Screenshot: HNTV
13. KOLO HNL-A

VIDEO: APSOLUTNI HIT HNL-A UZEO VELIKI BOD Pogledajte solo-prodor i prekrasan pogodak prve zvijezde Gorice, pa brzi odgovor Hajduka i isključenje!

Bez pobjednika 1:1 završio je ogled Gorice i Hajduka, a u tvrdoj i izjednačenoj igri gosti iz Splita nisu uspjeli iskoristiti igrača više kojeg su imali od 43. minute i isključenja kapetana domaćih Igora Čaglja. Na kraju Gorica zadovoljna i na četvrtom mjestu, a Hajduk šesti i dalje u problemima.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. studeni 2018. 14:32

GORICA - HAJDUK 1:1 (Atiemwen 14' / Jairo 32')

GORICA (4-2-3-1): Kahlina – Muhammed, Jovičić, Čagalj, Žutić (od 46. Oboabona) – Suk, Marina – Dvorneković (od 76. Mtchedlichvili), Atiemwen, Čabraja – Zwolinski (od 90.+2 Matošević).

HAJDUK (4-2-3-1): Blažević – Šehić (od 82. Palaversa), Ismajli, Lopez, Fomitschow – Juranović, Jurić – Bradarić (od 70. Ivanovski), Jradi (od 89. Teklić), Jairo – Said.

Pun stadion i novopostavljeni reflektori dočekali su Hajduk nakon 25 godina u Velikoj Gorici, ali dok su domaćini nekad drhtali pred velikanom iz Splita i jednom na Poljudu izgubili 0:10, sada su oni brojali 10 bodova prednosti. Za ne vjerovati, reklo bi se, ali vremena su nova, kao i odnos snaga u hrvatskom nogometu gdje Hajduk ove sezone klizi prema provaliji i nikako da zaustavi taj trend.

Gorica se dakle nije trebala bojati gostiju i pokazao je to uvodni dio utakmice, kada su domaći bili žešći i odlučniji, te stigli do prednosti. Tko drugi nego nigerijski čarobnjak Iyayi Atiemwen, opet se pojavio na sceni i u 14. minuti novim pogotkom za sjećanje bacio tribine u trans. Skoro cijela obrana Hajduka nije mogla zaustaviti njegov slalom od centra igrališta, Juriću je čak provukao loptu kroz noge, a završni udarac bio je nedohvatljiv za vratara Blaževića.

Idealna situacija za Jakirovićev sastav, koji je najjači u kontri kada se suparnik otvori, a Hajduk je to morao napraviti nakon primljenog pogotka. Ipak, ovoga puta nisu se ostvarile želje Velikogoričana i stvari su do poluvremena otišle na mlin Splićana. Najprije je u 32. minuti uslijedilo izjednačenje. Mladi Domagoj Bradarić potvrdio je veliki potencijal i zdesna nakon prodora dao loptu na peterac gdje poput sprintera ulijeće Jairo i glavom zakucava za 1:1.

U 43. minuti Čagalj je neoprezno išao đonom na bedro Bradarića, pa mu je sudac Jović pokazao crveni karton i kapetan Gorice morao je prema svlačionici.

S igračem više očekivao se jaki pritisak Hajduka u drugom poluvremenu, ali nije to bilo na razini koja bi donosila kontinuirane probleme obrani Gorice. Jakirović je nakon isključenja Čaglja u drugom dijelu na stopersku poziciju ubacio iskusnog Nigerijca Oboabobu i povukao Čabraju na beka, kasnije je ušao i Mčedlišvili i taj blok Splićani su teško probijali i nisu mogli doći do izrazite prilike. Najbolji pokušaj bio je onaj iz prekida u 62. minuti Jradi iz slobodnog udarca iskosa slijeva puca pod gredu, ali Kahlina boksa u korner.

Vulić je pokušao promijeniti situaciju uvođenjem Ivanovskog i Palaverse, te prebacivanjem Juranovića na desni bok, što je donijelo i detalj iz 84. minute, koji je silno razljutio Splićane.

Juranović je dao odličnu loptu s desne strane na peterac, gdje je Muhammed s leđa malo pogurnuo Ivanovskog, ali sudac Jović ostao je nijem i nije pokazao na bijelu točku za goste. Definitivno najsporniji trenutak utakmice.

GORICA - HAJDUK 1:1 (Atiemwen 14' / Jairo 32')

GORICA: Kahlina - Žutić, Jovičić, Čagalj, Musa - Suk, Marina - Čabraja, Atiemwen, Dvorneković - Zwolinski

HAJDUK: Blažević - Šehić, Ismajli, Lopez, Fomitschow - Jurić, Juranović, Jradi - Bradarić, Jairo, Said

--------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Posljednja, taktička, zamjena u momčadi Gorice. Izlazi Zwolinski, a mijenja ga Dinko Matošević.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Zadnja promjena u momčadi Hajduka. Izašao je Jradi, a debitirat će mladi Tonino Teklić.

84' - DVOJBENA SITUACIJA! U kaznenom prostoru Ivanovski je pao nakon duela s Musom, no sudac Jović se nije oglasio. Svi su hajdukovci zajedno s trenerom Vulićem skočili i tražili najstrožu kaznu, ali sudac se nije pokolebao.

82' - Druga promjena kod Hajduka. Izašao je Edin Šehić, a ušao mladi Ante Palaversa.

80' - Službene brojke kažu da je na stadionu 3711 gledatelja.

76' - Još jednu zamjenu radi Jakirović. Izašao je Dvorneković uz veliki pljesak s tribina, a zamijenit će ga Gruzijac Giorgi Mčedlišvili.

70' - Prva zamjena u redovima Hajduka. Vulić iz igre vadi Bradarića, a priliku dobiva Mirko Ivanovski.

68' - Hajdukovci imaju sedam udaraca u okvir vrata, a Velikogoričani samo jedan, i to onaj koji je ušao u mrežu.

65' - Dvojbena situacija! Atiemwen je vrlo oštro startao na Šehića, ali sudac nije vidio taj potez te se Nigerijac izvukao bez opomene.

64' - Pokušao je Said iz nezgodne pozicije s desne strane, lopta se od bloka odbila u korner. Iz kuta je ubacio Bradarić, skočio je Lopez, ali njegov udarac glavom nije bio dovoljno snažan pa je Kahlina uhvatio loptu u ruke.

62' - Sjajna prilika za Hajduk! Jradi je izveo slobodan udarac s lijeve strane, a Kahlina je izvrsnom paradom izbio loptu u korner.

55' - Žuti karton dobio je Domagoj Bradarić zbog oštrog prekršaja na Atiemwenu. Zaredali su se brojni prekršaji na obje strane.

52' - Vrlo nezgodan sudar Čabraje i Šehića! Šehić je prošao bolje, iako je sudar izgledao vrlo bolno, a Čabraja je na trenutak izgledao dezorijentirano. Sve je u redu s obojicom, a Čabraja je još dobio žuti karton zbog prigovora.

48' - Sjajna prilika za Goricu! Čabraja je ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane, Dvorneković glavom prenio ubačaj na suprotnu stranu, a Borja Lopez je u padu u zadnji trenutak izbio loptu u korner.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Gradskome stadionu Velika Gorica. Trener Gorice Jakirović napravio je jednu zamjenu. U svlačionici je ostao Žutić, a u igru će ući Nigerijac Godfrey Oboabona.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Gledali smo vrlo sadržajno prvo poluvrijeme na Gradskome stadionu Velika Gorica. Nigerijac u redovima Gorice Iyayi Atiemwen zabio je spektakularan pogodak za vodstvo domaćih, a na 1:1 izjednačio je Hajdukov Brazilac Jairo. Za dodatna uzbuđenja pobrinuo se kapetan domaćih Igor Čagalj kada je u 43. minuti zbog oštrog starta na Domagoja Bradarića dobio izravni crveni karton. Velikogoričani će u drugome poluvremenu morati pronaći rješenje za igru Hajduka, i to s igračem manje.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - IZRAVNI CRVENI KARTON! Kapetan Gorice Igor Čagalj nogom je startao ravno u Bradarića i sudac Fran Jović nije ni sekunde razmišljao te mu je pokazao izravni crveni karton! Čagalj se na odluku nije ni bunio te će se sada Gorica morati suprotstaviti hajdukovcima s igračem manje.

40' - Zaredali su se sada brojni manji prekršaji. Zwolnski i Dvorneković bili su u duelima s Jurićem i Lopezom, no sudac nije podijelio nove opomene.

32' - GOOOL! Bradarić je lijepo ubacio s desne strane, a Hajdukov Brazilac je skočio vrlo visoko i nadskočio Musu Muhammeda te glavom sjajno poentirao u prvi kut. Pritom se pri doskoku možda i ozlijedio. Bit će sve u redu sa Jairom, hajdukovci se vraćaju u susret!

27' - Zwolinski je postigao pogodak, ali je opravdano poništen jer je poljski napadač bio u zaleđu.

20' - Sada je Marina dobio žuti karton zbog prekršaja na Jradiju, a trener Vulić je zbog toga izgubio živce i sudac Jović ga je morao smirivati. Glavni se sudac zasad drži svoga kriterija i dobro kontrolira utakmicu.

16' - Drugi žuti karton na utakmici dobio je Jradi zbog prekršaja.

14' - GOOOL! Spektakularan pogodak zabio je Nigerijac u redovima Gorice! Prvo je blizu centra 'tunelom' prošao Jurića, zatim se sjurio prema golu Hajduka, ispremiješao cijelu obranu i zatim hladnokrvno poentirao za vodstvo Gorice od 1:0! To je peti pogodak Atiemwena u HNL-u.

9' - Stanko Jurić je isprobao svoj udarac s dvadesetak metara, ali Kahlina to lakoćom brani.

4' - Kontra za Hajduk! Bradarić i Jairo su izveli kontru, ali Jairov završni udarac od bloka odlazi u korner.

2' - Žuti karton već na samome početku utakmice! Čabraja je pobjegao Ismajliju i prijetio izbiti sam pred Blaževića, a branič Hajduka ga je spriječio prekršajem i zasluženo dobio prvu opomenu.

1' - Počela je utakmica u Velikoj Gorici! Uoči utakmice zabilježena je zanimljiva situacija. Vratar domaćih Kahlina i napadač Hajduka Ahmed Said razmijenili su dresove i pružili si ruke, a povod za ovaj fair-play događaj je prekršaj Saida na Kahlini koji je dogodio na Poljudu na početku ove sezone za što je Said dobio izravni crveni karton.

--------------------------------------------

14.55: Momčadi su istrčale na velikogorički stadion. Glavna je tribina u potpunosti ispunjena, karte za ovu utakmicu bile su rasprodane već u srijedu. Sve je spremno za početak!

Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, prijenos je na MAXtv - Arenasport 3. Glavni sudac je Fran Jović iz Zagreba

Stigli su sastavi, nema iznenađenja u odnosu na najavu. Vulić će u Gorici igrati bez ozlijeđenih Gyurcsa, Caktaša i Tudora koji su u srijedu igrali protiv Šibenika.

- Gorica igra zbilja dobar nogomet. Svake sezone imamo neko iznenađenje u ligi, ove je to Gorica. Mi ih maksimalno respektiramo. Igraju dobro, zasluženo su tu gdje jesu. Međutim, mi dolazimo gore učiniti sve da bodove donesemo u Split - rekao je trener Hajduka Zoran Vulić u najavi utakmice.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 01:01