Screenshot
KAKO ĆE REAGIRATI NAVIJAČI

VIDEO: ČUDNA ATMOSFERA - KAO DA SE NE IGRA ZA DRUGO MJESTO U HRVATSKOJ Pogledate što je Kopić rekao uoči derbija i svog debija na Poljudu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. studeni 2017. 13:54

Nakon Pule i pobjede protiv Istre, upisuje Željko Kopić poljudsku premijeru. Rođeni Osječanin protiv Osijeka na splitskom travnjaku. Osjetit će Kopić kako je igrati pod imperativom uspjeha na Poljudu gdje navijači traže pobjede i protiv jačih suparnika, a kamo li neće u susretu sa Osijekom. Međutim, medijski odaziv za najavu susreta nije Kopiću mogao pružiti jasnu sliku pritiska, gužve i imperativa koji nosi jaka poljudska utaikmica.

Skromna posjeta i nekoliko blagih pitanja. Kao da je obična prvenstvena, a ne susret u kojem se Hajduk i Osijek bore za drugo mjesto, a navijači se transparentima bore protiv uprave. Ali, što će biti na tribinama najvežim će dijelom determinirati zbivanja na terenu. Za početak je Kopić opisao kako su Bijeli proveli tjedan.

- Tjedan smo iskoristili za analizu, za sve detalje koje moramo unaprijediti i one koje moramo pohvaliti – kazao je Kopić.

Kako diše svlačionica?

- Moram naglasiti, energija je dobra. Osijek je protivnik koji ima kvalitetne pojedince, bit će zanimljiva i zahtjevna utakmica.

Jeste li radili na podizanju tjelesne spreme momčadi ? Hajduk je većinu posljednjih utakmica golove primao u završnici susreta iz čega se izvukao logičan zaključak da momčad nije tjelesno ni psihološki spremna.

- Uvijek je mentalni segment prisutan u konačnom rezultatu. Luigi Febbrari je počeo s radom, napravit će analizu. Pravu dubinsku. Za svakog pojedinca će usporediti podatke za više odigranih utakmica. Napravit će Febbrari i momčadsku analizu, a zanimljivo je da ima i podatke o talijanskim momčadima. Pa ćemo usporediti njihovu razinu spremnosti sa onim što posjeduju igrači Hajduka. Tako ćemo dobiti kompletan uvid u stanje tjelesne spremnosti svakog igrača. Hajduka.

Pritom je Kopić dodao i osobnu impresiju Osijeka, momčadi koju očito jako cijeni.

- Imaju Osječani jasnu ideju traženih profila igrača. U prilog toma govori i činjenica da je posložena momčad koja se može kvalitetno suprotstaviti europskim protivnicima. Nije slučajno da su odilčno igrali ovog ljeta u europskim kvalifikacijama. Osijek igra agresivno sa brzom tranzicijom i tako rade probleme većini ekipa. U tom dijelu imaju kvalitetne igrače koji mogu donijeti takav pristup. Jasno, i dobro su vođeni.

Koje su prednosti Hajduka?

- Zadovoljan sam našim načinom igre u Puli. Bili smo hrabri i odlučni, trening je na kvalitetnoj razini i ono što me raduje, dobra je međusobna komunikacija igrača.

Dvije utakmice igraju Hajduka i Osijek u samo pet dana. Je li prva utakmica psihološka priprema za Kup ?

- Ne bavimo se Kupom, kompletan je fokus usmjeren na prvenstvenu utakmicu. Drukčije je igrati na Poljudu ili u Gradskom vrtu, zato je svaka utakmica zasebna priča. I Osječani maju dosta različit pristup sa psihološkog aspekta kada je riječ o domaćinstvu u Osijeku ili gostovanju u Splitu. Međutim, sada je jedino prvenstvena utakmica bitna. Usmjereni smo na to da u subotu poslijepodne dođemo do dobrog rezultata i svi oni koji će doći na stadion da budu zadovoljni.

U momčad se vratio Ohandza koji nakon propuštenog dvoboja u Puli ulazi u konkurenciju za Osijek. Spreman i kompletan Hajduk brani drugu poziciju ispred trećeplasiranog Osijeka.

OČEKIVANI SASTAV:

Stipica – Tudor, Nižić, Lopez, Memolla – Radošević, Savvas, T.Bašić – Hamza, Said, Erceg. KLUPA: Letica, Kožulj, Ismajli, Juranović, Ohandza, Fomitschow, Almeida.

NEDOSTAJU: Pešić (tri žuta kartona), Futacs, Carbonieri (ozljeđeni).

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:11