Ante Cizmic / CROPIX
VELIKI UPITNIK

VELIKI PROBLEMI - HAJDUK OSTAO BEZ TRI VRLO VAŽNA IGRAČA Tko to u Hajduku neće igrati, a dobio je liječničku dozvolu na nastup protiv Gorice?

PROBLEMI Hajduk uoči zahtjevnog gostovanja ostao bez tri vrlo važna igrača
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. studeni 2018. 09:13

Oslabljen Hajduk stiže danas (15.00) u jugoistočno zagrebačko predgrađe na megdan najvećem iznenađenju prvenstvu. Hit Gorica, to je protivnik Hajduka. Zvuči kao nekadašnji slovenski prvoligaš. Ali, nije Vuliću do šale...

- U odnosu na utakmicu sa Šibenikom ostali smo bez Gyurcsa, Caktaša i Tudora. Po doktoru su neki mogli, ali ipak ne idu na put - zagonetno je kazao Vulić i odmah dodao:

- Ali, koga nema bez njega se mora.

Zagonetka je tražila i dodatno pojašnjenje. Tko je mogao, a nije putovao?

- To morate pitati doktora - odgovorio je Vulić.

Ostalo je tako “u zraku” medijima da se sami pozabave time tko je prijavio ozljedu, a tko je uistinu u nemogućnosti zaigrati. Tek se može konstatirati kako su Gyurcso i Tudor dobili udarce u dvoboju sa Šibenikom, a Caktaš ne igra radi hematoma na ruci. Oko nastupa Caktaša ostala je najveća enigma, jer jasno je bilo da nema frakture ruke, pa se shodno tome računalo da će biti spreman za Goricu. Ali na kraju opet nema Caktaša koji je Rijeku propustio zbog kartona, a Goricu ne igra radi ozljede.

Današnji dvoboj već je šesta prvenstvena utakmica koju propušta najskuplji igrač Hajduka. Nije igrao Lokomotivu na Poljudu, zatim u tri u “komadu”, od Gorice preko Intera do Belupa u Kopićevom mandatu, te dvije ovotjedne kod Vulića. Pola jeseni u HNL-u je već odgledao s tribina ili TV-a. Previše za igrača takve reputacije i statusa.

U svakom slučaju, Vulić mora radi ozljeda ponovno mijenjati sastav, vraća li se Juranović na desnog beka?

- Bit će promjena zbog igrača koji nedostaju, ali ovo su prave utakmice da se pokaže karakter igrača. Za desnog beka imamo Šehića, jer bilo bi šteta Juranovića vraćati na beka kada već dobro igra u sredini.

Zagreb, 211018.
Kranjceviceva.
Utakmica 11. kola Prve HNL izmedju Lokomotive i HNK Hajduk S.D.D.
Na fotografiji: Zoran Vulic, trener Hajduka.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX

Tako bi Hajduk u Gorici mogao startati s novim bekovskim parom Šehić - Fomitschow, jer razvidno je da Vulić mora mijenjati i osvježiti momčad nakon 120 minuta u Šibeniku. Planirao je strateg Bijelih odmoriti važnije karike na Šubićevcu, ali nije to bila utakmica za kalkulacije.

- Istina je da smo računali kako ćemo neke odmoriti, ali nažalost nije ispalo tako. Momčad moramo regenerirati, ali što bi rekli u Engleskoj gdje svaka dva dana igraju utakmice? Gdje ćemo doći ako bi na to mislili... Je, potrošila se momčad u Šibeniku, ali stalno naglašavam, važno je proći. Nekad trebaju 33 udarca, a nekad prvi uđe. To je nogomet. I vratar je bio odličan, a mi smo sami sebe pogađali na crti. Igrao sam ja i protiv Metalca iz Siska prije 35 godina, pa smo ih jedva dobili u polufinalu Kupa. Prolaz se samo piše.

Toliko o Hajduku, jer treba nekoliko rečenica posvetiti i domaćinu. Prošle godine drugoligaš, a ove sezone četvrtoplasirana momčad elitnog razreda sa čak 10 bodova ispred Hajduka. Tko bi takav scenarij mogao zamisliti prije početka sezone.

- Gorica igra na kontre, imaju tog napadača koga bi htjela cijela prva liga. Igraju agresivan nogomet, natrag su snažni i svaki je start na rubu žutog kartona. Prema naprijed su brzi i opasni, nadasve jednostavni. Moram reći, igraju muški nogomet.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:09