pitanju vašeg statusa?

- Razgovarali smo jučer (op.a. u petak) dosta dugo, predsjednik, sportski direktor i ja. Inzistirao sam kao do sada na jasnim smjernicama. Predsjednik mi je nekoliko puta deklarativno iskazao povjerenje, a ja sam inzistirao da se to povjerenje pretoči u konkretne stvari kako bi klub i momčad išli naprijed, prenosi Slobodna Dalmacija.

Na što konkretno mislite?

- Rekao sam predsjedniku koje su potrebe momčadi, on je stalno u razgovoru sa sportskim direktorom i zna situaciju, ali neke stvari nisu se mogle realizirati. Morao se čekati jaki izlazni transfer da bi momčad dobila što joj treba. Neki su igrači dugo blizu odlaska pa se ni taj dio nije mogao ostvariti. Cijelo ovo vrijeme radili smo u disbalansu svega i svačega. Vjerujem da će se to brzo maknuti s mrtve točke.

Kako sada izvući momčad iz ove situacije?

- Jasno mi je da u velikom broju sezona nakon neuspjeha u Europi dolazi do pada, a mi smo ove sezone i u prvenstvu krenuli rezultatski ispod razine Hajduka. Nemamo prevelikih opcija. Moramo krenuti put gore kako god znamo. Imamo sastanak s igračima danas (op.a. subota) i vjerujem da je svaki pojedinac svjestan gdje smo i što Gorica nosi.

Može li vas svlačionica prihvatiti kao lidera?

- Od siječnja do srpnja često sam razmišljao kako stvari idu dobro, ali sam vidio da neke stvari ne štimaju i nisam si htio dopustiti da budem samo jedan u nizu onih koji nisu napravili očekivano. Jedno je rješenje maknuti se i otići, a drugo boriti se. Uvijek ću se boriti! Drugačije ne mogu, neću i ne znam. Nastavio je:

- Nije jednostavno jer su igra i rezultat loši, a oni onda determiniraju odnose u svlačionici i povjerenje treneru jer je on prvi na udaru. Kroz medije se stvori slika da si napravio pogreške, da si se pogubio i da nemaš jasnu sliku. No to mi je potpuno jasno jer ljudi barataju malim brojem informacija. Ja sam tu da to prihvatim i radim kako mislim da je najbolje za Hajduk

Objasnio je kako se stalno nalazi pod pritiskom.

- Od prvog dana kad sam došao rekao sam da želim što kvalitetnije odraditi ovaj posao i biti ponosan što sam trener Hajduka. Do sada sam imao dva razgovora s Torcidom, prvi put u Osijeku nakon prolaska u Kupu kada sam poslao poruku da je ekipa spremna za borbu, a htio sam i donijeti malo mira tadašnjim čelnicima. A drugi put nakon poraza od Rudeša kada je svlačionica bila podijeljena. Pola je igrača pozdravilo Torcidu, a pola nije. Napravio sam to da zadržim koheziju između navijača i ekipe do finala Kupa. Gledao sam isključivo klub, a ne sebe.

Nižić?

- Za svakog igrača pokušavam naći razumijevanje, ali nemam mandat koji donosi završne poteze. Iznad mene su sportski direktor i predsjednik. Ako Nižić kaže da nije spreman za igru, ja to moram poštivati.

Futacs?

- Prijelazni rok traje do kraja mjeseca, vidjet ćemo kako će se situacija razviti.

Memolla?

- Isto tako.

Filip?

- Napravio je pomak u treningu i radi sve bolje. Dva puta sam ga vodio na put, ali nisam ga stavljao među 18 zbog taktičkog plana.

Said?

- Kvalitetan je igrač i svi znamo u kakvoj se situaciji našao u odnosima s klubom i navijačima. Bila je najbolja opcija za obje strane da ode, zato je momčad i bila nedefinirana. Od prvog dana Said kod mene ima dobar status i dao je doprinos

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:12