CROPIX
ŽELE OSTATI STOPOSTOTNI

VELIKO POJAČANJE OSIJEKA I BIVŠI NOGOMETAŠ DINAMA BEZ STRAHA 'Oni su prvaci Hrvatske, plasirali su Europu, ali, mi u Maksimiru idemo po pobjedu!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. kolovoz 2018. 14:23

Karlo Kamenar (24) svoj je Osijek pred derbi s Dinamom dočekao u - Zagrebu. Trener Zoran Zekić dao je slobodan dan momcima iz Gradskog vrta, a Karlo je dobio dozvolu da ga provede u svom rodnom gradu te se priključi ostalima kad stignu u metropolu.

Zanimljiva je priča taj momak koji je u kratkom vremenu postao ljubimac navijača Osijeka, ali i dio udarnog sastava vodeće momčadi prvenstva. Za njega su oni koji nogomet ne prate previše temeljito čuli tek prošle sezone, kad je sjajno igrao za Rudeš. Upravo ga je to plasiralo prema Osijeku, gdje se odmah nametnuo kao jedan od ključnih igrača. Međutim, kao rođenom Zagrepčaninu nogometna mu je priča počela u Dinamu.

- Ja sam generacija ‘94, igrao sam s Mateom Kovačićem, Jozom Šimunovićem, Domagojem Pavičićem...

Rad se isplatio

Nije uspio u plavom domu, njegov talent nije bio prepoznat.

- Očito da nisam bio adekvatno zapažen u Dinamu, pa sam kao junior otišao u Lokomotivu. Tamo sam bio godinu i pol, bilo mi je dobro, ali tadašnja je seniorska generacija Lokosa stvarno bila odlična, igrali su Brozović, Antolić, Kramarić, Maleš... Tako da ni tamo nisam imao mjesta, pa sam se preselio u trećeligaša Stupnik. Ondje sam ostao godinu dana, da bih se potom preselio u Rudeš.

Priča nam simpatični momak da je bilo malog razočaranja kad je nakon Dinama i Lokomotive na kraju završio u Stupniku, ali....

- Nisam se pokolebao niti jednog trenutka. Mnogi igrači koji su igrali HNL prošli su trećeligaške travnjake. Nastavio sam raditi i vjerovati u sebe, isplatilo se. Da nisam vjerovao da ću napraviti uspješnu karijeru, davno bih prestao igrati. Prihvatio bih se nekog drugog posla.

Osijek, 290718.
Stadion Gradski vrt. 
Nogometna utakmica 1.HNL, 1. kolo, NK Osijek - NK Hajduk Split. 
Na fotografiji: Robert Mudrazija, Karlo Kamenar, Josip Juranovic.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
CROPIX

Dobio šansu

Kamenar nas, nekako, podsjeća na dinamovca Budimira. Stasiti se Sinjan već želio ostaviti nogometa, a onda se preko Rudeša dokopao modre svlačionice, gdje je danas jedan od temelja momčadi i lovi Ligu prvaka. Kamenar se pak nakon trećeligaša Stupnika također preko Rudeša dokopao Osijeka, kluba koji postaje bolji iz sezone u sezonu, a trenutačno vodi u HNL-u.

- U Rudešu je stvarno bilo lijepih trenutaka. Tamo sam proveo četiri sezone, osvojio sam s dečkima Drugu ligu, igrao sam prošle sezone u Prvoj HNL, tu sam se afirmirao. Zahvaljujem Rudešu, bilo je lijepo. O Rudešu sve najbolje.

Je li očekivao da će tako brzo postati član udarne jedanaestorice Osijeka? Je li imao kakvo obećanje minutaže kad je potpisivao s klubom iz Gradskog vrta?

- Osijek me želio. Naravno, nitko ti ne može obećati da ćeš igrati u udarnih jedanaest. Na meni je da radim i dokazujem se. Naš trener voli miksati momčadi, dobio sam svoju šansu. Igrao sam dosad sve tri utakmice u HNL-u, nastavit ću se truditi, raditi. Iskoristiti svaku šansu koju mi trener ponudi.

Osijek, 290718.
Stadion Gradski vrt. 
Nogometna utakmica 1.HNL, 1. kolo, NK Osijek - NK Hajduk Split. 
Na fotografiji: Robert Mudrazija, Karlo Kamenar, Josip Juranovic.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
CROPIX

Danas je derbi na Maksimiru, Osijek dolazi kao vodeća momčad HNL-a?

- Osijek nikada nije startao u prvenstvu s tri uzastopne pobjede. Drago mi je da sam dio tog uspjeha, dio Osijeka. Respektiramo Dinamo, oni su prvaci Hrvatske, plasirali su se u play-off Lige prvaka, ali vjerujem u našu momčad, mi danas u Maksimiru idemo po pobjedu!

Sjajna momčad Osijeka

Velik ste optimist, zar ne?

- Ako želiš uzeti bodove, moraš ići na pobjedu. Da, možda bi za neke bilo iznenađenje da pobijedimo Dinamo, ali za nas možda i ne bi! Osijek ima sjajnu momčad, sa svima se sjajno razumijem na terenu. U ovom kratkom vremenu koje sam proveo u Osijeku doživio sam samo lijepe trenutke. Navijači su odlični, Kohorta sjajno i motivirajuće navija, bodri nas i daje novu energiju, u klubu su svi srdačni i ljubazni, svi žele pomoći, atmosfera je u momčadi i klubu izvrsna, sve je puno lakše kad je tako.

Može li Osijek do kraja prvenstva biti konkurent Dinamu, Rijeci, Hajduku? Možda osvojiti naslov prvaka?

- Nadam se da možemo biti do kraja u utrci sa svim najjačim hrvatskim klubovima. Samo moramo svaku, baš svaku utakmicu shvatiti jednako bitnom. Svaka mora biti kao da se igra s Dinamom, Rijekom ili Hajdukom. Ako bude tako, onda će Osijek ove sezone konkurirati za sam vrh - zaključio je Kamenar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:46