Ranko Suvar / Hanza Media / Hanza Media
NA PUTU PREMA GORE

VIDEO: BIVŠI DINAMOVAC AUTOR JE POVIJESNOG GOLA U HNL-U Dečko s Borovja poslao poruku svima: 'Sva ova podcjenjivanja samo nas dodatno motiviraju'

KARLO KAMENAR Bivši član Dinama i U-17 izabrane vrste Hrvatske, autor je povijesnog gola Rudeša u 1. ligi
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 20. srpanj 2017. 00:18

Igrala se 65. minuta utakmice u Osijeku kada je Tomislav Havojić petom odigrao za imenjaka Turčina, koji je povukao loptu, prošao nekoliko igrača i proigrao Karla Kamenara u šesnaestercu. Lopta s lijeve na desnu nogu, Nikola Matas to nije mogao ispratiti, pa snažan i atraktivan šut desnicom u drugi kut osječkih vrata. Tako je pao povijesni prvi gol Rudeša u elitnom hrvatskom rangu.

- Osjećaj je neopisiv, presretan sam, lijepo je bilo zabiti na prvoligaškom otvaranju. Žalimo za pobjedom, naravno. Šteta što smo gol primili samo tri minute nakon što smo ga dali, da smo barem izdržali još malo dulje... No dobro, nećemo se bahatiti, i bod je na kraju dobar. Najbitnije je da smo pokazali da vrijedimo - kaže 23-godišnji veznjak.

Dosta nesreća

Zanimljiv je nogometni put iza Kamenara, dečka iz zagrebačkog naselja Borovje. Počeo je u Dubravi, pa preko Šukerove akademije otišao u Dinamo. Bio je tamo dugo, sve do ulaska u juniore i kraja 2011. kad je preselio u Lokomotivu. Ostao je na Kajzerici u juniorskom kadru do 2013. kad je prešao u redove trećeligaša Stupnika i počeo sa seniorskim nogometom. Nekadašnji reprezentativac Hrvatske do 17 godina u Rudešu je od 2014.

- Iz Dinama sam otišao u Lokomotivu jer sam želio igrati, a odlazak u Stupnik bio je dobar potez jer sam počeo stjecati iskustvo. Nikome ništa ne zamjeram, ni za čime ne žalim. Jako sam zadovoljan u Rudešu i gledam samo prema budućnosti. Sjećam se prve drugoligaške utakmice u dresu Rudeša protiv Hrvatskog dragovoljca u kolovozu 2014. Kao da je bila jučer, a ne prije tri godine.

Prošle sezone nosio je sedmicu pa nakon odlaska Matea Topića u Sesvete od njega preuzeo desetku. I u 1. ligi krenuo u stilu tog broja. Golovi mu dosad, doduše, nisu bili specijalnost. U 62 drugoligaške utakmice za Rudeš poentirao je tek tri puta. U najvišem rangu, eto, učinak mu je “jedan od jedan”.

Osijek, 160717. 
Stadion Gradski vrt. 
Prva HNL.       
Utakmica izmedju Osijeka i Rudesa. 
Na fotografiji: Ejupi Muzafer . 
Foto: Vlado Kos / Cropix
Foto: Vlado Kos / Cropix / CROPIX

- Istina, nisam se baš nazabijao, prošle sezone bilo je i dosta nesreće, puno vratnica, gredi... Nadam se da će ovo napokon biti moja sezona.

Prema tržišnoj vrijednosti koju procjenjuje Transfermarkt, Rudeš je na dnu poretka među prvoligašima. Kamenar, primjerice, uopće ni nema tržišnu vrijednost.

- Ne dira me to uopće, ali sva podcjenjivanja sa strane svima nama igračima daju dodatni motiv. Ako nastavimo kao što smo počeli, uskoro će i ti iznosi početi rasti, svi ćemo dobiti na cijeni.

Alonso pun pogodak

Nakon odlaska Igora Bišćana s kormila, Kamenar je poručio da mu je žao što odlazi. No nije mu žao što je došao Inaki Alonso.

- Novi trener inzistira kod svakog igrača da se što više kreće, koristi prostor. Novi trener nam je donio dosta dobrih novih stvari. Voli igrače poput mene, tako da se ne mogu požaliti. Što se Bišćana tiče, on nam je puno toga dao i želim mu sreću u Olimpiji. I njemu pripada dio zasluga za našu predstavu u Osijeku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 12:52