Cropix/Marius Simensen
GRADSKI DERBI

Veliki poticaj za Dinamo uoči nastavka sezone: Mamić najavio povratak Pjace i pozvao navijače

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 12. veljača 2016. 16:21

Modri gradskim derbijem protiv Zagreba (nedjelja, 17:00) otvaraju nastavak prvenstva i nastavljaju svoju obranu naslova prvaka. Uoči utakmice trener 'modrih' Zoran Mamić pričao je o stanju u momčadi te pozvao navijače u Kranjčevićevu.

- Čekamo nastavak prvenstva s velikom željom i veselimo se utakmici. Nadamo se da će vremenske prilike biti bolje i da ćemo igrati "normalnu utakmicu". Što se tiče Zagreba, kako god to izgledalo na ljestvici oni su nam u prošlim utakmicama često stvarali dosta problema. Naše igre u Kranjčevićevoj također nisu bile prave i očekujem da to ovoga puta bude na visokom nivou – rekao je trener na početku pa nastavio o problemima:

- Rog ima kartone, a Taravel, Henriquez, Gonçalo, Pivarić i Ademi su van kadra – kaže trener koji je rekao da će utakmicu početi Stojanović, a očekuje se i povratak Sigalija.

Navijače će izuzetno razveseliti i vijest o povratku Marka Pjace.

- On je već u Španjolskoj intenzivno radio s ekipom i individualno tako da fizički nije upitan, a nogometni dio naravno nije na razini. Ipak,li on je plemenit igrač tako da to nikada nije niti bilo upitno i sretni smo što će konkurirati za utakmicu sa Zagrebom.

Dinamo je nastavak sezone otvorio odličnom igrom i pobjedom u Zaprešiću, a sada slijedi – nadogradnja:

- Nakon jedne službene utakmice je teško govoriti o kontinuitetu, ali ta je utakmica bila jako dobra. Igrači su pokazali što smo od njih tražili i sada očekujem nadogradnju iz utakmice u utakmicu – kaže trener pa nastavlja o ciljevima za proljeće.

- Imamo puno stvari koje želimo. Mi smo u Sloveniji na ljetnim pripremama radili više na obrani jer nas je čekala europska sezone, a sada smo u Španjolskoj ipak nešto više radili napadački dio jer više nema Europe tako da očekujem da se poboljšamo i u tom segmentu. Naravno, ako gledamo daleko i prema ljetu onda želimo zadržati ekipu na okupu i pojačati se na lijevom beku i zadnjem veznom gdje smo ostali bez nekih igrača.

Što se tiče "pobjednika prijelaznog roka" trener je jasno rekao.

- Nije to natjecanje i nema nagrade za to, ali po meni je Dinamo napravio najbolji posao jer smo zadržali 99 posto ekipe, priključili brojne mlade igrače i doveli Petra Stojanovića na poziciji koju smo htjeli. Što se tiče Rijeke i njihovih pojačanja, moram reći da površno znam igrače koje su doveli i vrijeme, igre i rezultati će pokazati koliko su se dobro pojačali. Mi se trebamo koncentrirati na nas i biti pravi.

Za kraj je trener pohvalio navijače na utakmici u Zaprešiću i pozvao ih i na iduće utakmice:

- U Zaprešiću sam nakon utakmice zaboravio pohvaliti navijanje koje je cijelu utakmicu bilo korektno i navijači su bodrili momčad. Dobrim igrama i boljim vremenom sam siguran da će i navijači doći podržati momčad, biti uz njih i zajedno na kraju slaviti.

Linker
19. travanj 2024 11:03