GNK Dinamo

'OVO STVARNO NISAM OČEKIVAO'

VELIKO PRIZNANJE ZA DINAMO, HRVATSKI NOGOMET I STRUČNJAKA KOJI JE PREPORODIO HRVATSKOG PRVAKA Nenad Bjelica proglašen najboljim trenerom Europe!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.01.2019. u 17:53

 • Iz Turske stiže još jedna prekrasna vijest za Dinamo i hrvatski nogomet - Nenad Bjelica je proglašen najboljim europskim trenerom u 2018. godini. Nagradu je dodijelio FIFEX, a radi se o kongresu trenera u organizaciji Turskog nogometnog saveza i UEFA-e.

  Dinamovci se u turskom Beleku pripremaju za nastavak sezone, a osim što sa svojim stožerom priprema prvu momčad za nastavak sezone, Bjelica je ove subote imao čast sudjelovati i predavati na istaknutom FIFEX kongresu organiziranom od strane Turskog nogometnog saveza i UEFA-e u Beleku.

  Bjelica je na engleskom jeziku održao jednosatno predavanje na temu kontranapada, a uz opširnu teoriju pojasnio je ideju kontranapada na konkretnim primjerima igre i akcija Dinama, i to posebno u UEFA natjecanjima ove sezone, kvalifikacijama za Ligu prvaka i grupnoj fazi Europa lige.

  Bjelica je na kraju predavanja dobio veliko priznanje od strane domaćina, udruženja turskih trenera, nogometnog saveza Turske i UEFA-e, a to je nagrada Fifex-a za najboljeg stranog klupskog trenera Europe u 2018. godini.

  GNK Dinamo
   

  Nakon što je ostvario jedan od povijesnih uspjeha s Dinamom, nakon 49 godina osigurao proljeće u Europi uz sjajnu momčad koju Dinamo ima, i dobio priznanja Sportskog saveza Grada Zagreba za najboljeg nogometnog trenera 2018. godina, i ova je nagrada dodatni uspjeh i ogromno priznanje europskih stručnjaka i organizacija za njegov rad, prenosi službena stranica Dinama.

  "Ovakve su konferencije jako lijepa stvar. Kad st eu ulozi učenika i profesora. Već desetak godina držim predavanja na konferencijama. Bio sam par puta i na našoj trenerskoj akademiji u Hrvatskoj tako da za mene ništa novo. Svakako lijepo iskustvo, u jednoj nogometno važnoj zemlji, ovo je velika stvar za mene. Okupilo se puno renomiranih trenerskih lica i sretan sam što sam dobio poziv za sudjelovanje. Nisam uopće očekivao ovu nagradu za najboljeg stranog trenera niti mislim da ja to jesam, ali poštujem njihovu odluku i sretan sam", rekao je trener skromno nakon predavanja i dodjele nagrada.

  Na istom je Fifex kongresu predavanje održao i trener iz Dinamove nogometne škole Ivan Mijač koji je pred nekoliko stotina sudionika govorio o radu i uspjehu naše nogometne škole, jedne od najboljih u svijetu.

  Iz drugih medija