Foto: Boris Kovacev / CROPIX
OTPAO I KAPETAN

VELIKI PROBLEMI ZA NENADA BJELICU UOČI DERBIJA NA MAKSIMIRU Modri na Rijeku bez čak tri prvotimca! Jedan izgubljen i za start Europske lige?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. kolovoz 2018. 16:55

Pred Dinamom je u nedjelju (21 sat) derbi s Rijekom, a Nenad Bjelica, po svemu sudeći, neće moći računati na čak trojicu prvotimaca iz dvoboja s Young Boysima. Dakle, sva trojica igrača koja su napustila teren u utorak izašla su zbog ozljede i, kako sad stvari stoje, nitko od njih neće moći igrati protiv Riječana.

Arijan Ademi izišao je u prvom poluvremenu zbog problema s mišićem. Nije se uspio dokraja oporaviti još od Berna, u susret je ušao “zakrpan”, nije dugo izdržao. Jedan udarac koji je dobio u to mjesto bio je dovoljan da kapetana izbaci s travnjaka. Dodatne pretrage pokazat će koliko je ozljeda ozbiljna, a zasad je sigurno da Ademija neće biti u nedjelju kontra Kekove družine. No vjerujemo da će do početka Europske lige, a prva se utakmica igra 20. rujna, Ademi biti spreman.

A to je pak upitno za Mislava Oršića. On je iskrenuo gležanj, šepao je nakon utakmice, nije skrivao bol. Navodno da je baš “pošteno” iskrenuo zglob, ići će i on na preglede, ali kako smo čuli nakon utakmice, tu bi mogla biti riječ o višetjednoj stanci ako se potvrde preliminarne sumnje. U ovoj momčadi koja je dosad igrala europske utakmice Oršić je bio jedan od nezamjenjivih, ali ima Bjelica neke alternative. Mogao bi dva krila popuniti s Kadziorom i Hajrovićem, tu su i mlade snage Menalo i Marin, ako jedan od njih ne ode na posudbu u Lokomotivu. Mogao bi se uskoro vratiti i Mario Šitum pa će on konkurirati za tu poziciju. Ali o tom potom, ima vremena do iduće europske utakmice.

Zagreb, 140818.
Stadion Maksimir.
Uzvratna utakmica 3. predkola Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Astana.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama nakon pobjede s rezultatom 1:0, Arijan Ademi, Dani Carvajal Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Dinamo slavlje

Treći stradalnik iz utakmice s Young Boysima jest Marin Leovac. Štoviše, on je već u prvom dijelu osjetio probleme s mišićem, ali je nastavio susret, igrao je ozlijeđen, vjerojatno je i to razlog što je ispao tragičarem kod penala. Leovac će također vjerojatno propustiti nedjeljni derbi, međutim ne bi trebao dulje izbivati s terena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:21