Foto: Tom Dubravec / CROPIX
UTAKMICA KOJA SE NE SMIJE IZGUBITI

VELIKI DERBI NA POLJUDU I DIREKTNI OKRŠAJ ZA DRUGO MJESTO Stare rane peku, navijači su bijesni, ali kapetan poručuje: 'Zaboravili smo Rudeš!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. studeni 2017. 16:13

Dva dana uoči utakmice s Osijekom kapetan Zoran Nižić i njegov zamjenik Josip Radošević izašli su pred novinare da bi objasnili što očekuju od subotnjeg dvoboja. Drugoplasirani Hajduk i trećeplasirani Osijek dijeli samo gol-razlika, identičan je bodovni učinak. Izjednačeni suparnici koje osim prvenstvenog dvoboja za četiri dana čeka i susret četvrtfinala Kupa u Gradskom vrtu.

- U Puli smo dobro odigrali i, što je najvažnije, uzeli smo tri boda. I okrećemo se Osijeku - kratko je poručio kapetan Nižić.

Zadovoljan je Nižić kako su se Bijeli izvukli iz neugodne situacije nakon poraza od Rudeša.

- Zaboravili smo Rudeš, samo gledamo prema naprijed. Protiv Istre smo visokim presingom na suparničkoj polovici došli do tri pogotka. Iz Pule smo donijeli pobjednički gard, s takvim pristupom želimo ući i u dvoboj sa Osijekom.

Je li Osijek iznenađenje sezone?

- Već su i prošle godine pokazali da su pravi, nisu oni iznenađenje ove sezone. U kontinuitetu igraju dobro, premda imaju problema s momčadima iz donjeg dijela poretka.

To je detalj koji razlikuje Hajduk i Osijek. Momčad Zorana Zekića odlično igra u ogledima s najjačima, dok velikih problema imaju s klubovima koji tavore na dnu ljestvice. Za razliku od Hajduka koji je u četiri utakmice s Dinamom, Osijekom i Rijekom uspio uhvatiti samo jedan bod. Kako objasniti te rezultatske anomalije kod obje momčadi?

- Ne znam što je razlog kod Osijeka, možda Osječani imaju veću motivaciju s jačim suparnicima. Mi nismo uspjeli ni u jednoj do sada pobijediti u ogledima protiv momčadi iz vrha, ali moram reći da smo skupo platili naše pogreške. Svaka je, nažalost, bila kažnjena. I nisu nam se poklopile dobre stvari.

U prijevodu, falilo je sreće, smatra kapetan Bijelih u analizi dosadašnjih susreta s Dinamom, Rijekom i Osijekom ove sezone. Za kraj priče s Nižićem nismo zaboravili i ključno pitanje. Kakvu atmosferu očekujete sutra na Poljudu? Koliko gledatelja?

- Očekujemo veliku podršku navijača i jako dobru atmosferu, a mi ćemo učiniti sve da dobijemo utakmicu. Da svi budemo sretni nakon Osijeka - zaključio je kapetan.

Ne pričaju Bijeli o tome što se događalo u dva zadnja susreta. Žele što prije zaboraviti sve neugodnosti s navijačima iz utakmica s Rudešm i Istrom. I držati pozitivni stav.

- Istina, s velikom pozitivom ulazimo u sljedeće utakmice. Drugi smo na tablici, sve ostalo treba zaboraviti - optimistički će kazati Josip Radošević, veznjak Bijelih koji drži sredinu terena.

Dva susreta imaju Bijeli s Osijekom.

- Jako ozbiljno moramo shvatiti obje utakmice. Pohvatali smo zamisli novog trenera, ali ima tu još mjesta za napredak - poručio je Radošević.

Pričalo se malo i skromno. Valjda su glavnu "priču" igrači Hajduka ostavili za subotu navečer na Poljudu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 03:17