Split, 270817.
Nogometna utakmica 7. kola Hrvatski telekom prve lige na stadionu na Poljudu.
Hajduk - Istra 1961
Na fotografiji: Torcida
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

'DISKRIMINIRAJUĆI POZIV NA NASILJE'

VELIKI JADRANSKI DERBI PRED PRAZNIM POLJUDOM? Hajduku prijeti kazna zbog Torcidinog skandiranja kontra Zdravka Mamića

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 29.08.2017. u 08:38

 • Torcidino skandiranje protiv Istre može dovesti do zatvaranja čitavog Poljuda protiv Rijeke

  Delegat utakmice Hajduk - Istra (2:0) Zdenko Blažičević iz Gradine u zapisnik susreta unio je i neprimjereno navijačko skandiranje iz finišu dvoboja. Delegat je zabilježio da su navijači Hajduka sa sjeverne tribine poljudskog stadiona u 85. minuti izvikivali poruke uperene protiv Zdravka Mamića, a čiji se sadržaj inače sankcionira po članku 88. Disciplinskog pravilnika kao “diskriminirajući poziv na nasilje”. Blažičević je zapisao:

  “Navijačka skupina Torcida u 55. minuti zapalila je tri baklje, u 58. minuti dvije, u 72. minuti 15 u počast poginulim Vatrogascima na Kornatima i u 80. minuti jednu, naglašavam da baklje nisu bačene u teren za igru, već su ostale na tribini i nisu ometale tijek igre. U 32. minuti ista navijačka skupina je u nekoliko navrat skandirala “HNS pederi nogomet ste sjebali”, te od 85. u više navrata skandirali “Zdravko Zdravko Zdravko cigane tko te ubije heroj postaje, ubit će te Splićani”.

   

  Za takav disciplinski prekršaj zapriječena je kazna u rasponu od financijske pa sve do zatvaranja jedne od tribina ili čitavog stadiona. Podsjetimo, prošle sezone Hajduk je za utakmicu s Interom u jesenskom dijelu prvenstva bio kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine zbog navijačkih poruka s pozivom na nasilje u susretu Bijelih i Osijeka na Poljudu. S obzirom na to da je sljedeća utakmica Hajduka na domaćem travnjaku Jadranski derbi s Rijekom 9. rujna, jasno je da izvješće delegata dobiva još više na zanimljivosti.

  Ali, olakšavajuća okolnost za Hajduk jest činjenica što Prva HNL još uvijek nema disciplinskog suca u novoj sezoni. Naime, Darko Kolesarić, imenovani novi disciplinski sudac za sezonu 2017/18. još uvijek nije počeo s radom jer nema potrebnu dozvolu MUP-a.