Foto: Vlado Kos / Cropix
NIJE MU SJELO 'UKLIZAVANJE'

VESELA PRESICA OSIJEKA UOČI DINAMA Zekić pokušao sakriti taktiku, ali onda se mikrofona dohvatio ponajbolji igrač, a treneru se smrknulo lice

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 13. listopad 2017. 14:41

Trudio se Osijekov trener Zoran Zekić nešto reći, a da malo toga otkrije o načinu kojim na Maksimiru kani pokušati iznenaditi Dinamo. Nije puno pričao, cijedeći pri tome u petak ujutro iz sebe riječi i govoreći o tri varijante koje razmatra, a onda mu je sav trud pred kraj "pressice" pao u vodu nakon što se mikrofona dohvatio Mile Škorić. Pouzdani stoper i najbolji igrač Osijeka te u odsustvu Borne Barišića trenutno kapetan momčadi, progovorio je bez zadrške.

- Recept za Dinamo nam je utakmica protiv PSV-a kada smo bili čvrsti i brzo izlazili u kontre - kazao je Škorić, što je izazvalo smrknuće na Zekićevu licu.

- Više te ne dovodim pred novinare, prijekorno je trener uzvratio svojoj produženoj ruci na terenu. Nije, naravno, mislio ozbiljno, ali da je treneru, inače nekada vrsnom napadaču, dobro sjelo Škorićevo stopersko "uklizavanje", nije.

Osijek, 030817. 
Gradski vrt.
Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Europske lige, NK Osijek - PSV Eindhoven. 
Na fotografiji: Trener NK Osijeka Zoran Zekic.
 Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Foto: Emica Elvedji / CROPIX


Prije toga, Zekić je naglasio kako ima tri varijante "iako nije dobro kada čovjek luta, ali imam dvojbe oko dva imena". Sigurno je da među njima nisu već spomenuti kapetan Barišić i drugi obrambeni bok Tomislav Šorša, koji još liječe svoje zdravstvene tegobe, pa je Osijek i dalje bez standardnih bekova. A pred njima je zaista izazovno razdoblje. Uzastopna gostovanja kod naših najboljih momčadi Dinama i Rijeke, potom i ono u Kupu kod Zadra nisu raspored koji bi trener poželio. No, s druge strane, "jaki i veliki" aktualnom su Osijeku snažan izazov.

Osijek, 090917. 
Stadion Gradski vrt.
Nogomet.
Prva HNL, utakmica izmedju NK Osijek - Hajduk. 
Na fotografiji: Zoran Zekic trener NK Osijeka. 
Foto: Vlado Kos / Cropix
Foto: Vlado Kos / Cropix

Konačno, ove sezone u domaćim susretima pali su i Rijeka i Hajduk, dok se Dinamo provukao remijem, tada protiv Osijekovih igrača iz drugog plana. Sada će im Osijek s najjačim snagama u goste, a u tom statusu na Maksimiru su se dobro provodili na razini statističke pogreške. Ipak, pamti se prošlojesenska pobjeda golom Josipa Kneževića, a ove jeseni traži se neki novi "Joka", budući da original već nekoliko mjeseci kreira igru i zabija golove u sestrinskoj Puškaš Akademiji.

Sigurno je, pak, da Dinamo mora biti motiv baš svakom suparničkom igraču, pa tako i osječkima, a osječkim navijačima valja se nadati da je u prvenstvenoj stanci trener sa svojom strukom uspio probuditi "uspavane ljepotice", prvenstveno Ukrajinca Dmitra Lopu i Makedonca Muzafera Ejupija, koji su negdje po europskim kolosijecima izgubili dobar dio svojih magičnih dodira u suparničkoj polovici terena.

- Dobro su radili. Ovaj put su uključili i glavu - rekao je Zekić, nasmijavši se i potom otkrivši jedan zanimljiv detalj iz svlačionice.

- Doživio sam katarzu... Samoinicijativno su mi u ured došla čak četvorica mojih nogometaša da razgovaramo o taktici - kazao je trener bez daljnjih pojašnjavanja ove situacije koja se može dvojako tumačiti, no maksimirski travnjak na kraju će pokazati jesu li štogod korisnoga izmudrovali.

Linker
20. travanj 2024 08:19